Så lyt dog til fremtiden

I weekenden holder Danske Studerende Fællesråd (DSF) den halvårlige konference, hvor repræsentanter for 130.000 studerende på ca. 20 uddannelsessteder samles.

DSF er de studerendes stemme på Christiansborg og Europa, hvor de danske uddannelser skabes. (Eller nedbrydes...)

I en tid, hvor de studerende er blevet frataget indflydelse (universitetsloven 2003), der skæres i budgetterne (2% pr. år) og bureaukratiet øges (øgede krav om indrapportering), er det vigtigt at de studerende taler med fælles stemme.

Med universitetsloven fra 2003, ville regeringen og Socialdemokratiet give selvbestemmelse til og markedsgøre universiteterne. Sandt nok er universiteterne blevet selvejende, men vi er ikke selvbestemmende! Regeringen lovgiver om afvikling af eksamen, basismidlerne gives til bestemte formål og universiteterne skal indgå resultatkontrakter med ministeren. Alt sammen ting der gør det sværere for universiteterne at koncentrere sig om det vi er bedst til: forskning og uddannelse af forskere og arbejdskraft.

Hvert år skæres der ca. 2% i budgetterne. Min eneste kommentar til det, er en hentydning til regeringens vision om et videnssamfund.

Vores videnssamfund bygger på forskning, men vores forskere bruger alt for meget tid på det øgede bureaukrati. Midler til forskning skal søges hos bl.a. fonde og ansøgninger tager tid. I stedet for at lade de "selvbestemmende" universiteter prioritere sin forskning, skal forskerne forske i ansøgninger!

Derudover skal al forskning og uddannelse rapporteres. Det øger behovet for administration, som jo ikke bidrager til vores videnssamfund...

Der er i den grad brug for en fælles stemme! Jeg håber efterårets DSF-konference vil sætte fokus på problemerne og at regeringen vil blive tvunget til at lytte til de studerende. Vi er trods alt fremtiden ?

// Hundebøll

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten