Saxo eksperimenterer med mobil boghandel

Det mobile web begynder for alvor at rykke (som du bl.a. kan læse her), og iPhones indtræden på det danske mobilmarked kommer næppe til at ændre på det. Tværtimod faktisk.

Det mobile internets fremgang får nu Danmarks største internethandel Saxo, til at forsøge sig med en mobil shop. Det skriver man i hvert fald i en pressemeddelelse.

Butikken bliver kørt via sikre betalinger via DIBS, som i forvejen håndterer betalingerne for en lang række webshops herhjemme.

Det fungerer på den simple måde, at man sender en SMS med teksten "Saxo" til 1230, som så kvitterer med en besked med et link til mobilbutikken. Nemt.

Meeeeeeeen. Når jeg så klikker ind på det link, kommer jeg til en side (hos Cellpoint Mobile, som leverer mobilplatformen), hvor der kun er én bog listet, med titlen "Cash". Jeg kan så vælge, hvor mange kopier jeg vil købe af den bog og klikke "Næste".

Skriver jeg 0, får jeg en fejlmeddelelse. Det må man ikke. Så måske er mobilbutikken stadig i test-fasen? Det lader i hvert fald til, at der er et stykke vej endnu.

Jeg glæder mig dog til at teste mobil-butikken, når den kommer til at køre ordentligt. Jeg køber mange bøger på Saxo (som snart har opkøbt hele det danske marked for internetsalg af bøger), og nu kan jeg altså bestille bogen imens min ven anbefaler den til mig.

Hvor mange der hopper med er svært at sige, og Saxo regner indtil videre heller ikke med det store salg. Men det er et interessant tiltag, som vi glæder os til at følge. Men giv os lige et større udvalg, okay? Eksternt billede

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvad er pointen hvis ikke man også kan læse bogen på mobilen. Jeg kunne forestille mig en model hvor 1. kapitel er gratis i alle bøger og så koster hvert kapitel en 5 kr eller lign. og så kan man købe en nyt kapitel når man har læst færdigt.

Tænk på alle dem som sidder en halv time hver dag i bussen eller lign. og ikke gider læse gratisaviser.

  • 0
  • 0

Hej Erik

God pointe. Jeg tror nu, jeg skal have et bedre og større display end det, min n95 tilbyder, hvis jeg skal læse længere tekster på den.

Men på en iPhone kunne det jo nok fungere ret godt...

// Lars

  • 0
  • 0

Jeg tror nu, at både indkøb af bøger via mobil telefonen, og læsning af bøger på mobiltelefonen, bliver noget nær hverdag i en ikke så fjern fremtid. Vi mangler bare pris gennemsigtighed og flatrate til alm. web trafik fra mobil telefonen(ja det er der allerede hos ét teleselskab, men fra de store og som en normal option på alm. mobil telefon abonnementer) Og selvfølgeligt at udgivere af materialet vil investere i at gøre det rigtigt.

I japan har dette kørt på skinner siden 2004, hvor læsere betaler enten pr. bog eller som abonnement.

..Morten

/Morten

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten