Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Rigtigt ubehagelige mennesker

Der er nu gået en uge siden COP21 papiret blev underskrevet i Paris og både de stakåndede artikler og de politiske skåltaler er klinget ud.

Den mest bemærkelsesværdige var den klassiske og episke nedsmeltning som "EuraCoal"'s chef-lobbyist leverede.

Han tænder totalt af på den der nærmest sindsygt virkelighedsfjerne måde som "Fox News" plejer at gøre over "Krigen imod julen":

 • "Fossil fuels are portrayed by the UN as public enemy number one."

 • "We are witnessing a power bid by people who see the democratic process as part of the problem and have worked out ways to bypass it."

 • "The world is being sold a lie"

 • "The UN has successfully brainwashed most of the world’s population such that scientific evidence, rational analysis, enlightened thinking and common sense no longer matter."

 • "The rule of law is being replaced by mob rule which is very dangerous for the future well-being of society."

 • "[The fossil fuel industry] will be hated and vilified, in the same way that slave traders were once hated and vilified."

Men læs den sidste linie igen - på dansklærermåden.

"På samme måde som slavehandlere engang blev lagt for had." ?

Mig bekendt har slavehandlere aldrig fået genoprejsning, slavehandel var, er og vil altid uden undtagelse være afskyelig, frastødelig og utilgivelig.

Under normale omstændigheder ville jeg lade tvivlen komme manden til gode og mistænke at hans sekretær havde hørt forkert i diktafonen.

Men i lyset af det nuværende politiske miljø kan man ikke længere se bort fra den mulighed, at der findes miljøer hvor slavehandlerne opfattes som driftige men misforståede entrepenører, som med deres vovemod og virketrang gjorde store fremskridt mulige ... for de rigtige mennesker.

Fra folkemord og slavehandel i den ekstreme ende strækker tendensen til umenneskeliggørelse sig hele vejen ned til politiske diskussioner på sociale medier, hvor men rask væk kan se danske borgere på overførselsindkomst omtalt som "taberne" med mere eller mindre direkte krav om tvangssterilisering, deportation og arbejdslejre for samme.

Det er faktisk temmelig svært at klemme en kategorisering ind i sprækkerne imellem Brian Ricketts forsvar for slavehandel, Støjbergs krav om at fratage flygtninge deres penge og smykker, Mogens Camres insisterende facistoide racisme, Spyttemanden, UK's regerings planer om at afskaffe menneskerettighedsloven og Donald Trumps fascistiske sejrstog i USAs valgkamp.

Fælles for alle disse priviligerede racister, facister eller bare rigtig ubehagelige mennesker, er at de selv påberåber sig fuld beskyttelse af menneskerettighederne, mens de med åben pande og skinger stemme argumenterer for, at dem de selv opfatter som undermennesker ikke skal beskyttes på lige fod.

Det burde være et universelt retsprincip, en direkte følge af "Den Gyldne Regel", at man maksimalt kan påberåbe sig de samme menneskerettigheder som man selv ubetinget tilsteder alle andre at have.

Hvis ikke det igen skal gå som i pastor Niemöllers digt, er det nu anstændige og moralske mennesker skal tage til genmæle.

phk

Emner : Politik
Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"[The fossil fuel industry] will be hated and vilified, in the same way that slave traders were once hated and vilified."

Jeg tror nu også det var en smutter, men tænk lige over det.
Hvilken del af slavehandelsimperiet taler vi om her? de fleste tidligere slavehandlernationer, DK inklusiv, ser jo på sig selv med national stolthed og de vil vel falde under den kategori: slavehandlere, som engang var hadet men som ikke er det længere.

Jeg tror nu at fossilindustrien, al den stund at den har grundlagt den meste af den velstand vi kender, og at vi alle har del i den i større eller mindre grad, får et væsentligt bedre eftermæle end slavehandlerne fik.

 • 8
 • 2

Næppe!
Dét løb er vist kørt, kuglerne flyver allerede.
Kan nå at reddes, men igen, næppe.

På den rigtig lange bane tror jeg eftermæglet er tabt. I fremtiden vil man undre sig over, at verden ikke vågnede (bare lidt op) 25 år tidligere, og synderne vil være lette at udpege: always follow the money.

 • 7
 • 3

Jeg troede simpelthen at du måtte have citeret Eurocoal forkert. Man kan da umuligt have udtalt sig sådan. Dit link viser at det forholder sig præcis som du skriver. Undskylder at jeg en stund anså din omgang med sandhedes for letsindig.

I tillæg tænkte jeg på om Eurocoal mon mente noget andet. F.eks som man kan sige "vi blev behandlet som dyr" måske i retning af at slavehandlere blev behandlet rigtig grimt (fortjent naturligvis), og den behandling får Eurocoal nu (ufortjent skal man forstå)...som en heksejagt eller ....faktisk løb jeg lidt tør for fantasi, for hvis man virkelig vil skrive at man synes det var uretfærdig, kunne man jo nemt at have brugt mange bedre metaforer. Munden flød vist over med det hjertet var fuld af. Skræmmende.

Bortset fra det kan man måske glæde sig over at de skriver som de gør, for dels fremstår det ligeså usympatisk som det er, og dels er det måske en reaktion der kommer når man er under hårdt pres (når krybben er tom...), og dermed forhåbentlig et tegn på de sidste krampetrækninger og desparation.

Glædelig jul.

 • 15
 • 0

Jeg er helt enig med PHK i hans kritik (et meget mildt udtryk) af eurocoal's chef-lobbiest. Mage til bizar udlægning af aftalen i Paris skal man da lede længe efter.

Derefter benytter PHK sig imidlertid af et klassisk trik:Hvis man vil sværte folk man ikke kan lide, nævner man dem sammen med en masse personer alle er enige om er bindegale/onde mennesker.
Her gør PHK det med Støjbjerg. At sammenligne Støjbjerg med Trump, idioten fra Eurocoal osv. er uvederhæftigt: Støjbjerg kræver det samme af flygtninge som ankommer til Danmark som Danmark idag kræver af kontanthjælps modtagere. Hvis du skal underholdes af det offentlige, kan du altså ikke have en stor formue samtidig. Mener PHK at vi skal positiv diskriminere særbehandle velstående flygtninge i forhold til Danske kontanthjælps modtagere ?

 • 22
 • 21

Her gør PHK det med Støjbjerg. At sammenligne Støjbjerg med Trump, idioten fra Eurocoal osv. er uvederhæftigt: Støjbjerg kræver det samme af flygtninge som ankommer til Danmark som Danmark idag kræver af kontanthjælps modtagere. Hvis du skal underholdes af det offentlige, kan du altså ikke have en stor formue samtidig.

Retstilstanden i dag er saadan at flygtninge ligesom alle andre ikke har krav paa kontanthjaelp eller lignende hvis de har formue. Det er den retstilstand Stoejberg gerne vil aendre.

Forslaget er up front at konfiskere folks eventuelle vaerdier for saa at placere dem i en lejr paa lommepenge. Det er noget helt andet end at sige at de foerst kan faa offentlig hjaelp naar de har brugt egne midler.

At folk beder om politisk asyl er ikke det samme som at de beder om kontanthjaelp - hvorfor skal de ikke beholde de midler de har som en god start paa at staa paa egne ben.

Vi konfiskerer jo heller ikke danske loenmodtageres hus, bil og opsparing hvis de modtager en fyreseddel fordi de teoretisk set kunne ende paa kontanthjaelp.

 • 35
 • 9

@Oluf Bagger: Nej vi konfiskerer ikke lønmodtageres formue, når de bliver arbejdsløse, men hvis de skal på kontanthjælp må de højest have en formue på 10000 kr.

Jeg synes heller ikke det er kønt hvad der er gjort, MEN hvis flygtninge kommer til Danmark, og er på offentlig forsørgelse i lejre osv. skal de så beholde deres formue, mens staten forsørger dem ?

 • 14
 • 7

Støjbjerg kræver det samme af flygtninge som ankommer til Danmark som Danmark idag kræver af kontanthjælps modtagere.


Der er vist ingen der før har foreslået at konfiskere kontanthjælpsmodtageres smykker og inkvartere dem i telte, for at det skal være mest muligt uattraktivt at søge kontanthjælp.

Bliver det næste så at trække guldtænderne ud af munden på dem?

Omvendt er dit argument jo et tidstypisk trick til at indføre flere og flere stramninger, overfor mindretalsgrupper ... "jamen vi behandler dem jo ikke værre end [indsæt selv gruppe]" ... så din iagttagelse er måske et tegn på hvad kontanthjælpsmodtagere kan se frem til?

 • 28
 • 12

@Søren Lund: Igen et retorisk trik: En stråmand. Hvem er det der foreslår at trække guldtænder ud ? Er det mig ? Nej. Er det Støjberg ? Nej. Søren Lund vil sværte mig ved at foreslå at jeg mener dette.

Mig bekendt har den nuværende regering ingen planer om at gøre den danske kontanthjælp ringere.

Men sådan rent principielt: Hvor rige må en flygtning være, før de skal forsørge sig selv ? Som sagt er max grænsen for kontanthjælp 10000 kr. Det er jo ikke en stor formue. Sat på spidsen: Skal Danmark forsørge udeframommende millionære mens vi sætter grænsen for landets egne borgere til 10000 kr. ?

Dette vil i mine øjne være meget asocialt ...

 • 16
 • 8

Vi taler om kulindustrien, hvordan kommer flytgninge og kontant hjælp ind i den her debat? Det eneste kul industrien og flygtningene har "til fælles" er at flygtningene er de første tegn på de skader som fossil industrien har påført kloden. Måske kunne man konfiskere Shell, BP, Exon, Peabody, etc's overskud og bruge dem til at håndtere flygtningen krisen.

 • 11
 • 2

@Søren Lund: Igen et retorisk trik: En stråmand. Hvem er det der foreslår at trække guldtænder ud ? Er det mig ? Nej. Er det Støjberg ? Nej. Søren Lund vil sværte mig ved at foreslå at jeg mener dette.


Thomas Stidsen - pas nu på du ikke ligefrem kommer til at overmatche Brian Ricketts i mental nedsmeltning her. ;o)

Det er Støjberg et al, jeg langer ud efter - ikke dig.

Det handler da ikke om at opnå social ligestilling mellem flygtninge og kontanthjælpsmodtagere. Det handler om at gøre det mest muligt uattraktivt at søge kontanthjælp i Danmark.

 • 10
 • 8

@Søren Lund: Hvem var det der trak guldtænderne frem som eksempel ? Hvis der er nogen der er ved at overmatche Brian Ricketts er det vist dig. Og jeg er ret sikker på at Støjbjerg ikke har nogen planer med flygtningenes guldtænder ... hvis du fortsat vil bruge guldtand eksemplet, i sammenhæng med Støjbjerg, bør du finde en palusible begrundelse. Ellers er det simpel sværtning.

Lige for at få det helt på det rene: Det er helt iorden at være meget meget uenig med Støjbjerg, men det er IKKE iorden at komme med sammenligninger som fremmaner KZ lejre.

Men ja, som du skriver handler det helt sikkert om at gøre Danmark uattraktiv for flygtninge. Det er virkeligt ikke kønt, men hvad er alternativet ? Lukkede grænser ?

 • 13
 • 9

@Oluf Bagger: Nej vi konfiskerer ikke lønmodtageres formue, når de bliver arbejdsløse, men hvis de skal på kontanthjælp må de højest have en formue på 10000 kr.

Og det er der vel ikke nogen der ser et problem i. Kontanthjaelp er en haandsraekning til folk der ikke kan forsoerge sig selv. Saa laenge jeg har penge i banken eller frivaerdi kan jeg forsoerge mig selv og saa beder jeg ikke naboen betale mine regninger.

Jeg synes heller ikke det er kønt hvad der er gjort, MEN hvis flygtninge kommer til Danmark, og er på offentlig forsørgelse i lejre osv. skal de så beholde deres formue, mens staten forsørger dem ?

Flygtninge med formue er i dag ikke paa offentlig forsoergelse. Forskellen her er at de praeventivt skal have konfiskeret deres formue og derefter saettes paa offentlig forsoergelse. Det er helt urimeligt og dermed helt fortjent at vi bliver udraabt som barbarer.

 • 18
 • 7

@Søren Lund: Hvem var det der trak guldtænderne frem som eksempel ?


Guldtænderne er ikke noget eksempel, det er et spørgsmål. Jeg spurgte til hvad der bliver det næste, hvis det at tage folks affektionsværdier fra dem og indkvartere dem i telte ikke er nok til at holde dem væk.

Hvor går grænsen for hvilket billede vi vil skabe af os selv, ude i verden?

Støjbergs grænse er jo svær at få øje på. Hun siger nærmest ligeud at hun er fuldstændig ligeglad med hvad andre lande siger og mener om Danmark.

 • 16
 • 8

Men ja, som du skriver handler det helt sikkert om at gøre Danmark uattraktiv for flygtninge. Det er virkeligt ikke kønt, men hvad er alternativet ? Lukkede grænser ?


Man kunne jo som eksempel starte med at øge - i stedet for at indskrænke - hjælpen i nærområderne - selvom det under alle omstændigheder er lidt sent at komme i tanker om.

Et andet eksempel kunne være at gå i teten for at skabe et ordentligt samarbejde indenfor EU, i stedet for at modarbejde vore nabolandes bestræbelser.

Danmark havde engang stor positiv indflydelse på den slags, trods vores liden størrelse. Men det var jo før vi blev helt ligeglade med hvad andre mener om os.

 • 17
 • 4

Men ja, som du skriver handler det helt sikkert om at gøre Danmark uattraktiv for flygtninge.


Jamen, hvorfor så forsøge at hjælpe Støjberg med at pakke det ind som værende "social ligestilling" mellem kontanthjælpsmodtagere og flygtninge?

Til din orientering; Flygtninge, som før eller siden måtte ende på kontanthjælp, bliver automatisk underlagt præcis samme regler som - kontanthjælpsmodtagere - og bliver dermed pålagt at leve for deres eventuelle formuer, før de kan få kontanthjælp.

Forskellen er bare at det for flygtninge hedder starthjælp! - som er under det halve af en normal kontanthjælp - og derfor er argumentet "at behandle dem præcis som vi behandler danskere" jo mildest talt det du kalder et smart trick.

Man behøver ikke at hive deres affektionsværdier af dem, allerede når de står i asylkontoret, hvis det var det det drejede sig om.

 • 21
 • 4

Man behøver ikke at hive deres affektionsværdier af dem, allerede når de står i asylkontoret, hvis det var det det drejede sig om.

Søren dog, du plejer da at bruge fakta når du argumenterer, så hvorfor dropper du det nu ? Der er ingen der vil hive affektionsværdier af nogen og da slet ikke guldtænder som du fabler om.

Prøv at læse lidt her : http://prodstoragehoeringspo.blob.core.win...

Specielt :

Dette indebærer bl.a., at almindeli-
ge personlige brugsgenstande som eksempelvis ure og mo-
biltelefoner som udgangspunkt er undtaget fra beslaglæggel-
se, jf. retsplejelovens § 509, stk. 1. Tilsvarende er bl.a. gen-
stande, som har en særlig personlig betydning for den på-
gældende udlænding, fritaget, medmindre genstandene har
en sådan værdi, at det ikke findes rimeligt at undtage dem
fra beslaglæggelse.

Hop til siderne 33 og 65 - de er nok de mest relevante.

M

 • 8
 • 11

Men sådan rent principielt: Hvor rige må en flygtning være, før de skal forsørge sig selv ? Som sagt er max grænsen for kontanthjælp 10000 kr. Det er jo ikke en stor formue. Sat på spidsen: Skal Danmark forsørge udeframommende millionære mens vi sætter grænsen for landets egne borgere til 10000 kr. ?

Hvor mange udefrakommende millionærer tror du har lyst til at sidde og kukkelure på et dansk flygtningecenter? Hvis du havde 10 mio. på lommen, ville du så bo på et flygtningecenter? Flygtningecentre er til folk der er temmeligt alvorligt på skideren.

 • 16
 • 6

Der er ingen der vil hive affektionsværdier af nogen ...

... med mindre de har en vis værdi.

Læs dit eget citat!

Jamen jeg har da ingen problemer med mit citat - problemet var at DU udelod den ret væsentlige detalje. Iøvrigt er det allerede en del af lovgivningen men ikke specielt stærkt håndhævet - glemte du at læse hvad der står i mit link ?

Læs også lige hvad jeg skriver ifm guldtænder, inden jeg trækker stråmandskortet. ;o)

Jeg antager at du mener

Bliver det næste så at trække guldtænderne ud af munden på dem?

Hvilket er en aldeles urimelig antagelse om hvad vore kære politikere ville kunne finde på - tror at end ikke EL ville kunne finde på den slags hvis de fik magten.

M

 • 7
 • 9

Tråden kommer godt nok vidt omkring, men hvad pokker....

Gad vide hvor mange mia. Støjbergs brutale retorik, annoncer og klodsede udmeldinger kommer til, at koste Danmark i mistet goodwill?
- Det trækker i hvert fald ikke amerikanske tourister.

Hvis man tager højkvalificeret arbejdskraft i stedet for turister, så kan det vel deles sådan op:

Hvad politikerne tror: Den høje danske marginalskat er en effektiv stopklods for at ikke flere velkvalificeret arbejdskraft søger til Danmark, derfor ned med topskatten.

Hvad rundspørger viser: Banal ukendskab til Danmark er hovedårsagen at vi ikke engang bliver overvejet

Hvad mine (sparsomme, men dog opbakket af venner,familie og kollegers) erfaringer siger mig om dem, som faktisk TAGER til Danmark: Skatten er vanvittig høj, men det er opvejet af ønsket om 1) faglige udfordringer, 2) ønsket om at prøve den "skandinaviske velfærdsmodel" på egen krop nogle år (work-life balance, folkeskolens vægt på selvstændig tænkning etc) og 3) Skandinaviens generelle renomme som trygge humanistiske lande.

Så hvad gøres der? Ja marginalskatten sænkes, men mens man teoretisk kan argumentere for at det får borgere I LANDET til at arbejde mere, så rykker det utroligt lidt i hvor mange penge man har tilbage efter skat i sammenligning med lande som benhårdt går efter lav skat. Til gengæld eroderer vi grundlaget for de årsager som vi i dag tiltrækker på.

Jeg gider ikke istemme koret om alle de slemme DJØFfere (jeg er selv en af dem). Økonomiske modeller er uundværlige som ET af flere grundlag når politiske valg skal træffes. Men det er kun værktøjer, som fanger et udsnit af virkeligheden og ingen ædru økonom vil forsøge at modellere de økonomiske konsekvenser af det den opfattelse af Danmark vores handlinger efterlader på omverden i disse år. Og det er iorden at bruge hovedet engang og indse, at når de eneste nyheder der måske slipper igennem til potentiel udenlandsk arbejdskraft i 2015 er den nye behandling af flygtninge, så har det LANGT mere skadelig virkning på rekrutteringen end den positive effekt en i det store billede ubetydelig nedsættelse af marginalskatten vil have.

Jeg er GLAD for være opvokset og bo under den danske samfundsmodel. Jeg har aldrig følt mig STOLT over at være dansker, da stolhed er knyttet til hvad JEG har præsteret (og mit mærke på det danske samfund er - trods min generelle selvovervurdering - temmelig nem at overse). Derfor er jeg også heldigvis fri for at føle skam over hvor det er vi er ved at bevæge os hen i disse år.

 • 21
 • 0

Jamen jeg har da ingen problemer med mit citat - problemet var at DU udelod den ret væsentlige detalje. Iøvrigt er det allerede en del af lovgivningen men ikke specielt stærkt håndhævet - glemte du at læse hvad der står i mit link ?

Måske kunne du have forklaret dig lidt bedre.

Det er på sin vis betryggende at det er retsplejeloven der regulerer området. Men problemet fra et liberalt synspunkt er jo at bestemmelserne deri er udformet til at regulere forhold der er af en så grov karakter at der bliver sendt en foged ud. Normalt er ejendomsretten ukrænkelig hvad angår personlige genstande. Selv Skat der ellers har udvidede muligheder for f.eks. at tilbageholde løn, kommer jo ikke uden videre fordi dit hus og tager BMW'en og din kones smykker med fordi de mener du skylder dem nogle penge.

Så vidt jeg har forstået, er politiets mulighed for beslaglæggelse ellers også stærkt begrænsede. Fordi det netop er et stort indgreb i folks privatliv.

 • 10
 • 0

Derefter benytter PHK sig imidlertid af et klassisk trik:Hvis man vil sværte folk man ikke kan lide, nævner man dem sammen med en masse personer alle er enige om er bindegale/onde mennesker.
Her gør PHK det med Støjbjerg. At sammenligne Støjbjerg med Trump, idioten fra Eurocoal osv. er uvederhæftigt: Støjbjerg kræver det samme af flygtninge som ankommer til Danmark som Danmark idag kræver af kontanthjælps modtagere. Hvis du skal underholdes af det offentlige, kan du altså ikke have en stor formue samtidig. Mener PHK at vi skal positiv diskriminere særbehandle velstående flygtninge i forhold til Danske kontanthjælps modtagere ?


Når folk søger om kontanthjælp, så sender vi ikke en patruljevogn ud til deres hjem og foretager en husundersøgelse samt kropsvisiterer dem i håb om at finde lidt værdigenstande... Man lader ikke en tilfældig betjent vurderer hvor meget deres fjernsyn er værd og om deres møbler har en værdi der gør at de kan sælges... Man beder i stedet folk om selv at oplyse om de har noget af værdi... Støjberg vil lade den enkelte betjent foretage denne vurdering, mens han/hun kropsvisiterer flygtningen...

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/dan...

 • 11
 • 5

Jeg hørte en radioudsendelse hvor Naser Khader argumenterede for, at man skulle annullere det statsborgerskab som Taimullah Abu Laban havde fået tildelt, fordi han ikke var dansksindet nok...
Han havde brugt sin demokratiske ret og ytret sig, og for det skulle han straffes!
Det lykkedes for Naser at få Belal El-Khatibs statsborgerskab annulleret, selvom han også bare brugte sin ytringsfrihed til at sprede islamisme.

Når debatten begynder at indeholde begreber som "Dansksindet", "fædrelandskærlighed", osv., så ledes mine tanker hen på nazipropaganda, hvor man bl.a. argumenterede for at udrydde ikke-ariere, fordi deres kranium simpelthen ikke var bygget til at rumme den del af hjernen, som rummede fædrelandskærlighedscentret. Jeg undrer mig over at disse politikere ikke selv kan se at deres argumenter tangerer fascisme og nazisme. (Godwins Law sniger sig på her..)
JA, idioter kommer i mange afskygninger og man kan ikke altid lide hvad de siger, men vi må altså til stadighed forsvare deres ret til at sige ting vi ikke er enige i, hvis vi ikke selv vil miste samme ret ad åre.

 • 16
 • 0

Jeg hørte en radioudsendelse hvor Naser Khader argumenterede for, at man skulle annullere det statsborgerskab som Taimullah Abu Laban havde fået tildelt, fordi han ikke var dansksindet nok...

Ja og ?

Han havde brugt sin demokratiske ret og ytret sig, og for det skulle han straffes!

Nix, det var ikke en straf.

Dansk statsborgerskab er ikke noget man har ret til - det er noget man kan blive tildelt hvis et flertal af folketinget giver en det.

Kan du give en eneste grund til at tildele nogen statsborgerskab hvis de mener at det danske samfund som det er skal nedbrydes ?

M

 • 10
 • 7

"Jeg vil gå et tak videre: Jeg værdsætter virkelig at de bruger deres yttringsfrihed, så vi andre klart og tydeligt kan se hvad hjærtet er fuldt af."
Lige netop. Så længe der er dialog er der indblik og mulighed for modsigelse. Vi kan jo ikke indføre tankepoliti, og lovgive om at visse tanker ikke er tilladte, fordi de ikke er eksempelvis dansksindede. Ikke desto mindre, lader det til at være en fremherskende idé her til lands for tiden. Så vi har ytringsfrihed under ansvar for loven, og derved bør det i mine øjne være. Så må vi tolerere at folk siger ting vi ikke kan lide at høre.

 • 6
 • 1

Lige netop. Så længe der er dialog er der indblik og mulighed for modsigelse. Vi kan jo ikke indføre tankepoliti, og lovgive om at visse tanker ikke er tilladte, fordi de ikke er eksempelvis dansksindede. Ikke desto mindre, lader det til at være en fremherskende idé her til lands for tiden. Så vi har ytringsfrihed under ansvar for loven, og derved bør det i mine øjne være. Så må vi tolerere at folk siger ting vi ikke kan lide at høre

Du har ganske ret - enhver dansk statsborger kan ytre sig som han eller hun vil, men det har intet med tildeling af dansk statsborgerskab at gøre.

Og jo, også folk uden dansk statsborgerskab kan sige hvad de vil, men hvis de siger at de ikke bryder sig om det danske samfund, så er det da meget naturligt at de ikke kan opnå dansk statsborgerskab.

M

 • 6
 • 6

Gad vide hvor mange mia. Støjbergs brutale retorik, annoncer og klodsede udmeldinger kommer til, at koste Danmark i mistet goodwill?
- Det trækker i hvert fald ikke amerikanske tourister.

Hvis man tager sig tiden til at læse kommentarerne på de udenlandske sider, vil man se, at især amerikanerne, men også briterne, bakker op om loven. De ser det som den naturligste ting i verden, man ikke lader "rige" flygtninge/migranter beholde deres guldkæder (tænderne lader vi blive) samtidig med, at de får fri forsørgelse/skolegang osv.

 • 9
 • 4

@Michael B"Dansk statsborgerskab er ikke noget man har ret til - det er noget man kan blive tildelt hvis et flertal af folketinget giver en det."

---- tjo, på baggrund af lovhjemmel. Politikere kan ikke skalte og valte med den slags efter forgodtbefindende.

"Nix, det var ikke en straf." <--- næh. Al den stund at "straffen" endnu ikke er eksekveret, og stadig kun er på idéplanet hos førnævnte Khader, så var det naturligvis ikke en straf, men meningen er altså at fordi vedkommende ikke er dansksindet nok efter Khaders opfattelse, bør hans statsborgerskab annulleres.

 • 4
 • 7

Michel - starter det ikke med, at man på tro & love underskriver, at man ikke har værdigenstande, bankkonti og kontanter for mere end 10.000,- når man søger kontanthjælp?


Jeg vil gerne se lødige eksempler på at en kontanthjælpsmodtager er blevet bedt om at sælge en bil til en værdi af f.eks. 30.000 kr, før de kunne få kontanthjælp. (Mon ikke adskillige kontanthjælpsmodtagere kører til og fra aktivering i sådanne biler til daglig?)

... eller at sælge huset, hvis det antages at have en friværdi på over 10.000 kr ... eller at hjemmet er blevet endevendt af myndighederne, for se om indboet kunne indbringe mere end 10.000 kr ... osv.

 • 2
 • 8

Michel - starter det ikke med, at man på tro & love underskriver, at man ikke har værdigenstande, bankkonti og kontanter for mere end 10.000,- når man søger kontanthjælp?

Jeg vil gerne se lødige eksempler på at en kontanthjælpsmodtager er blevet bedt om at sælge en bil til en værdi af f.eks. 30.000 kr, før de kunne få kontanthjælp

Søren - det tror jeg bliver svært at finde, da sagsbehandlerne ikke gider lave problemer og ekstra arbejde for sig selv.

Iøvrigt skal man huske på at Socialmyndighederne ingen ransagnings- og efterforskningsmuligheder har - det er politimæssige opgaver, hvilket som en minimum kræver en bestyrket mistanke for en anmeldelse.

Og så ender socialsagerne nok i bunken næstefter indbrud, hvilket betyder at har man ikke haft tid til at påbegynde efterforskningen i løbet af en mdr. så bliver sagen lagt til side

 • 1
 • 0

Søren, man skal altså ikke mange år tilbage før et farvefjernsyn ansås for unødig luksus og sorthvid var tilstrækkelig. Det har ikke ændret sig meget.


Ja - det så man ifm konkurs- og inkassosager, og det gør man nok stadig.

Kan du henvise til et eksempel på at en kontanthjælpsmodtager har fået "frataget" (læs; pålagt at sælge) eksempelvis en laptop til +10.000 kr, til modregning i kontanthjælpen?

... og jeg taler naturligvis ikke om tilfælde, hvor kontanthjælpsmodtageren f.eks. havde et helt lager af nye, salgbare laptops liggende.

 • 3
 • 2

Tag Tyskland, som er dybt afhængige af kul til elproduktion, gas til opvarmning og olie til deres biler. Og de er endda Europas mest hellige folk.

Danmark og Norge er ligeså hellige, men producerer da løs af olie i Nordsøen, endda selvom prisen er lav.

Alt ævlet om fossilfri samfund er politisk gas, intet andet. Forbruget af olie globalt stiger og stiger, det er en ekstremt stabilt voksende kurve.

 • 4
 • 10

Det er egentlig lidt pudsigt, men skokommentaren har vel egentlig aldrig handlet om LLR's sko men derimod om HTS.

http://www.dr.dk/nyheder/politik/loekke-20...

LLR: "2000 kr, det kommer an på hvem man er. Nogen steder kan man sikkert få et par sko for de penge"

Det handlede om LLRs fornemmelse for virkeligheden, den derude hvor sko sjældent koster 2000 kr per par, slet ikke for den gruppe debatten handlede om (lønmodtagere som har en indkomst ganske lidt over dagpengesatsen).

Det gav mindelser om en præsidentdebat i 1992, hvor Bush den Ældre fremstod som "out of touch" med den almindelige amerikaner, da han måtte indrømme at han ingen fornemmelse overhovedet havde for prisen på mælk.

Hvis han forsøgte at hentyde til en påstand om at det skulle være normalprisen på HTS sko, så var det så subtilt at jeg ikke fattede det og også temmeligt anstreng at både handle om at 2000 kr er få penge OG at det er mange penge for (HTSs) sko. Og lige gyldigt hvad, så det nok noget LLR fortrød mange gange, da hans egen dyre tøjvaner blev en sag.

På den anden side set, så er der vel ikke noget normalt menneske der kan forstå kombinationen kvinder/sko ;-)

Som sagt, så handlede det ikke om kvinders sko, men om LLR fornemmelser for skopriser. Men ud over det, så er det nok halvdelen af almindelige mennesker (plus nogle enkelte af os mænd) som ikke ser noget mysterie i kvinder/sko kombinationen.

 • 7
 • 2

@Peter Kyllesbeck:

Man behøver ikke at hive deres affektionsværdier af dem, allerede når de står i asylkontoret, hvis det var det det drejede sig om.

Men det er det ikke.


Nej - vi er åbenbart alle enige om at det handler om at få Danmark til at fremstå så afskyeligt som muligt, så flygtningene går et andet sted hen.

Det er Inger Støjberg tydeligvis den helt rigtige til, og det er jo blevet en kæmpe succes idet det nu er lykkedes os at fremstå virkelig afskyeligt i de store internationale medier.

Mon ikke de 10 års forsøg på at forklare verden at mohammed-tegningerne var en kamp for ytringsfriheden, hermed forbliver endegyldigt forgæves?

Om flygtningene dermed bliver ude, tvivler jeg derimod stærkt på. De kommer bare til at hade os så meget mere, lige fra de ankommer, så hvis de ikke var ekstremister da de flygtede, så kan det da være de bliver det, når de ankommer til Danmark.

At flere her synes at hylde en sådan strategi, og mener den på nogen måde kan være til gavn for Danmark, savner jeg ord for, men det overrasker mig egentlig ikke.

Det der undrer mig, er derimod at Inger Støjberg har så travlt med at kalde det noget andet, end det det er ... nemlig en bestræbelse efter at få Danmark til at fremstå så afskyeligt som muligt.

 • 12
 • 9

Om flygtningene dermed bliver ude, tvivler jeg derimod stærkt på. De kommer bare til at hade os så meget mere, lige fra de ankommer, så hvis de ikke var ekstremister da de flygtede, så kan det da være de bliver det, når de ankommer til Danmark.


. og så kommer 10.000,-kr spørgsmålet: Hvorfor kommer de så?
De ved jo allerede, at vi ikke er ligesindede.
Er mellemøsten med omliggender et så stort kludetæppe af forskellige varianter af Islam der alle hader hinanden, så fred mellem dem er umulig?

Noget tyder på det - helt tilbage siden Muhammads tid har de bekriget hinanden.

Men vi kender også religionskrige i vort nabolag - senest i Nordirland i sidste 1/3 af 1900-tallet

 • 6
 • 2

Debatten efter artiklen, hvordan skal jeg sige det, indeholder lidt flere nuancer og flerstavelsesord, end gennemsnittet på ing.dk. Selv flagellantisme håndteres med reflektion. Tak for et godt link.

 • 1
 • 0

Og så fik PK lige kaldt nogle nogle medmennesker racister og fascister. Jeg er sikker på, at han i al sin ophidselse udånder langt mere CO2 end hvis du debatterende på et anstændigt niveau. Er man selv mindre fascistisk ved at råbe det efter andre?

 • 8
 • 13

... som måske er kørt af sporet

Men hvor er empatien - et grundlæggende element i den s.k. kristne oplevelse - i ressonant til det økonomiske?

Skal alting kunne betale sig?

 • 10
 • 1

Ja åbenbart. Penge er tydeligvis det eneste mål vores samfund roser os for at forfølge.

Og så længe dét er spillereglerne, vil vi nok være nødt til at finde os i mange af de her "rigtigt ubehagelige mennesker".

 • 10
 • 1

Det er faktisk temmelig svært at klemme en kategorisering ind i sprækkerne imellem Brian Ricketts forsvar for slavehandel, Støjbergs krav om at fratage flygtninge deres penge og smykker, Mogens Camres insisterende facistoide racisme, Spyttemanden, UK's regerings planer om at afskaffe menneskerettighedsloven og Donald Trumps fascistiske sejrstog i USAs valgkamp.

Fælles for alle disse priviligerede racister, facister eller bare rigtig ubehagelige mennesker, er at de selv påberåber sig fuld beskyttelse af menneskerettighederne, mens de med åben pande og skinger stemme argumenterer for, at dem de selv opfatter som undermennesker ikke skal beskyttes på lige fod.

Jeg synes faktisk man kan klemme en kategorisering ind.
Tiden løber fra Brian Rickett og fossilindustrien. Det som var rigtigt og godt er nu forkert. Brian Rickett gennemskuer, at målt mod det nye forståelse vil fossilindustrien blive dømt, på samme måde som slavehandlere blev dømt af deres eftertid.
Til gengæld må man sige at Støjberg, Camre og Trump har vinden i ryggen. Desværre for Europa og USA har den nationalistiske højrefløj ikke noget svar på de økonomiske spørgsmål.

 • 14
 • 1

kan vi blive ligesindede?

Sikkert ikke.
Alene inden for spændet over de politiske partier, mener nogle, at Danmark bør være et godt sted at leve for alle danskere. At rig/fattig, høj/lav ikke bør sætte grænserne for et værdigt liv med reelle muligheder.
Andre mener, det værdige liv kun/primært bør gælde eliten.....

 • 8
 • 3

Tjah, et vist minimum af loyalitet overfor det samfund som man på godt og ondt er en del af kunne vel være en god begyndelse?

Er det loyalt at overbetale privathospitaler med skattekroner ?

Er det loyalt at indkøbe IC4-jagerfly for milliarder når der er pensionister der ikke får den nødvendige hjemmehjælp ?

Er det loyalt at prøve at fuske sig til en blanco-check med en skræmmekampagne om pædofile ?

Er det loyalt at sælge samfundets infrastruktur alt for billigt til kapitalgrippe ?

Er det loyalt at køre over grænsen for at købe billige bajere ?

Er det loyalt at glemme momsen ?

Man skal være meget forsigt med sindelagseksamen, det er en glidebane.

Men det kunne være sjovt at se hvor meget danskernes holdning til fædrelandet forandrede sig og hvor hurtigt, hvis vi en dag fik et anstændig menneske til roret. (Se også Canada.)

 • 15
 • 5

Hvad politikerne tror: Den høje danske marginalskat er en effektiv stopklods for at ikke flere velkvalificeret arbejdskraft søger til Danmark

Ja, ér det ikke underligt? Fordi det burde jo være i direkte modstrid med: "Danmark er det land i Europa, hvor vilkårene for at drive forretning er bedst".
http://www.dr.dk/nyheder/penge/danmark-er-...
Det altså være vanskeligt, at drive forretning, hvis man ikke kan hverve velkvalificeret arbejdskraft.

 • 11
 • 2

Ja åbenbart. Penge er tydeligvis det eneste mål vores samfund roser os for at forfølge.

Og så længe dét er spillereglerne, vil vi nok være nødt til at finde os i mange af de her "rigtigt ubehagelige mennesker".


Penge er faktisk slet ikke nogen dårlig målestok for om vi som land gør ting hensigtsmæssigt eller ej.

Heldigvis synes jeg Danmark gennem tiderne har gjort langt mere rigtigt end forkert, også på det medmenneskelige plan, og det er jo nok en væsentlig del af forklaringen på at vi er et af de rigeste lande i verden.

I den næste tid kan vi vel måle om omkostningerne ved at gøre Danmark så afskyeligt som kun fru Støjberg formår, kan dækkes af de eventuelle besparelser der måttes opnås ved at skræmme flygtninge væk, samt de indtægter vi kan opnå ved at tage smykkerne fra de der alligevel kommer.

 • 10
 • 4

...er det for beskytte sig selv, eller sin familie.

Desværre tillægges flygtninge alverdens mistænkelige ubehageligheder.

Forstå dog, der er tale om menesker - som dig o og mig.

 • 4
 • 0

"Mig bekendt har slavehandlere aldrig fået genoprejsning, slavehandel var, er og vil altid uden undtagelse være afskyelig, frastødelig og utilgivelig."

Her tager Poul-Henning Kamp fejl. At kritisere en af de mest kendte slavehandlere i historien kan være livsfarligt.

I det vestafrikanske land Mauretanien sidder en af Poul-Henning Kamps bloggerkolleger, ingeniøren Mohamed Cheikh Ould M’khaitir på andet år i isolationsfængsel, tortueret og dømt til døden.
Hans forbrydelse: Han skrev en blog om uretfærdigheden ved kastesystemet, der holder store grupper af befolkningen i slavelignende forhold, uden rettigheder. Han nævnte at profeten Muhammed havde ejet og handlet med slaver. De kasteløse, også kaldet urørlige, der er efterkommere af de omkring 20 millioner slaver som arabiske slavehandlere førte fra Østafrika og områderne syd fro Sahara er nederst i samfundet og lever i slavelignende forhold uden rettigheder eller mulighed for at erhverve ejendom. Systemet er udbredt i det meste af Nordafrika og i Pakistan, Indien og Bangladesh.

Blot at nævne profetens veldokumenterede rolle som slavehandler i et negativt lys var nok til at blive dømt til døden.

Ingeniører der ønsker at støtte deres kollega kan se mere på
http://www.freedom-now.org/campaign/mohame...
eller http://www.nytimes.com/2014/12/26/world/as...

 • 12
 • 2

Nej Søren, men burde de ikke opsøge ligesindede i stedet for at gruppere sig blandt de vantro.


Nej, det eneste det drejer sig om for flygtninge, er at søge steder hen hvor ingen kan nå dem med de dødstrusler og forfølgelser de flygter fra.

Civiliserede lande plejer at være et godt valg, uanset religion.

Flygtningelejren var dog det tilfredsstillende valg i første fase, men da ingen ville øge bidragene til disse, og enkelte endda valgte at sænke dem, trods antallet af flygtninge bare steg og steg, så var den løsning selvfølgelig ikke holdbar.

Millioner valgte derfor at flygte videre, med livet som indsats - og her har vi dem.

Jeg tror ærligt talt flygtingene har oplevet meget værre ting undervejs, end at få frataget deres smykker af fru Støjbergs grænsebetjente, så selvfølgelig holder det dem heller ikke væk.

Vi opnår bare at disse, sandsynligvis kommende borgere, har fået en oplevelse af os, som de aldrig glemmer, og at Danmark ift resten af verden, fremstår så afskyelige som Støjberg med vilje formåede at gøre os.

 • 10
 • 5

Vi opnår bare at disse, sandsynligvis kommende borgere, har fået en oplevelse af os, som de aldrig glemmer, og at Danmark ift resten af verden, fremstår så afskyelige som Støjberg med vilje formåede at gøre os.

Hvor gør det mig ondt, at måtte give tommel op til dig, Søren.
Men, jeg hader hvad der sker med vort land, lige nu, og er sket op gennem årene, siden 2001!
(Også under HTS)

Jeg har aldrig forstået, at nogen tror, mistillid fremmer ro og orden...?
- Opdrager de (eliten) deres egne børn efter samme skræmmebilleder? Så er vi sgu på røven.
Allesammen!

 • 7
 • 5

Millioner valgte derfor at flygte videre, med livet som indsats - og her har vi dem.

Jeg tror ærligt talt flygtingene har oplevet meget værre ting undervejs, end at få frataget deres smykker af fru Støjbergs grænsebetjente, så selvfølgelig holder det dem heller ikke væk.

Vi opnår bare at disse, sandsynligvis kommende borgere, har fået en oplevelse af os, som de aldrig glemmer, og at Danmark ift resten af verden, fremstår så afskyelige som Støjberg med vilje formåede at gøre os.


Det er faktisk trættende, at du fortsat langer ud efter Støjberg. Hun udfører den udøvende magt, givet hende af den lovgivende magt, folketinget, ved ikke at give hende et mistillidsvotum.

Jo de har sikkert oplevet et eller andet de aldrig glemmer, men de kunne betale sig vej. Det er der andre, der ikke kan/kunne.

Og så synes det som om, du glemmer den ubegrænsede invitation om guld og grønne skove (og familiesammenføring) fremført af vore to nabolande uden samklang med deres befolkninger og EU.
Kunne man ikke have afstemt det først? Som du skrev:

Et andet eksempel kunne være at gå i teten for at skabe et ordentligt samarbejde indenfor EU, i stedet for at modarbejde vore nabolandes bestræbelser.

Og hovsa, nu lukker de (den ene i hvert fald) grænserne.

Flygtningelejren var dog det tilfredsstillende valg i første fase, men da ingen ville øge bidragene til disse, og enkelte endda valgte at sænke dem, trods antallet af flygtninge bare steg og steg, så var den løsning selvfølgelig ikke holdbar.


Øh har EU ikke lavet en aftale med Tyrkiet? Og så er der vistnok nogle rige stater i nabolaget, men dem regner du nok ikke for civiliserede/demokratiske, men de er dog islamiske og der burde der være ligesindede.

 • 7
 • 9

Her er en kopi af min Facebookopslag
:Det var så COP 21.
Som mange ved skal vi spare cirka 40 procent CO2 udslip væk i de næste 5-10 år. På lidt længere sigt så meget som 55 procent, i følge Altingets nyheder.
At dette kan lade sig gøre, skyldes opfindelser jeg har opfundet i et godt samarbejde med Helle Thornings Regering. Udvikling og produktionsarbejdet blev påbegyndt i sommeren 2013, og er snart klar til markedsføring.

I forbindelse med COP 21 klima-forhandlingerne I Paris foreslog jeg Lars Lykke vi kunne offentliggøre mine opfindelsers effekt på CO2 udslippet. Det indvilligede han i, ved at lade mig vælge datoen-den 8 december. Som bekendt skete der intet, som kunne have haft en positiv indflydelse på COP 21… Lars Lykke Rasmussen snød mig den dag.

Opfindelsernes natur kan jeg ikke beskrive endnu, da de først er klar i 2016 og 2017. Dog vil jeg blive lidt mere konkret, hvis Lars kan sidde dette opslag overhørig.
Fra Anders Bennick

 • 0
 • 16

At kunne fortælle dig at du selv hører til eliten. Du er vågen og giver i dine præcise one liners klart hvad du mener. Vi har aldrig været helt enige om alting, men hvis vi gør som du, har vi et problem:)

Citat John Johansen:

"Jeg har aldrig forstået, at nogen tror, mistillid fremmer ro og orden...?
- Opdrager de (eliten) deres egne børn efter samme skræmmebilleder? Så er vi sgu på røven"

Jeg er ganske enig John, skræmmebilleder fremmer ikke tilliden. Hverken for eller imod !

Glædelig jul

 • 7
 • 1

Mig bekendt har slavehandlere aldrig fået genoprejsning, slavehandel var, er og vil altid uden undtagelse være afskyelig, frastødelig og utilgivelig.

Under normale omstændigheder ville jeg lade tvivlen komme manden til gode og mistænke at hans sekretær havde hørt forkert i diktafonen.

Men i lyset af det nuværende politiske miljø kan man ikke længere se bort fra den mulighed, at der findes miljøer hvor slavehandlerne opfattes som driftige men misforståede entrepenører, som med deres vovemod og virketrang gjorde store fremskridt mulige ... for de rigtige mennesker.

Fra folkemord og slavehandel i den ekstreme ende strækker tendensen til umenneskeliggørelse sig hele vejen ned til politiske diskussioner på sociale medier, hvor men rask væk kan se danske borgere på overførselsindkomst omtalt som "taberne" med mere eller mindre direkte krav om tvangssterilisering, deportation og arbejdslejre for samme.

Det er faktisk temmelig svært at klemme en kategorisering ind i sprækkerne imellem Brian Ricketts forsvar for slavehandel, Støjbergs krav om at fratage flygtninge deres penge og smykker, Mogens Camres insisterende facistoide racisme, Spyttemanden, UK's regerings planer om at afskaffe menneskerettighedsloven og Donald Trumps fascistiske sejrstog i USAs valgkamp.

Og derfor er det også godt at den europæiske civilisation, som den eneste hidtil, satte en stopper for slaveriet hos sig selv og andre. Det er noget vi kan være stolte af.

Lidt supplerende læsning. Det er altid godt.
Slavery in China
Slavery in Japan
Slavery in ancient Greece
Slavery in ancient Rome
Slavery in Africa
Slavery in the Ottoman Empire
History of Slavery in the Muslim World
Arab slave trade
Slavery in India
Slavery in_Mali
Slavery in medieval Europe
Slavery among the indigenous peoples of the Americas
Slavery among Native Americans in the United States
etc etc

Men afskaffelsen af slaveriet havde som forudsætning den europæiske civilisations opdagelse at maskiner drevet af fossil energi kunne udføre slavernes tunge arbejde. Og når vi er forsvundet, kommer slaveriet igen.

 • 2
 • 1

Hej Torsten Pedersen

Og derfor er det også godt at den europæiske civilisation, som den eneste hidtil, satte en stopper for slaveriet hos sig selv og andre. Det er noget vi kan være stolte af.


"som den eneste hidtil" ?? Vi kan altid diskutere hvor superiore vi er.
Men under alle omstændigheder mener jeg vi skal være stolte af, at vi stoppede slaveriet i særdeleshed og vor holdning til universelle menneskerettigheder i almindelighed. Måske derfor er det ekstra sørgeligt at det virker som en stedse mere accepteret holdning at menneskerettigheder kan gradbøjes.

 • 9
 • 1

Hej Torsten Pedersen

Ja, som den eneste hidtil. Bestrider du det?

Vi kan altid diskutere hvor superiore vi er.

Det må du finde en anden at diskutere med.

Hvis vi skal diskutere om vi er de eneste hidtil, vil vi jo samtidig diskutere vor superioritet.

Måske var jeg lidt for subtil. For at være meget præcis. Jeg er meget enig i at vi kan være stolte af at vi stoppede med slaveri.
Til gengæld er jeg ikke helt sikker på korrektheden i den indskudte sætning ""som den eneste hidtil".
Endvidere tager jeg afstand fra den overlegenhedsfølelse, man kan tolke ind i førnævnte indskudte sætning. Ikke dermed sagt at du er tilkendegiver en sådan følelse.

 • 1
 • 0

Vi kan altid diskutere hvor superiore vi er.

Det må du finde en anden at diskutere med.

Hvis vi skal diskutere om vi er de eneste hidtil, vil vi jo samtidig diskutere vor superioritet.


Det er en kendsgerning. Der er ikke noget at diskutere.

Måske var jeg lidt for subtil.

Næh, det var du ikke.

For at være meget præcis.

Ja tak.

Jeg er meget enig i at vi kan være stolte af at vi stoppede med slaveri.

Jeg har ikke sagt at vi kan være stolte af at vi stoppede med slaveri. Lad være med at erklære dig enig med mig i noget jeg ikke har sagt.
Og det ville være en misrepræsentation af hvad jeg sagde at hævde at jeg blot sagde at vi stoppede med slaveri. Vi stoppede med slaveri OG tvang andre til også at stoppe med det.

Til gengæld er jeg ikke helt sikker på korrektheden i den indskudte sætning ""som den eneste hidtil".

Ja det kan jeg godt forestille mig du er. I øvrigt er det en adverbiel bestemmelse og ikke en indskudt sætning.

Endvidere tager jeg afstand fra den overlegenhedsfølelse, man kan tolke ind i førnævnte indskudte sætning. Ikke dermed sagt at du er tilkendegiver en sådan følelse.

Uhadada. Men så vil jeg til gengæld tage afstand på den på uvidenhed baserede moralske overlegenhedsfølelse, man kan tolke ind i dit indlæg. Ikke dermed sagt at du er tilkendegiver en sådan følelse.

 • 2
 • 1

Til
Lars Løkke Rasmussen

Fik du sovet godt i nat, Lars?
En ting er at skulle acceptere din overvågning i lang tid, men at få min computer til at hyle klokken 4 i nat vil jeg ikke finde mig i. Du må skynde dig at finde et andet arbejde..
I øvrigt kan jeg kun beklage at, PET skal tvinges til den slags ondskabsfuldheder.

Da alt hvad jeg skriver ikke skal være negativt, er her en god nyhed til julehumøret.

Til alle dem som har undret sig over det tilsyneladende hovedløse salg af DONG aktierne, kan jeg fortælle at det er en investering, som vil spare os for cirka 20 procent CO2 udslip. Opfindelsen er i øvrigt ganske sofistikeret! Hvordan den fungerer, skal selvfølgelig først offentliggøres når produktionen er klar.
God jul

 • 0
 • 12

Hej Torsten Pedersen

Det er en kendsgerning. Der er ikke noget at diskutere.

Det er en meget skråsikker holdning, især når du bruger et så uklart begreb som "europæiske civilisation".

Jeg har ikke sagt at vi kan være stolte af at vi stoppede med slaveri. Lad være med at erklære dig enig med mig i noget jeg ikke har sagt.
Og det ville være en misrepræsentation af hvad jeg sagde at hævde at jeg blot sagde at vi stoppede med slaveri. Vi stoppede med slaveri OG tvang andre til også at stoppe med det.

Jeg undskylder at have erklæret mig enig i at vi kunne være stolte af at vi stoppede med slaveri.
Jeg personligt er glad, og lidt stolt, over at vi ikke driver med slaveri.

 • 0
 • 0

Jeg personligt er glad, og lidt stolt, over at vi ikke driver med slaveri.

Så var der lige historien om en pakistansk tekstilfabrik der brændte og omkring 1000 syersker omkom fordi de var bundet til deres arbejdsplads.

Og vi har vist ingen garanti for at nogle af de klude vi går i ikke stammer fra denne eller lignende fabrikker?

For man kan vel kun føle sig stolt eller superiør hvis man lukker øjnene for den barske virkelighed som også findes i verden - ellers må man nøjes med at prise sig lykkelig for at man ikke er havnet på steder eller i tider der ikke var så privilegerede som vi?

 • 9
 • 2

Folk på kontanthjælp må føle sig som vor tids slaver.
De skal måske ikke arbejde for pengene, men til gengæld skal de deltage i et absurd cirkus, hvor de hele tiden skal bevise at de vil og kan, også selvom der ikke er muligheder.

 • 12
 • 1

Tak for den flotte grafiske fremstilling af 279 mørkerade Dansker.
Ja det kan virke lidt klaustrofobisk her i Andedam Danmark.
Men med jeres egen tiltro til "Danmarks Fremtid" så forsvinder det jo hel af sig selv.

Så kan det være at den demografiske udfordringer bliver løst, så jeg og mine børn, børnebørn har mulig for at gå på pension.

En lille "hemmelighed" vi stammer alle sammen fra migranter, på den ene eller anden måde.

 • 5
 • 3

Andre nægter at give slip, uagtet at de kæmper et slag der ikke kan vindes.
Alle skal blot huske at det er hjemmefra alle verdens, små og store hjem, fremtiden kan ændres: Start med ham i dit spejl. Med den måde og fart vi forbruger Resurser, her på jorden. Er vi ilde stedt, hvad enten vi har grøn energi ell. ej. Ydmyghed overfor livet, og en accept af, at materiel rigdom ikke er rigdom.

Måske lidt off topic og måske ikke helt afligevel.

 • 5
 • 0

Vi konfiskerer jo heller ikke danske loenmodtageres hus, bil og opsparing hvis de modtager en fyreseddel fordi de teoretisk set kunne ende paa kontanthjaelp.


Næh, vi konfiskerer dem ikke, men vi bliver da bedt om at sælge hus og bil først samt bruge ens opsparing(dog bortset fra pension iirc.). Først derefter kan man få kontanthjælp.

Men jeg må erkende jeg ikke har fulgt med i de almindelige nyheder i et stykke tid, jeg orker det simpelt hen ikke mere. Det hele virker som en stor joke / mareridt nu hvor alle nyheds medier tilsyneladende er blevet inficeret af de "sociale" mediers useriøse rasen mod alting. Suk.

 • 6
 • 1

Hej Jens Arne Hansen

Så var der lige historien om en pakistansk tekstilfabrik der brændte og omkring 1000 syersker omkom fordi de var bundet til deres arbejdsplads.

Og vi har vist ingen garanti for at nogle af de klude vi går i ikke stammer fra denne eller lignende fabrikker?

For man kan vel kun føle sig stolt eller superiør hvis man lukker øjnene for den barske virkelighed som også findes i verden - ellers må man nøjes med at prise sig lykkelig for at man ikke er havnet på steder eller i tider der ikke var så privilegerede som vi?

Jeg vil pointere jeg ikke lukker øjnene for den barske virkelighed som også findes i verden. Om ogen ved jeg at verden er ikke perfekt, men det skal ikke forhindre mig i at glæde mig over det der er godt. Hvilket jeg for resten har erfaret også er godt for ens mentale helse.

Nu vi taler om positive ting. PHK læser "EuraCoal"'s chef-lobbyist mentale nedsmeltning, som fra et rigtigt ubehageligt menneske. Jeg tænker at måske mere er en slagen mands forsvarstale.
Set fra et klimasynspunkt vil det være et turning point, når fossil industrien erkender, de har tabt. Den dag vil nye investeringer tørre ud, hvilket kan vise at være vigtigere en CO2 skatter o.lign.

 • 3
 • 0

Alle skal blot huske at det er hjemmefra alle verdens, små og store hjem, fremtiden kan ændres: Start med ham i dit spejl.

Bare husk at ham i spejlet er en ud af 7 milliarder og hans indflydelse er tilsvarende! Man siger at troen kan flytte bjerge, men vi burde nok også være realistiske her i landet så selv om vi nok kan flytte Himmelbjerget eller sætte en mølle på toppen så bliver Mount Everest nok liggende hvor det ligger!

Det handler med andre ord om at bruge fornuften i stedet for følelserne, forsøg at få ham i spejlet til at opføre sig så fornuftigt som muligt, men lad være at tro at det ændrer noget som helst i verden!

At ændre verden til det bedre (eller værre) er storpolitik og politikernes ansvar, det skal de ikke forsøge at tørre af på menigmand med moralprædikener om at huske at slukke lyset på toilettet når du har kigget dig i spejlet og tilsvarende ligegyldigheder sådan som man har haft for vane her i landet!

 • 2
 • 6

Ah, så slemt bliver det ikke. Det er vel ikke så mange der i fremtiden må se tilbage på deres holdninger i 2015 med så sort samvittighed.


Godt set, Anders. Så kom Peter Hansens platte indlæg alligevel til at give mening. ;-)

Selv har jeg bare valgt at anmelde Peter Hansens indlæg til moderatoren, og derudover bare ignorere staklen.

For 5 måneder siden skrev han således:

"Har forøvrigt lige fået job i en virksomhed der producerer smart-grids, plus jeg bor snart i Danmarks første klima-kvarter. Så den sorte Peter Hansen er død nu, og erstattes af grønne Peter Hansen."

... men der gik jo knapt nok tre måneder, før den sorte Peter Hansen vendte tilbage.

Det er vist ikke nok til at optjene dagpenge, så jeg antager at Peter Hansen kender kontanthjælpssystemet bedre end de fleste her.

 • 5
 • 3

Set fra et klimasynspunkt vil det være et turning point, når fossil industrien erkender, de har tabt.

Fossilindustrien forstået som olieindustrien i Mellemøsten vandt første slag i 73 og for at afbøde nederlaget en smule fik vi en vækst i kulforbruget i Vesten.
Der er samlet så enorme rigdomme i Mellemøsten ved at sælge olie til Vesten og skabt en økonomisk magtbase som nu delvis bruges på at bekrige Vesten på forskellig måde og det bør vi se som et reelt problem - indtil videre har vore misforståede krige i regionen nærmest kun udstiller vor magtesløshed og skabt problemer for os selv.

Og det bliver spændende tider i Europa når det magtspil nærmer sig sin afgørelse, om det Europa vi kender overlever eller ej!

Men at udnævne den aldrende og svindende europæiske kulindustri til fossilindustrien og opstille den som en stråmand man kan skyde på er absurd og kun egnet til at aflede opmærksomheden fra den egentlige trussel!

 • 4
 • 4

Jeg skal ikke kunne sige, om du har ret, Martin. Jeg tillader mig dog at tvivle!
- De par stykker jeg kender, har i hvertfald ikke!
Har du links til undersøgelser, der underbygger din tese/påstand?


Har du links til undersøgelser der underbygger din påstand om flygtninge med iPhones og mange penge?
De kontanthjælpsmodtagere jeg kender har alle iPhone 6 eller nyere, og det samme ser du hvis du ser reality programmer med folk fra samfundets bund.
Det er fuldstændigt latterligt at fremstille det som om at flygtninge ikke er rigtige flygtninge, hvis de ankommer til landet med en iPhone.

 • 2
 • 2

Det er fuldstændigt latterligt at fremstille det som om at flygtninge ikke er rigtige flygtninge,


. og så er vi ovre i diskussionen om, hvad migranter er og hvad flygtninge er.

I Danmark er det normalt, som i mange andre lande, at kan man selv betale - skal man selv betale.
I USA får syriske flygtninge efter måneders udvælgelse lov til at købe fly-billet og får et beløb til de tre første måneder. Og så er det "float or sink".

Man kan jo passende læse dagens leder i Berlingske:
http://www.b.dk/berlingske-mener/hvad-jens...

 • 1
 • 1

...har aldrig bidraget så meget til verdens-økonomien som nu, og udsigterne til vækst i forbruget af olie har aldrig været bedre.

Hvor er Danmark i det spil? Jo, vi udvinder på livet løs, selvom alle er enige om at:

1) det er skadeligt for miljøet;
2) det er uøkonomisk med den nuværende pris på olie.

Danskerne er og bliver hykleriske. Vi er gode til at snakke om klima, men hallo, vi er storforbrugere og -producenter af olie. Og så kan vi deltage i nok så mange flotte konferencer, det ændrer jo ikke en tøddel på slutresultatet.

 • 0
 • 4

De kontanthjælpsmodtagere jeg kender har alle iPhone 6 eller nyere, og det samme ser du hvis du ser reality programmer med folk fra samfundets bund.

Det er fuldstændigt latterligt at fremstille det som om at flygtninge ikke er rigtige flygtninge, hvis de ankommer til landet med en iPhone.

@Martin
Tillad mig at bemærke, at det så må være tiden at reducere ydelsen til disse kontanthjælpsmodtagere med iPhone 6 eller nyere.
Det der spares kan så passende bruges til andre kontanthjælpsmodtagere, sygehuse, ældreboliger, skolebøger etc. for der er nok mere brug for det.

 • 5
 • 2