rm -rf ~/projekt

Som dataingeniørstuderende på 5. semester har jeg været med til at skabe 4 produkter: Opsætning til fair deling af internet L'Hombre netværksspil Autonom Lagerrobot i Lego Minikerne til AAUSAT3

Minikernen til AAUSAT3 er mit første produkt, som faktisk bliver brugt efter jeg har fået en karakter for projektet.

Desværre.

Det er en skam, at så mange projekter aldrig lever længere end eksamen. Hvorfor bliver de mange spændende projekter ikke holdt i live på fx SourgeForge e.l.?

Som et forsøg på at få flere kodeprojekter ud i verden, har vi inviteret Peter Toft til AAU for at fortælle de studerende hvordan man involverer sig i eller starter et open source projekt.

Jeg er spændt på at se høre oplægget og håber det vil føre til færre projekter, som bliver offer for "rm -rf ~/projekt".

// Hundebøll

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det kunne da være spændende at høre hvad han har at fortælle selv om jeg er færdiguddannet. Er der nogen muligheder for at deltage alligevel?

/Anders

 • 0
 • 0

Super indspark, det er et emne jeg selv har spekuleret over, og der er helt sikkert rigtig mange gode ting der ender på de evige bitmarker :-(

Umiddelbart lyder det jo som en rigtig god idé at dele viden på denne måde, og både SourceForge og Google Code har gode online værktøjer til at håndtere det, og der er jo også open source værktøjer som Trac og Subversion/CVS - som i sikkert allerede anvender.

Men...Ved ikke om de projekter du taler om er "unikke", det kan jo ellers udvikle sig til overdrevent "genbrug", i stil med diverse steder på nettet hvor man deler opgaver.

Og man lærer jo ofte meget ved at genopfinde ting der allerede eksisterer - ja en stor del af vores uddannelse går vel egentlig med det.

Tilbage til emnet.

Jeg synes det lyder som en opgave for Universiteterne, gerne i samarbejde med erhvervslivet of open source advokater som Peter Toft, at gøre det muligt at vedligeholde kataloger over det der er lavet, og gøre det tilgængeligt for evt. interesserede, hvis de studerende ellers er interesserede i det, uden at det bliver brugt til at opnå genveje.

 • 0
 • 0

Jeg har stor forståelse for at man gerne så sine studieprojekter holdt i live, men jeg jeg ville nok være lidt tilbageholdende med at bruge Sourceforge eller Google code som en 'silver bullet' der skulle hjælpe med dette.

For det første holder hverken SourceForge eller Google Code live i noget som helst. Det er kun jer selv der ved en vedholdende indsats kan holde live i projektet. SourceForge og Google Code stiller jer bare nogle værktøjer til rådighed.

For det andet skal I overveje om verden har brug for jeres projekt. Det kan godt være at I har brugt meget tid på jeres projekt, men der er ikke mange der har glæde af at der bliver føjet et dusin forskellige kortspilsimplementationer til SourceForge, hvis der allerede findes en håndfuld generelle kortspils-frameworks der muligvis bare mangler et regl-plugin.

 • 0
 • 0

Et studie projekt er ofte for specialiseret til at give grundlag for et helt software projekt. Jeg har også en del projekter, som jeg kunne tænke mig at dele. Ved nærmere eftertanke er jeg kommet jeg til den konklusion at jeg dels ikke har tid og dels ikke selv har noget noget behov for sådan et stykke SW. Så er det svært at holde gejsten oppe.

Jeg tror faktisk nærmere jeg kunne tænke mig simpelthen at tage både rapport og kode og kaste det på en webside med en kort forklaring, så kunne alle bruge det hvis de havde lyst.

 • 0
 • 0

@Jørgen Henningsen: Jeg synes det lyder som om der er behov for facilitering, glæder mig til at høre hvad AAU får ud af af debatten med f.eks. Peter Toft, findes der mon ikke allerede faciliteter til dette, og hvordan kan man udbrede kendskabet til det.

En ting der er yderst vigtigt for de fremtidige (software)ingeniører er erfaring med bredt distribuerede projekter, og vidensdeling.

Her kan alle lære utrolig meget af open source verden, uanset om man arbejder med open source eller ej.

 • 0
 • 0

Kunne da være rigtigt spændende at høre det foredrag.. Så håber der kommer en dato/tidspunkt.. Så regner jeg med at være på pletten..

Og mht. projektmappen.. Så ligger vores i /project/gruppenr på computer science netværket - ikke i ~/project ;)

 • 0
 • 0

Jeg mener at man burde overveje at lave projekter, som forbedre et eksisterende open source projekt. På denne måde kan de studerende lære, hvordan software udvikling fungerer i "den virkelige verden". Deres arbejde vil desuden blive brugt og ikke syne hen på en server et sted.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten