Sådan tweaker du dit trådløse netværk

Med forbehold for at fremstå som en lyseslukker ved ikke at deltage i den (over)ophedede debat om håbløse trafikselskaber, motorveje og sidstnævntes placeringer vil jeg komme med et forslag til, hvordan den kommende søndag eftermiddag kan benyttes fornuftigt.

Som Lars på ByteMe har jeg også opdaget herlighederne ved Lifehacker. Således faldt jeg for et stykke tid siden over en artikel der beskriver, hvorledes man kan tweake sin trådløse netværksforbindelse til en bedre ydelse.

Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke selv har fået kastet mig over projektet endnu, men jeg høre da gerne om erfaringer.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Læser lifehacker dagligt. Det er bare en super blog , særligt for en ingeniør med hang til software og gode råd om alm. ting i hverdagen :D

 • 0
 • 0

Hej jeg ved ikke om det er det rigtige sted jeg poster denne tråd, men prøver alligevel. Jeg har læst om en der havde problem med at slette vista fra en pc. Jeg har samme problem med min nye bærbare. Den er leveret med vista basic og jeg vil gerne smide xp på den istedet.

Så er mit primære spørgsmål, kan jeg bruge min xp pro upgrade som jeg også bruger på den stationære pc? Jeg har også en "gammel" recovery xp home cd liggende, men den skal vel også aktiveres på nettet hvis det lykkedes og få den installeret?

Håber på lidt hjælp til en nybegynder :)

Mvh Bo Pedersen

 • 0
 • 0

Ærgerligt at det ikke var en "Buisiness" eller en "Ultimate"-OEM. Så havde du kunnet bytte til en XP hos forhandleren. Efter install skal man aktivere telefonisk og forklare. Gælder desværre ikke "Basic"

For det første skal du gøre dig klart om der er drivere til din hardware i XP. Brug "Bellarc advisor" og gennemse og download alle drivere på forhånd-er de der ikke-så opgiv! Den lille seddel med skabt til Vista kan nogle gange betyde nul XP!

Din XP Prof.upgrade vil se en Win 98 fuldversion!(eller Millenium-!) under install-Den bruger et halvt minut til at gennemse pladen-og så ud med den og tilbage med XP.

Jeg ville beholde Vista hvis jeg var dig. Der er kommet en ny Beta opgradering der får den til at køre bedre. XP tillader al snavs at komme ind på maskinen. Vista er mere sikker. Intet kan installere sig uden accept.

Hilsen Jens der kører Mac nu.+XP i dualboot.

 • 0
 • 0

Hej Jens. Mit egentlige problem består i at jeg hele tiden ryger af mit trådløse netværk. Så jeg tænkte at det ville blive mere stabilt med xp som i forvejen er installeret på den pc på 1 sal. Så hvis du har andre forslag skal du være velkommen til at skrive tilbage :)

Tak for svar. Bo.

 • 0
 • 0

Mit egentlige problem består i at jeg hele tiden ryger af mit trådløse netværk.

Det problem oplever jeg faktisk også med min nye bærbar. Hvis du kaster dig over Vista-XP-udbytningen vil jeg meget gerne høre, om du slipper af med problemet.

/Henriette

 • 0
 • 0

For det første skal du gøre dig klart om der er drivere til din hardware i XP. Den lille seddel med skabt til Vista kan nogle gange betyde nul XP!

Jeg tror aldrig jeg har hørt om hardware, der kun virker i Vista og ikke i XP. Kan du nævne et eksempel?

Jeg ville beholde Vista hvis jeg var dig. Der er kommet en ny Beta opgradering der får den til at køre bedre. XP tillader al snavs at komme ind på maskinen. Vista er mere sikker. Intet kan installere sig uden accept.

Og hvis ikke man allerede var paranoid, så bliver man det i hvert fald efter installationen af Vista! "Ja, jeg vil gerne åbne kontrolpanelet". Jeg klikkede jo ligesom på ikonet af samme grund, ikke? "Ja, jeg er helt sikker på, at jeg gerne vil installerer program X". "Ja, jeg er også helt sikker på, at IE gerne må åbne den side, jeg lige har bedt den om at åbne". Arrrgh.

/Henriette

 • 0
 • 0

Jeg har læst om en der havde problem med at slette vista fra en pc.

Jeg tvivler på, at problemet har været sletningen af Vista. Problemet ligger mere i, hvad du vil installerer bagefter. Ubuntu er selvfølgelig altid et godt bud :o) Nej, for at være seriøs et øjeblik, så er din XP Home Recovery nok dit bedste bud, men om det virker....... Det må komme an på en prøve. Husk at have en SP2 cd ved hånden, inden du slutter pcen til nettet igen. Som nævnt skal du bruge en Win98 eller WinMe for at kunne benytte den upgrade cd du har.

/Henriette

/Henriette

 • 0
 • 0

Har selv et par vista'er kørende i netværket og de har også problemer med det trådløse netværk. D-link svarede at deres "ældre" accespoints ikke var kompatible med vista, men prøvede at udskifte til nogle nyere og det hjalp lige vidt. Så tror man skal vente på en Service Pack. Uanset hvad så har mine XP'er ikke samme problemer så det er helt klart et vista problem/ driver.

Men det har lært mig at holde mig fra vista indtil det er fuldstændigt umuligt at komme uden om. Faktisk leger jeg lidt med tanken om at installere linux men tror jeg vil få for mange problemer med at få diverse påkrævede "branche" programmer til at fungere på sådan en, samt at mine erfaringer stadig er for begrænset til jeg kan implementere sådan et OS til 30 brugere.

vil kigge på den optimerings artikel senere sikkert noget der kunne gøre gavn her.

 • 0
 • 0

[quote]Mit egentlige problem består i at jeg hele tiden ryger af mit trådløse netværk.

Det problem oplever jeg faktisk også med min nye bærbar. Hvis du kaster dig over Vista-XP-udbytningen vil jeg meget gerne høre, om du slipper af med problemet.

/Henriette[/quote]

Hvis det er en ny DELL kan det være et hardware problem!

Min seneste DELL dual-core-med-alt-hvad-der-blinker (for at fise batteriet af hurtigere) arbejds-craptop kan dårligt nok besøge en vebside via WLAN uden at time ud. Scriptede sider som Jobindex, Jobzonen e.t.c. virker overhovedet ikke - på kabel (eller min kones 733 Celeron Toshiba til DKK 4700,--) virker det perfekt.

Den kører XP pro ligesom Toshibaen.

IT support har samme erfaring.

 • 0
 • 0

Det mest udbredte problem med at installere XP, ligger i manglende understøttelse af Intels ICH8 SATA-controller native i XP. Det fikser man ved at slipstreame en driver til denne controller(find den hos producenten) ind i sin XP-installation med dette program: http://www.nliteos.com/

XP-installationen kan jo kun bruge drivere fra en floppy, og nu gik der jo princip i at undgå at købe et usb-floppy-drev kun til dette ene formål. ;-)

 • 0
 • 0

Frithiof,

Kunne du uddybe en smule? Din kommentar giver ikke rigtig nogen mening. Virker dit trådløse netværk ikke med Vista eller virker det ikke med XP?

 • 0
 • 0

Det trådløse bliver ikke bedre af at køre under XP efter min erfaring. Det var en af grundene til at jeg forærede mine to stationære maskiner væk og gik over til Mac. Jeg havde iMac og konen havde en Acer bærbar. Hver gang hun tændte den var der problemer. Så mistede den forbindelsen-ind og rode-så var den der. Næste sluk og genstart-samme problemer.

Mac er rock-solid på. Nu har hun også Mac. Den bærbare er også solgt og der er købt Macbook.

Men det Henriette spøger med er faktisk en god idé. For inden jeg solgte Aceren installerede jeg Linux. Jeg har prøvet både Suse og Ubuntu. De er lige så solidt på det trådløse netværk som Mac! Til selvinstallation vil jeg anbefale Ubuntu. Den fandt det trådløse netværk under install.

Med hensyn til eksempler på noget som kører i Vista men ikke i XP, så er det ikke min egen erfaring, da det jo er nogen tid siden jeg rigtig kørte meget på Windows. Men min nevø som har både Vista og XP, ville gerne skifte sin bærbare Vista ud til XP, ligesom tråden snakker om. men han sagde at der manglede XP drivere til noget af hardwaren. Han er rimelig erfaren og reparerer tit bærbare. Så jeg kan kun gengive hans synspunkt, ikke verificere det. Men med Bellarc advisor er det nemt at kontrollere om den kan eller ikke kan. Når hardwaren er katalogiseret leder man efter XP-drivere på nettet.

Hilsen Jens

 • 0
 • 0

Hej igen. Sikke en debat jeg har skabt :) Det er vist noget videre avanceret det jeg har kastet mig ud i. Kunne jeg bare få en stabil trådløs forbindelse vil jeg da gerne beholde vista! Hvad med den nye service pack til vista, kunne den gøre noget ved netværket?

Eller er der andre forslag/trick til hvad man kan gøre udover en direkte kabelforbindelse.

Tak for svar. Bo.

 • 0
 • 0

Jeg havde iMac og konen havde en Acer bærbar. Hver gang hun tændte den var der problemer

 • jeg har også en bærbar Acer, og har oplevet præcis det samme. TDC/'YouSee' support blev ved med at sige, at jeg blot skulle 'resette' routeren - men det hjalp kun hver anden gang. Et par tekniker-besøg blev det også til - men der var fortsat ustabilitet! Til sidst fik jeg mistanke til batteriet, som var begyndt at 'opføre sig mærkeligt', og som til sidst gjorde pc'en ubrugelig! Efter at jeg fjernede batteriet har jeg INGEN netværksproblemer oplevet! :)
 • 0
 • 0

konen havde en Acer bærbar. Hver gang hun tændte den var der problemer

 • jeg har oplevet tilsvarende. Support (TDC/'YOUSee') hævdede, at jeg blot skulle 'resette' routeren ('Netgear'), hvilket højst hjalp hver anden gang! :( To teknikerbesøg gjorde ikke systemet mere stabilt - men på et tidspunkt fik jeg mistanke til batteriet, som 'opførte sig mærkeligt', og som til sidst fik pc'en til at gå ned! Efter at batteriet er fjernet har mit trådløse netværk kørt klippe-stabilt! :)
 • 0
 • 0

Fatal error: Call to a member function getLogin() on a non-object in /home/web/web-ing/modules/debat/class/subscriber.php on line 62

Skal vi ikke lige pointere over for ing.dk, at det er en ret skidt ide med Display_Errors = On i php.ini?

Hvis i vil være sikker på at vise brugerne at der er fejl, så brug en custom error handler, og lav en fejlside, så man ikke kan bruge fejlene til at finde sikkerhedsproblemer.

 • 0
 • 0

Sidder til dagligt på trådløst net ude på Uni, hvor vi bruger VPN klient. Her har vi desværre også probelet med at Vista pc'er bliver sparket af fra tid til anden, men fordi vi bruger VPN skal man igennem hele login sekvensen igen!

 • 0
 • 0

Min erfaring med trådløse net er at de er alt for ustabile. Router og PC skal være meget tæt på hinanden for at være i stand til at holde forbindelsen. Og det kan endda være problematisk hvis der kommer en eller anden snakkende i en mobiltelefon eller lignene. Hvis man ønsker at holde sig online uden problemer må man nok ty til kabler.

Og det problem er altså ikke afhænig af operativsystem.

/Klaus

 • 0
 • 0

Nogle trådløse netkort kan bare ikke holde forbindelsen.. Hjemme hos mig har konen en 4 år gammel Medion laptop, jeg har en nyere Dell, og vi bruger en trådløs G router fra 3com. Hun bliver smidt af konstant, mens jeg kører 100% stabilt. Forsøg med andre routere viser præcis samme billede... Medion er noget snask :-)

 • 0
 • 0

Frithiof,

Kunne du uddybe en smule? Din kommentar giver ikke rigtig nogen mening. Virker dit trådløse netværk ikke med Vista eller virker det ikke med XP?

Jeg har en ny DELL box med XP pro -> ubrugelig. Jeg har en gl. Toshiba med XP pro -> virker perfekt.

Jeg har ikke tænkt mig at bruge Vista før Half-life 2 kræver det og måske bliver jeg træt af HL 2 før.

 • 0
 • 0

Frithiof,

Kunne du uddybe en smule? Din kommentar giver ikke rigtig nogen mening. Virker dit trådløse netværk ikke med Vista eller virker det ikke med XP?

Jeg har en ny DELL box med XP pro -> ubrugelig. Jeg har en gl. Toshiba med XP pro -> virker perfekt.

Jeg har ikke tænkt mig at bruge Vista før Half-life 2 kræver det og måske bliver jeg træt af HL 2 før.

 • 0
 • 0

Frithiof,

Kunne du uddybe en smule? Din kommentar giver ikke rigtig nogen mening. Virker dit trådløse netværk ikke med Vista eller virker det ikke med XP?

Jeg har en ny DELL box med XP pro == ubrugelig. Jeg har en gl. Toshiba med XP pro == virker perfekt.

Jeg har ikke tænkt mig at bruge Vista før Half-life 2 kræver det og måske bliver jeg træt af HL 2 før.

 • 0
 • 0

Frithiof,

Kunne du uddybe en smule? Din kommentar giver ikke rigtig nogen mening. Virker dit trådløse netværk ikke med Vista eller virker det ikke med XP?

Frithiof,

Kunne du uddybe en smule? Din kommentar giver ikke rigtig nogen mening. Virker dit trådløse netværk ikke med Vista eller virker det ikke med XP?

Jeg har en ny DELL box med XP pro -> ubrugelig. Jeg har en gl. Toshiba med XP pro -> virker perfekt.

Jeg har ikke tænkt mig at bruge Vista før Half-life 2 kræver det og måske bliver jeg træt af HL 2 før.

 • 0
 • 0

Der er åbenbart delte meninger om VISTA. Jeg har kørt VISTA siden mart 2007 og aldrig oplevet noget underligt. For ca. 3 mdr. siden installerede jeg trådløst netværk i huset og VISTA har kørt upåklageligt siden. Der har ikke været nogen tidspunkt hvor den har smidt mig af.

Jeg har dog et tillægsspørgsmål, som ikke vedrører dette indlæg. Jeg har en bærbar IBM T41 som er født med XP. Denne har jeg netop reinstalleret med VISTA og den kører fint, dog en anelse langsomere. Mit problem er nu, at jeg ikke kan finde en driver til mit lydkort, selvom IBM skriver den er leveret med VISTA software, kan den dog alligevel ikke finde den. Jeg har et AD1981 SoundMax lydkort i min bærbare og CDén med denne driver har jeg naturligvis ikke mere. Er der nogen der har nogle gode idéer til, hvad jeg kan gøre for at få aktiveret mit lydkort igen?

 • 0
 • 0

Der er åbenbart delte meninger om VISTA. Jeg har kørt VISTA siden mart 2007 og aldrig oplevet noget underligt. For ca. 3 mdr. siden installerede jeg trådløst netværk i huset og VISTA har kørt upåklageligt siden. Der har ikke været nogen tidspunkt hvor den har smidt mig af.

Jeg har dog et tillægsspørgsmål, som ikke vedrører dette indlæg. Jeg har en bærbar IBM T41 som er født med XP. Denne har jeg netop reinstalleret med VISTA og den kører fint, dog en anelse langsomere. Mit problem er nu, at jeg ikke kan finde en driver til mit lydkort, selvom IBM skriver den er leveret med VISTA software, kan den dog alligevel ikke finde den. Jeg har et AD1981 SoundMax lydkort i min bærbare og CDén med denne driver har jeg naturligvis ikke mere. Er der nogen der har nogle gode idéer til, hvad jeg kan gøre for at få aktiveret mit lydkort igen?

 • 0
 • 0

Jeg har en ny DELL box med XP pro -> ubrugelig. Jeg har en gl. Toshiba med XP pro -> virker perfekt.

Så det du i virkeligheden siger er, at det slet ikke afhænger af OS'et, men af hardwaren?

 • 0
 • 0

[quote] Jeg har en ny DELL box med XP pro -> ubrugelig. Jeg har en gl. Toshiba med XP pro -> virker perfekt.

Så det du i virkeligheden siger er, at det slet ikke afhænger af OS'et, men af hardwaren?[/quote]

Det er nok mere et driver problem.

 • 0
 • 0

Ja Hr. Jensen Det er glædeligt at andre også har fundet ud af at DELL ikke kan betegnes som computere, men kun bøvl i en kasse. Har man brug for en rigtig bærbar til fornuftig pris til prof brug vil der skulle stå ASUS på den eller EMIRA som du selv kan konfigurere. Et eksembel på dette kan ses på feks. www.lindecom.dk men også andre steder. jeg har selv rigtig gode erfaringer med dette fra det firma jeg er i og også fra tidligere. VISTA har nok brug for at blive rigtig "voksen" inden man skal lægge sin lid til dette til prof brug. XP pro er stadig det beste bud.

Venligst Karl Andreassen

 • 0
 • 0

Det er nok mere et driver problem.

Jah - der skal drives en skruetrækker gennem kassen på l*rtet ;-)

I øvrigt vil jeg købe endnu en Toshiba laptop næste gang til mig selv; med den aller-slappeste processor jeg kan få og med masser af RAM - det der dual-core e.t.c. gør INGEN forskel på min hastighed i Office.

 • 0
 • 0

Hold ud! Når man har klasket zombierne færdig med kobenet, så bliver den rigtig spændende. Det endelige opgør i hovedstaden er rigtig flot og spændende.;-) Robotter og soldater i skøn forening.

Har lige spillet den færdig med stor fornøjelse. På en iMac med boot i XP. Ingen hardwareproblemer.

Hilsen jens

 • 0
 • 0

Kære alle Bare et pip om Dells eget ikke så supersmarte program med styring af netværk. Det er prøvet og skrottet for, jeg tabte forbindelsen til netværket hele tiden (eller værre kom på naboens laaaangsoooommme). I øvrigt var det hamrende besværligt at få til at virke, men da alt var opgivet satte vi kabel i- og så virkede det trådløse (men ikke kabelforbindelsen). 8-) Jeg undrer mig stadig!

XP´s løsning fungerer aldeles udmærket, og man kan selv styre signalstyrken på routeren, så man kan sidde ude i haven. (Bare man har en kabeltromle ;-) ).

Vista vil jeg hverken eje eller have, valgte bevidst XP, når man har brugt win så længe som jeg har, så sætter man stor pris på dét, der (omsider) virker.

Jeg har prøvet Vista, og jeg gider ikke det fancy udseende, og de underlige spørgsmål- og afbrydelserne: "Vil du nu...?" Nej, for katten, jeg sidder lige og laver noget andet!!! #¤%§!!

Og efter jeg fornylig skvattede i nogen kabler og brækkede overarmen- så går jeg endnu mindre ind for kabler.

Hov, hvis man bruger samme XP på to maskiner, så kan man risikere, at man pludselig ikke kan opdatere. Det er en piratkopisikring, så vidt jeg ved, MS vil have, at man SKAL købe et OS pr maskine.

Det er også smart at få sit OS (og det løse som drivere og andet godt) med på en skive, ellers skal man huske at tage kopi fra HD- inden man installerer. Det glemte vi- og stod med en crashet HD uden OS.

Mvh Tine

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten