Robots at work

Hej, jeg hedder Anders Sørensen. Jeg er ansat som forsker og underviser ved Syddansk Universitet (SDU) i Odense, hvor jeg blandt mange andre opgaver er med til at opbygge vores robotlaboratorium.

Robotlaboratoriet bruges til forskning, udvikling og undervisning af både studerende og ansatte ved SDU, men flere af de virksomheder, der er med i det danske robotnetværk: RoboCluster, har også aftaler med os om at anvende laboratoriet. Det betyder at vi har skabt et meget interessant miljø i laboratoriet, hvor den primære fokus ligger på at føre forskningsresultater ud i virkelige anvendelser.

Vi har valgt at kalde denne blog for "Robots@work", netop fordi vores primære interesse er at få robotteknologien til at lave noget rigtigt arbejde ude i virksomhederne, institutionerne, på markerne, i haverne, eller hjemme i stuen.

Semesteret er lige startet, og der er rigtigt meget gang i laboratoriet, vi har haft afslutning på vores årlige robot sommerkursus, hvor deltagernes robotter har konkurreret mod hinanden. Vi har deltaget i den årlige robotfestival i Odense. Teknologisk Instutut er ved at starte et projekt omkring frugtplukning. Vi har fået en ny Ph.D. stipendiat, der skal være med til at udvikle en maskine der kan tage blodprøver. To af vores 'logerende' virksomheder har deres opstillinger på Herning Messen.

Vi skal til at afprøve vores nye sikkerhedsssystem, baseret på LASER scannere, og der er startet 12 nye ivrige specialestuderende, der skal igang med alt muligt fra at udvikle en 'robot sejlbåd' til at undersøge nye real-time ethernet standarder.

Alle disse aktiviteter, dækker et enormt stort område, så derfor har vi valgt at have flere skribenter på denne blog, så vi kan dække de fleste emner under overskriften 'robots@work'. Ud over mig selv består gruppen af:

  • Niels Jul Jakobsen, fra RoboCluster. Niels er projektleder for udviklingsprojekterne Movebots og Handyman
  • Lars Dalgaard, der arbejder med robotbiler ved Teknologisk Institut's robotcenter i Odense
  • Anders Bøgild, der er nyuddannet civilingeniør i datateknologi, og nyansat ved robotlaboratoriet

Vi håber i får glæde af vores skriverier, og glæder os til at høre fra jer.

Emner : Robotter
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten