Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
phloggen

Så er huset officielt

Vores byggesag er afsluttet og Herluf Trollesvej 10B er nu en del af "den existerende byggemasse" på godt og ondt.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke ved om det er en direkte følge af kommunens sagsbehandling at huset nu også er med i GeoDanmark, eller om vi bare er blevet fanget af den almindelige opdatering:

Illustration: Privatfoto

Forhåbentlig betyder afslutningen af byggesagen også at folk med næsen i deres GPS snart kan finde os.

Der er nogle spøjse sideeffekter af at have 200m indkørsel inde midt i byen uden at GPS'en ved noget om det, den anden dag kom en fragtmand således spadserende med et par mindre koli, fordi hans GPS havde opgivet med ordene "Fortsæt herfra til destinationen"

phk

Emner : Huse
Poul-HenningKamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

... er vel stadig i GPS-sammenhæng (ved kørsel) nærmeste punkt på offentlig vej. (altså ikke-privat vej)
Resten af vejen frem til huset må jo navigeres efter forholdene. ;-)

 • 2
 • 0

Har også haft et par spøjse oplevelser med GPS'er.
For tre år siden var jeg på vej til et sted i Tjekkiet sammen nogle andre. De kørte foran. Da vi så kørte over en bro og svingede meldte min GPS (garmin) pludselig "Kan ikke beregne rute". Jeg sørgede for, ikke at miste kontakten med den forankørende bil ;-).
Nogle år tidligere skulle vi op til et sted i Skåne, nær grænsen til Småland. Min GPS, den gang en Nokia, vidste godt hvor vores mål "Strönhult" var. Nogle af de andre, der kørte foran valgte pludseligt en anden rute, vi fortsatte. Godt en halv time seneres, efter kørsel på svenske skovveje om natten, så vi lidt lys forude og GPS'en meldte "Ankommer til destination". Lyset kom fra en tom, men oplyst hjemstavnsgård, midt i skoven. Vi ændre navigationsmetode, kørte fremad og spurgte efter vej på en gård. Det viste sig at der var et andet Strönhult ca. 5 km længere fremme. Det var det vi skulle være ;-).

 • 0
 • 0

"den anden dag kom en fragtmand således spadserende med et par mindre koli, fordi hans GPS havde opgivet med ordene "Fortsæt herfra til destinationen"
I sådan en situation, havde jeg nok givet drikkepenge. 😉

Min, længst afdøde, far lærte mig, at tjenere og taxichauffører gav man drikkepenge!
- I dag har jeg så udvidet det til at omfatte nogle af dem der leverer til adressen!

Havde jeg samme mulighed for SOSU'er, fik de også!

 • 3
 • 0

Så længe GPS'en ikke udvikler humor: havde en som ret pludseligt valgte at lægge nogle sekunders tidsforsinkelse ind. Det var irriterende!
Tillykke med hus & statusopdatering - har været en fornøjelse at følge her på ing.dk

 • 3
 • 0

Min, længst afdøde, far lærte mig, at tjenere og taxichauffører gav man drikkepenge!
- I dag har jeg så udvidet det til at omfatte nogle af dem der leverer til adressen!

Havde jeg samme mulighed for SOSU'er, fik de også!

Drikkepenge blev de-facto afskaffet ved kildeskattens indførsel og lagt oven på lønnen gennem overenskomsterne. Hvis man i dag giver drikkepenge i Danmark, er man sådan set bare med til at understøtte sort økonomi, for det er nok usandsynligt at forestille sig, at folk selv indberetter den ekstra indtægt til Skat.

Når det så er sagt, går jeg bestemt ind for at man belønner god service - men det passer bare ikke så godt ind i vores nuværende system, hvis det skal være et kontant beløb.

Man kan jo vælge at belønne god service på andre måder - fx ved selv at være høflig, takke for servicen, sende en venlig hilsen til chefen for firmaet eller lægge en pæn anmeldelse på diverse rating-websites, fx Trustpilot.

I udlandet er det selvfølgelig en anden sag - skik følge osv.

 • 9
 • 0

Engang vi kom kørende ad en markvej på en af vore mindre øer, hvor vi var kørt forkert i landsbyen på vej ned til færgen, sagde 'damen' i vores GPS pludselig:
"Foretag ulovlig u-vending".
Den besked havde vi ikke hørt før - og heller ikke siden.

 • 3
 • 0

I USA er GPS'en glad for "foretag lovlig u-vending hvis muligt".

Der er mange steder en dedikeret bane til det pga. der er "frontage roads" ved siden af interstates etc.

 • 0
 • 0

Det foerste jeg forsoegte at goere da jeg fik en ny GPS var at indlaese min hjemaddresse.
Vi bor paa 15th Sideroad som den hedder naar vi faar breve fra kommunen, men min GPS kendte den ikke saa proever man med lidt forskellige stavemaader som Sideroad 15, 15 Sideroad , o.s.v men gav op.
Det naeste var at holde i bilen et par huse fra hvor vi bor, og saa bede den om at registrere det sted som min hjemaddresse.
Naeste gang jeg koerte hjem sagde den at jeg skulle dreje den ad 15 S--D--R--D
Det maa man saa fortaelle folk der skal finde os - med mindre de bruger google maps som altid virker og som oven i koebet kommer med foreslag hvis man ikke staver korrekt.

Og hvorfor holdt jeg et par huse fra vores addresse da jeg fortalte min GPS hvor jeg boede? Simpel sikkerhedsregel. Hvis ens bil bliver stjaalet saa beder tyven end GPS om at finde hjem, naar han saa er i indkoerslen bruger man fjernbetjeningen til at aabne garageporten og derfra kan man bryde ind i huset uden at blive set, fylde ens bil med tyvekoster og koere vaek - naboerne har ikke set noget mistaenkligt og han ved at man ikke vil overraske ham, for man kan jo ikke komme hjem uden bil.
P.S jeg bor naer Toronto i Canada

 • 2
 • 0

Har du været udsat for fragtmænd som ikke kunne komme op ad vejen. Nogen gange kommer de med 17 meter lange biler, og så kan det være lidt svært.

Hvordan gør du med renovation, kører de op til huset eller skal du stille ned til vejen.

Jeg har selv 1,7 km grusvej, og har et par gange været nødt til at køre ned til asfaltvejen med traileren, fordi en fragtmand ikke havde lyst til at bakke tilbage igen.
Jeg har også været udsat for et par fragtfirmaer, som er kørt fast med deres lette kassevogne.

 • 0
 • 0

Det man bruger sin hjemaddresse til i sin GPS er foerst og fremmest til at blive ledt til et velkendt nabolag, afstanden til ens hus er ligegyldigt naar man foerst er paa et sted man kender. Vaelg den naermeste bar, derfra kan du vel godt selv finde hjem uden GPS. (Hvis du ikke har vaeret inde og drikke foerst)
For mit vedkommende saa har jeg en indkoersel der er 100m lang, og 2 huse vaek er 1/2 km , saa der er ikke nogen der kan aabne vores garage ved at koere paa vejen.
Det trick med at have et "forkert" hus paa sin GPS er et trick der er vaerd at bruge som ekstra sikkerhed, det er anbefalet af politiet, og du skulle maaske ogsaa bruge det.
Proev google maps soeg paa google maps 15th sideroad mulmur ontario canada, vaelg satellite view og fortael mig saa hvor let det er for en tyv at finde vores hus

 • 1
 • 0

For mit vedkommende saa har jeg en indkoersel der er 100m lang, og 2 huse vaek er 1/2 km , saa der er ikke nogen der kan aabne vores garage ved at koere paa vejen.
Det trick med at have et "forkert" hus paa sin GPS er et trick der er vaerd at bruge som ekstra sikkerhed, det er anbefalet af politiet, og du skulle maaske ogsaa bruge det.

Jeg må indrømme at jeg har lidt nærmere til naboerne:-) Ser i øvrigt ud til at være et dejligt sted.

Jeg bruger også selv en anden hjemme adresse, men i mit tilfælde er det fordi hushøglerne sidder sammen med bilnøglerne, så tyven skal da trods alt prøve flere døre på vejen - ikke at det er umuligt.

Jeg har ikke en fjernstyret garage åbner.

 • 0
 • 0

I Irland har hvert hus sit eget postnummer, en kort bogstavskombination.

F.eks.

OAK GLADE HOUSE
BAILE CHAIRDIF
AN NÁS
CO. CHILL DARA
W91 CFR6

Der bruges ikke altid husnummer på en vej, bynavnet er ikke altid unikt, og så kan den være skrevet på engelsk eller gælisk.
Men bogstavkoden er unik.

Den fungerer i øvrigt også i Google maps og Waze.

Man har også unikke adressekoder i Danmark, men jeg tror ikke det vil virke at skrive 0a3f507a-e179-32b8-e044-0003ba298018 på kuverten ;-)

 • 1
 • 0

Huset er fanget i den normale 5 årige cycklus. I år bliver GeoDanmark kortet totalajourført i Region Sjælland - og dermed Slagelse.

De fire andre regioner bliver udpeget ajourført i år, hvilket sker ved at kommunerne, andre offentlige myndigheder end kommunerne eller borgere fortæller SDFE, hvor der skal ske optaeringer. Så hvis dit hus havde ligget i alle andre regioner end i Gegion Sjælland ville opdateringen være på baggrund af kommunens sagsbehandling. Bare ikke i år.

 • 0
 • 0