close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
motorbloggen

Så skal vi leje feriebil

Så sikkert som nytår betyder slankekure i dag- og dameblade, så betyder sommerferie også billeje for rigtig mange af os.

Men den evige tilbagevendende diskussion er - hvad skal jeg vælge?

Min egen erfaring er, at når jeg er med venner på weekendtur, så er komfort og køreegenskaber i højsædet og når det er familien der skal fragtes, så gælder der kun en parameter: Plads! (med kone og to teenager-døtre kan et bagagerum aldrig blive for stort)

Så hvad skal jeg leje, hvis budgettet er begrænset? I år er valget faldet på en Berlingo-klasse. Men nu er jeg blevet usikker, for hvad er Berlingo-klassen? Hvis det virkelig er en Berlingo/Partner er det fint med mig. Hvis det bliver en Caddy vil jeg ligefrem være glad. Men hvis det bliver en C3 Picasso, så er der problemer.

I det hele taget er det med klasserne møgirriterende. Jeg synes aldrig, at jeg får det jeg bestiller.

Sidst hvor jeg var på en weekendtur med en ven, havde jeg opgradet og gået fra en normal Golf til en Mercedes C-klasse. Den venlige dame hos AVIS spurgte om det skulle være en C eller en CLA? Dum som jeg var valgte jeg CLA. Jeg havde glemt, at min ven er 198 høj og det er altså meget i en CLA.

For nogle år siden i Sydafrika havde jeg valgt en Nissan X-Trail fordi der var masser af plads, men fik udleveret en Ford Kurga, som er væsentlig mindre.

Hvorfor kan jeg ikke bare få den bil jeg bestiller? (eller en der er bedre). Hvor svært kan de være at reservere en bestemt bil? Udlejningsselskaberne må da vide hvor deres biler er og have den jeg har valgt parat når jeg kommer.

Næste spørgsmål er: Hvor skal jeg leje? Sommerens ferie tager udgangspunkt i Barcelona og det er ekstremt fristende at falde for de mange meeeeeget billige tilbud. Faktisk tilbyde nogle af de lokale udlejningsselskaber den samme bil til halv pris sammenlignet med det store internationale udlejningsselskaber.

Men er det nu også en god ide? Historierne om horrible ekstra forsikringer og regninger der er dukket op efter at man er kommet hjem på grund af usynlige kosmetiske skader, er mange og jeg tør simpelthen ikke. Gider bare ikke at få starten af ferien ødelagt at en heftig diskussion med en emsig udlejer, som vil have mig til at tegne en forsikring som jeg allerede har.

Og nu vi er ved forsikringerne - hvad gør I? Jeg har billejeforsikring på mit kreditkort, men er det nok?

Sidst, men ikke mindst: Hvor er det bedste sted at leje biler? Mit favoritsted er Munchen. Her er masser af udlejningsselskaber. De ligger lige i lufthavnen og priserne er meget rimelige. Sidst fik jeg altså en fin Mercedes fra fredag morgen til søndag aften for cirka 800 kroner.

Bjørn Godske
er journalist på Ingeniøren og uddannet ingeniør fra DTU. På Motorbloggen vender han store og små emner inden for biler - både dem med traditionelle brændsler og de alternative.

Gomore har bredt sig til Spanien - der får man den konkrete bil som man ser på. Jeg har kun prøvet det i dk, og her virker det fortrinligt. Og det er som regel væsentligt billigere end udlejningsselskaberne.

  • 0
  • 0

På Sicilien/Catania turde jeg kun gå efter internationale selskaber efter at have læst et par anmeldelser af de lokale selskaber. Her var udfordringen ligegyldigt udlejningsselskab en kæmpe forsikringsselvrisiko som lå flere tusind kr over hvad der er inkluderet i vores rejseforsikringen. Så var det spørgsmål om enten at tilkøbe selskabets ekstra forsikringer som for 16 dage var dyrere end hvad jeg selv betaler herhjemme på ét år, eller i tilfælde af skade, af egen lomme betale en eventuel difference. Jeg valgte det sidste og det gik fint, selvom de kører ret vildt på Sicilien og vores ikke ret gamle lejede Ford Focus allerede havde sin del af skrammer og buler.

I Zürich ville de store etablerede have ca. 2000kr for at leje en "fiesta/polo"-klasse én weekend. Jeg bookede istedet via Enterprise til ca. halv pris efter at have tjekket anmeldelser og min oplevelse var positiv (ikke at Enterprise er lokalt, men dog et mindre udlejningsselskab). Til gengæld fik vi kun en Fiat Panda (godt nok 4x4) som jeg anser for at ligge i klassen under, men det gjorde de altså ikke hos Enterprise. Men i øvrigt ret komisk at gå forbi den ene kæmpe luksusbil efter den anden i parkeringshuset for at finde vores Panda i fjerneste hjørne.

  • 0
  • 0

Vi havde booket en "full size suv" og da vi skulle hente den på Union Station i Washington DC, kunne de tilbyde os en Nissan Juke...

Det er ret langt fra den Ford Explorer (https://media.ed.edmunds-media.com/ford/ex...) eller tilsvarende vi var stillet i udsigt.

Så efter en længere palaver med dem ville de sende os til Dulles Airport for at bytte bilen, men endte med at betale vores taxa derud, altså, 1,5 time spildt i den forkerte retning.

I Dulles havde de ikke flere biler, efter en storm dagen før der havde lukket lufthavnen, så gode dyr var rådne og jeg var mere end blot pissesur..

Efter 1,5 times bøvl og besvær fik de gravet en næsten ny Dodge Journey (i Europa kendt som Fiat Freemont) og en klækkelig rabat. Den fragtede os de 2500 km rundt vi skulle, men det var ikke helt den forventede komfort.

Efter forgæves at have forsøgt at klage til Hertz i USA, fik vi Hertz i Danmark til at køre klagen videre og vi fik en tilfredsstillende mængde dollars retur efterfølgende.

Skal man være sikker på at få den bil man ønsker, skal man booke i deres premium selection, hvor man kan booke en specifik model.. Men så snakker vi Range Rover, Porsche Cayenne og tilsvarende, med en noget højere prislap.

Jeg vil være ærlig og sige at jeg ikke ved om vi kunne have oplevet det samme hos Avis eller Alamo eller Budget, men jeg var ihvertfald ikke videre tilfreds med at blive forsinket næsten 4 timer inden vi kom afsted, i noget helt andet end forventet og ønsket når man nu skulle på roadtrip :)

En sidebemærkning er forøvrigt at som Hertz Gold member og med betaling via mastercard giver det 15% rabat samt fuld forsikring uden selvrisiko.

  • 0
  • 0