close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Rocket science er ikke altid "rocket science" - CO2 svejser søges...

Vi TIG svejser stort set alt hos Copenhagen Suborbitals. von Bengtson og jeg udfører det allermeste svejse arbejde med vores lille TIG maskine og det bliver faktisk rigtigt godt. Vi prøver også at designe os ud af det aller mest krævende ting - f.eks. blev den kritiske langsøm på HEAT´s LOX tank udført af en robot hos en sponsor.

Men - vi mangler faktisk rigtigt meget en anden svejsemaskine. Det skal bare være en lille ydmyg CO2 svejser.

Men vi var på M/S Halfmachine brugte vi tit Harald Wuiff´s lille CO2 svejser - som er en model man typisk ville bruge i mindre lødige afsnit af autobranchen ...For at få den til at levere det vi havde brug for skiftede vi CO2 gassen en ud med en Argon / CO2 mix gas - og det gør underværker for den slags maskiner. Svejsningen foregår med en lyd som en bi, det vil sige med kortslutningslysbue - men med høj frekvens. Med det rette håndelag kan man faktisk få habil svejsning ud af det.

På et tidspunkt døde vores daværende TIG svejser. Det skete kort tid før en af vores test - og resultatet var at vi måtte "emulere" TIG svejsning af trykbeholdere med Haraldmaskinen. Det gik faktisk fint.

Vi bygger også mange ting som ikke kræver TIG svejsning. Til alt dette har vi altså brug for noget ala Haralds lille gule CO2ér.

Vores normale værktøjslevrandør vil ikke levere noget ringere end en Kemppi ultra fed mobil micro svejsemaskine - til godt over 10.000 kr, og det er bare for godt og for meget til vores behov.

Hvad er det ved "MIGATRONIC AUTOMIG 183" sælgeren fra LMG ikke forstår ? Kunden vil have sådan en, så kom dog med den. Nå - men det vil de altså ikke.

Findes der blandt nogen af vores læsere en der har en CO2 svejser ala Haralds stående i garagen - vil vi meget gerne høre fra vedkomende.

Vi vil godt lige prøve maskinen ( tager fem minutter ) før vi køber - og vi kan overtales til både eksta god pris eller ren sponsorat :O)

Peter Madsen

hej peter

faldt over sanistål, de forhandler også migatronig automic 183, så giv dem lige et kald, de er til at snakke med.

jn

  • 0
  • 0

Ja, men hvad med en "Harald wuiff" type svejser til 1500 ?

Eller - "I ka da godt låne den her, den har stået lidt længe i min garage - jeg vil bare ku få den igen hvis der går hul i min gamle bil, ikk altså"

Peter Madsen

  • 0
  • 0