3D-print i praksis bloghoved

Så gik det pludselig stærkt...

Det er godt, at bloggen ”3D-print i praksis” ikke afspejler aktivitetsniveauet i den danske 3D-printer industri. For så så det ikke særligt godt ud. Men det er faktisk en voldsom stigning i aktivitetsniveau der har holdt mig fra tasterne det sidste halve år. Så jeg håber at I vil bære over med den lange pause.

Hul igennem til det amerikanske marked

Hos AddiFab er vi lykkedes med at få hul igennem til det store udland – og det har været en fantastisk oplevelse. I USA sker alt lidt hurtigere end vi har været vant til. Og konkurrenterne er en hel del større. Men det er vennerne heldigvis også, og vi ser ind i nogle meget spændende måneder mens vi finder ud af hvad det amerikanske 3D-printer marked er for en størrelse.

Masser af aktivitet i Danmark

Har man de danske briller på er det dejligt at se de mange spændende ting der er i gang på den hjemlige 3D-printer scene. AM-HUB har gennemført adskillige stærke og inspirerende initiativer, blandt andet i samarbejde med Pluspack og Dansk Teknologisk Institut, og med fokus på at udbrede kendskabet til 3D-print blandt danske virksomheder. Hos Damvig er der også fuld damp under kedlerne – og et 25 års jubilæum på vej. Sjovt at tænke på at 3D-print har 25 år på bagen i Danmark...

DTU i førertrøjen

Hos vores forsknings – og udviklingkollegaer hos DTU fortsætter udviklingen af det der på nuværende tidspunkt må betegnes som et af verdens førende centre for forskning i 3D-printer processer samt kombineret 3D-print og sprøjtestøb. Fantastisk at se den opbakning og fremdrift David Bue Pedersen og hans team på få år har skabt – dansk forskning i verdensklasse!

Sprøjtestøbeindustrien kvitterer

Udviklingen af kombinationer mellem 3D-print og sprøjtestøb er spændende, især for os her hos AddiFab. Som læsere af mine tidligere indlæg vil vide ser vi hos AddiFab et stort potentiale i at kombinere 3D-print og sprøjtestøb. Og derfor har vi valgt at involvere os i initiativet CAPI – Center for Advanced Plastic Innovation.

CAPI - Center for Advanced Plastic Innovation

CAPI er et initiativ der udspringer af ønsket om at sikre Danmarks førerposition indenfor sprøjtestøbning. Om bordet er blandt andet plastindustrien, repræsentanter for de store producenter af sprøjtestøbeudstyr, serviceleverandører og deres kunder. Ambitionen er at skabe et selvfinancieret center, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan få adgang til de mest avancerede produktionsfaciliteter inden for plastproduktion. Og vi er på nuværende tidspunkt i gang med at fastlægge rammerne for det første pilot-center. Hvis du, kære læser, ønsker at byde ind, eller høre mere om CAPI er du meget velkommen til skrive et par ord i kommentarfeltet nedenfor. Mere info følger.

2019 - godt i gang, og tempoet stiger

3D-printer industrien er nu godt i gang med andet kvartal, og der er ikke meget der tyder på at tempoet går ned. På tapetet er en stribe spændende messer og udstillinger hvor 3D-print kommer til at spille en væsentlig rolle, samt masser af spændende initiativer. Glæder mig til at se hvad de næste par måneder bringer...

Lasse Guldborg Staal er direktør i 3D-printerproducenten Addifab og blogger om økosystemet rundt om selve 3D-printeren.Hvad er barriererne for 3D-print? Er det overhovedet muligt at automatisere printprocessen? Og hvordan er det lige, at 3D-print og Industri 4.0 spiller sammen?
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten