close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Red Tanten fra organdonation

Tante Berlinger er i økonomiske kvaler, eller rettere: Ejeren er og alle datterselskaberne hæfter solidarisk for nogle milliarder der ikke er der.

Der er en masse rygter igang og spørgsmål om 24/7's licenskroner kan havne i britiske banklommer og alt muligt.

Lige nu handler spekulationen mest om hvem der køber hvilke aviser, hvilke aviser der bare bliver lukket osv.

JP/Politiken (også kendt som "vi deler bare lejlighed" kæresteparret), er f.eks varm på Weekendavisen, andre aviser er i kikkerten hos diverse andre bladhuse.

Tanten er med andre ord udset til at blive slagtet til organdonation, for at forlænge dødskampen for de resterende bladhuse.

Avispapir er et forbigående fænomen: Berlingske Tidende, tabte 38% af deres oplag fra 2002 til 2012 og der er intet der tyder på billedet forandrer sig i fremtiden.

Det vi har brug for er at Berlingske går fallit med et kæmpe brag og alle medarbejderne bliver smidt på gaden.

Der sidder nemlig en masse dygtige mennesker i Berlingske koncernen.

Det gjorde der også hos RegneCentralen, Christian Rovsing og DDE, da disse firmaer imploderede økonomisk.

Det var formodentlig noget af det bedste der er sket for den danske elektronik og computerindustri, nogensinde: Det skabte hundredevis af nye kreative firmaer.

På samme vis ville det genføde den danske nyheds/mediebranche hvis 2-3 tusinde medarbejdere fra Berlingske pludselig stod uden job og begyndte at overveje hvordan de kunne tjene til dagen og vejen, ved at bruge deres evner til noget der er marked for.

Forestil jer f.eks at Weekendavisens kernestab gik solo på nettet ?

Frem for at være hæmmet af papirprisen, den ugentlige rytme og det kollegiale hensyn til Berlingske Tidende Søndag, kunne de give den hele armen, når de ville, om hvad de ville og hvordan de ville.

Det kunne blive en ret god web-avis.

Hvis de så var smarte nok til at lave en fælles betalingsordning, så man kun skulle betale en gang om måneden, for at få adgang til en masse gode små specialiserede netmedier, så ville det ikke vare lang tid før de havde flere læsere og bedre økonomi end Berlingske Koncernen har idag.

Men den slags medie- og kultur-politiske overvejelser er naturligvis ikke en del af billedet: Det handler kun om at reducere nogle udenlandske bankers tab på uansvarlig långivning og intet ser ud til at kunne frelse Tanten fra en uværdig og nytteløs død som udpeget organdonor.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Hvis de så var smarte nok til at lave en fælles betalingsordning, så man kun skulle betale en gang om måneden, for at få adgang til en masse gode små specialiserede netmedier, ...

... du mener: lige som Rejsekortet fordeler en fælles betaling ud til en hel masse forskellige transportselskaber ? (Undskyld, jeg ku' ikke la' vær ;-)

  • 4
  • 5

Vil dø.
Jeg vil kun savne Dorte Toft, men jeg læser kun Berlingeren og BT -på nettet. Om en avis dør (igen), det er jo historie. Jeg kan da huske adskillige af de "kære afdøde".

Og nej: Jeg gider ikke papiraviser- mere. De er for dyre, og hvad de skriver kan man let se andre steder. Alt citeres. Pt følger jeg Touren, og der står det samme- alle steder. Desuden har jeg aldrig boet et sted, hvor en papiravis kommer efter (man er taget på job)- og herude på landet: efter klokken 13:30.

Ing.dk citerer jo også flittigt videnskab.dk, der så selv citerer...

Hvor er de medier, der modigt laver egnen journalistik og research? De er væk- for længst.

Alle citerer alle- helt ukritisk. Mediet er for mig totalt ligegyldigt politisk eller videnskabsligt eller sportsligt. Er det, et problem? Ja! Vil jeg betale for dét? Nej! Jeg kan ikke se en forskel.

Mvh
Tine- der ser touren- og er p** træt af doping.

  • 3
  • 0