fablab ruc bloghoved

Så er det i dag - vi giver kage!

Så er det i dag, tirsdag, vi går i gang med at færdiggøre Open Source robotten til et bestemt opgave i den virkelige verden.

Ingeniøren Flemming beskriver opgaven på hans arbejdplads således (lettere omskrevet af mig):

"Vi ser for tiden på muligheden for at nedbringe den manuelle håndtering af gastdåserne, men grundet et relativt lavt styktal har en robotarm hidtil været fravalgt. Det er dog interessant at netop denne open source løsning åbner for at det måske bliver økonomisk rentabelt.

Illustration: Privatfoto

Vi får gasdåserne hjem i kasser af 12 styk, hvorfra de manuelt tages op, får trukket proppen af i en holder, testes for ventilfunktion og sættes i fyldestationens holdere, hvori der er plads til 96 dåser i alt. Efter skylle- og fyldesekvens er gennemført skal dåserne tages op og placeres på et samlebånd, der går til teststationerne. En dåse skal udtages til stikprøve.

Robotten får en elektromagnet til at samle dåsen op med. Der indgår en vending af dåsen, da denne skal placeres med ventilen nedad i stationen. Hver dåse vejer 600 gram Styktal årligt ~80.000 Der er tale om ikke-eksplosive ikke-brandbare gasser, så der er ikke særlige ATEX krav."

Så hvad skal vi i eftermiddag, kl 16-20? Jeg tænker vi starter med lige at kigge lidt på robotten, giv den noget kærlighed, og begynde at tilføje nogle funktionaliteter vi ved den vil få brug for.

  • Den har et par nøgne tandhjul, vi burde pakke ind
  • Vi kan prøve at se om vi kan finde et elektromagnet og sætte på, og noget strømforsyning og computerstyring af tænd/sluk af elmagneten.
  • Måske skal vi overveje at sætte robotten på en lang skinne den kan køre frem og tilbage på, så den får større arbejdsområde.

Vi starter helt stille og roligt op, alle er velkommen, og man er også velkommen til at støde til senere i forløbet.

Tirsdag den 10/11 går vi så småt i gang, med den første byggedag. Så er du interesseret så kom på FabLab RUC, kl 16-20. Tilmelding er ikke nødvendig, men ved du, at du kommer, send meget gerne en email til fablab@ruc.dk med OSrobot i emnet, så kan vi bestille den rette mængde kage og begynde at opbygge en postliste for dem, der er fysisk aktive på projektet :-)

Hvis nogen ved noget særligt om elektromagneter, eller har andre tekniske forslag, modtager vi meget gerne tekniske forslag i kommentarfeltet nedenunder!

Hovedindgang til Open Source robot projektet

Blogindlægget som skyder det hele i gang

Nicolas Padfield er laboratorieleder på FabLab RUC, teknologiguru på Humtek, datalog, kunstprogrammør og en af skribenterne her på bloggen.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten