close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Så er huset officielt

Vores byggesag er afsluttet og Herluf Trollesvej 10B er nu en del af "den existerende byggemasse" på godt og ondt.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke ved om det er en direkte følge af kommunens sagsbehandling at huset nu også er med i GeoDanmark, eller om vi bare er blevet fanget af den almindelige opdatering:

Illustration: Privatfoto

Forhåbentlig betyder afslutningen af byggesagen også at folk med næsen i deres GPS snart kan finde os.

Der er nogle spøjse sideeffekter af at have 200m indkørsel inde midt i byen uden at GPS'en ved noget om det, den anden dag kom en fragtmand således spadserende med et par mindre koli, fordi hans GPS havde opgivet med ordene "Fortsæt herfra til destinationen"

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

... er vel stadig i GPS-sammenhæng (ved kørsel) nærmeste punkt på offentlig vej. (altså ikke-privat vej)
Resten af vejen frem til huset må jo navigeres efter forholdene. ;-)

  • 2
  • 0

Har også haft et par spøjse oplevelser med GPS'er.
For tre år siden var jeg på vej til et sted i Tjekkiet sammen nogle andre. De kørte foran. Da vi så kørte over en bro og svingede meldte min GPS (garmin) pludselig "Kan ikke beregne rute". Jeg sørgede for, ikke at miste kontakten med den forankørende bil ;-).
Nogle år tidligere skulle vi op til et sted i Skåne, nær grænsen til Småland. Min GPS, den gang en Nokia, vidste godt hvor vores mål "Strönhult" var. Nogle af de andre, der kørte foran valgte pludseligt en anden rute, vi fortsatte. Godt en halv time seneres, efter kørsel på svenske skovveje om natten, så vi lidt lys forude og GPS'en meldte "Ankommer til destination". Lyset kom fra en tom, men oplyst hjemstavnsgård, midt i skoven. Vi ændre navigationsmetode, kørte fremad og spurgte efter vej på en gård. Det viste sig at der var et andet Strönhult ca. 5 km længere fremme. Det var det vi skulle være ;-).

  • 0
  • 0

"den anden dag kom en fragtmand således spadserende med et par mindre koli, fordi hans GPS havde opgivet med ordene "Fortsæt herfra til destinationen"
I sådan en situation, havde jeg nok givet drikkepenge. 😉

Min, længst afdøde, far lærte mig, at tjenere og taxichauffører gav man drikkepenge!
- I dag har jeg så udvidet det til at omfatte nogle af dem der leverer til adressen!

Havde jeg samme mulighed for SOSU'er, fik de også!

  • 3
  • 0