Reprise: Chevy Impala med fuld skrue

Det er nu mere end ti år siden, jeg begyndte at skrive lejlighedsvis om den såkaldte Darwin-pris på Bagsiden. »The Darwin Awards« er, som de fleste vil vide i dag, en posthum æresbevisning, som gives til en person, som har gjort den menneskelige genpulje en bemærkelsesværdig stor tjeneste ved at slå sig selv ihjel på en ekstraordinær idiotisk måde.

(Her kan man indskyde, at en pris for den mest idiotiske måde at slå sig selv ihjel på li'som har mistes sin mening i disse år, hvor selvmordsterror har vunder stor udbredelse i visse kredse. Darwin-prisen er i øvrigt efterhånden blevet lidt udvandet, vinderne er ikke helt så spektakulære, som i starten. Det er åbenbart ikke mere nødvendig at slå sig selv helt ihjel, for at fortjene prisen. Mon priskomiteen er druknet i de grove politiske eksempler?)

Når jeg herunder gentager en af de første Darwin-historier i denne sommers serier af reprise, skyldes det dette brev: Kære Lyncheriet – Har lige læst historien om Ruin sorbees – den er kluk-morsom – og så kom jeg i tanke om en historie, jeg læste på Bagsiden for måske fem år siden om en mand – eller knægt - i USA, der havde sat en raketmotor på sin bil og hvad derefter skete. Ku' vi ikke få den en gang til, så er agurketiden da ikke helt spildt. Den var faktisk så ubetalelig morsom, at jeg grinede selv da jeg læste den 10. gang. Mvh. Søren Dilling

Tak for kommentaren. Du er så svineheldig, at jeg for leden faktisk faldt over netop raketbil-historien, da jeg på mit efterhånden noget vidtløftige c-drev fortsatte eftersøgningen efter en anden gammel historie fra 90'erne (den om Maria på Makkedonnals, som anden læser har efterlyst - pokkers også, DG, jeg kan ikke finde den!). Rakethistorien er dog ikke kun ca. fem år gammel, men det dobbelte, idet den stammer fra uddelingen af Darwin-prisen i 1996. Inden da havde den dog cirkuleret på nettet, formentlig siden det blev opfundet. Jeg fik den for resten første gang fra vor læser i Baltimore, Klaus Gadeberg, der i øvrigt sendte os den som sin allerførste fil via Internet – husk lige på, at vi er tilbage i 1996, da alt dette hersens mailing endnu var ret nyt!

Jeg bragte straks historien i min egen oversættelse - og selv om den muligvis ikke er helt sandfærdig, er det er i hvert fald en god historie, som journalisterne siger. Den bemærkning gælder stadig, så her kommer:

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Forfatteren Dan Simmons har i øvrigt brugt historien i sin ganske underholdende thriller Darwins Klinge, hvor hovedpersonen er forsikringsdetektiv med speciale i den slags mærkelige sager. Læs den!

  • 0
  • 0

Flere læsere har gjort opmærksom på, at historien om Impalaens himmelfærd er opdigtet og ret gammel, sådan som jeg også antyder i min indledning. På snopes.com bringes en undeholdende forklaring, hvoraf det bl.a. fremgår, at den vist kan dateres helt tilbage i 60'erne og som jeg gengiver her. Vh. Lynch:

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten