Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
phloggen

Red Tanten fra organdonation

Tante Berlinger er i økonomiske kvaler, eller rettere: Ejeren er og alle datterselskaberne hæfter solidarisk for nogle milliarder der ikke er der.

Der er en masse rygter igang og spørgsmål om 24/7's licenskroner kan havne i britiske banklommer og alt muligt.

Lige nu handler spekulationen mest om hvem der køber hvilke aviser, hvilke aviser der bare bliver lukket osv.

JP/Politiken (også kendt som "vi deler bare lejlighed" kæresteparret), er f.eks varm på Weekendavisen, andre aviser er i kikkerten hos diverse andre bladhuse.

Tanten er med andre ord udset til at blive slagtet til organdonation, for at forlænge dødskampen for de resterende bladhuse.

Avispapir er et forbigående fænomen: Berlingske Tidende, tabte 38% af deres oplag fra 2002 til 2012 og der er intet der tyder på billedet forandrer sig i fremtiden.

Det vi har brug for er at Berlingske går fallit med et kæmpe brag og alle medarbejderne bliver smidt på gaden.

Der sidder nemlig en masse dygtige mennesker i Berlingske koncernen.

Det gjorde der også hos RegneCentralen, Christian Rovsing og DDE, da disse firmaer imploderede økonomisk.

Det var formodentlig noget af det bedste der er sket for den danske elektronik og computerindustri, nogensinde: Det skabte hundredevis af nye kreative firmaer.

På samme vis ville det genføde den danske nyheds/mediebranche hvis 2-3 tusinde medarbejdere fra Berlingske pludselig stod uden job og begyndte at overveje hvordan de kunne tjene til dagen og vejen, ved at bruge deres evner til noget der er marked for.

Forestil jer f.eks at Weekendavisens kernestab gik solo på nettet ?

Frem for at være hæmmet af papirprisen, den ugentlige rytme og det kollegiale hensyn til Berlingske Tidende Søndag, kunne de give den hele armen, når de ville, om hvad de ville og hvordan de ville.

Det kunne blive en ret god web-avis.

Hvis de så var smarte nok til at lave en fælles betalingsordning, så man kun skulle betale en gang om måneden, for at få adgang til en masse gode små specialiserede netmedier, så ville det ikke vare lang tid før de havde flere læsere og bedre økonomi end Berlingske Koncernen har idag.

Men den slags medie- og kultur-politiske overvejelser er naturligvis ikke en del af billedet: Det handler kun om at reducere nogle udenlandske bankers tab på uansvarlig långivning og intet ser ud til at kunne frelse Tanten fra en uværdig og nytteløs død som udpeget organdonor.

phk

Poul-HenningKamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvis de så var smarte nok til at lave en fælles betalingsordning, så man kun skulle betale en gang om måneden, for at få adgang til en masse gode små specialiserede netmedier, ...

... du mener: lige som Rejsekortet fordeler en fælles betaling ud til en hel masse forskellige transportselskaber ? (Undskyld, jeg ku' ikke la' vær ;-)

 • 4
 • 5

Vil dø.
Jeg vil kun savne Dorte Toft, men jeg læser kun Berlingeren og BT -på nettet. Om en avis dør (igen), det er jo historie. Jeg kan da huske adskillige af de "kære afdøde".

Og nej: Jeg gider ikke papiraviser- mere. De er for dyre, og hvad de skriver kan man let se andre steder. Alt citeres. Pt følger jeg Touren, og der står det samme- alle steder. Desuden har jeg aldrig boet et sted, hvor en papiravis kommer efter (man er taget på job)- og herude på landet: efter klokken 13:30.

Ing.dk citerer jo også flittigt videnskab.dk, der så selv citerer...

Hvor er de medier, der modigt laver egnen journalistik og research? De er væk- for længst.

Alle citerer alle- helt ukritisk. Mediet er for mig totalt ligegyldigt politisk eller videnskabsligt eller sportsligt. Er det, et problem? Ja! Vil jeg betale for dét? Nej! Jeg kan ikke se en forskel.

Mvh
Tine- der ser touren- og er p** træt af doping.

 • 3
 • 0

Når alle artikler alligevel skrives af Al-Ritzau / Journalistisk Venstreparti kan det være ligegyldigt om der nominelt udkommer én avis mindre.
MSM - main stream media, eller LSM - lame street media.

"A biker is riding by the zoo in Washington, DC when he sees a little girl leaning into

the lion's cage. Suddenly, the lion grabs her by the collar of her jacket and tries to

pull her inside to slaughter her, under the eyes of her screaming parents.

The biker jumps off his Harley, runs to the cage and hits the lion square on the nose

with a powerful punch.

Whimpering from the pain the lion jumps back letting go of the girl, and the biker bring

her to her terrified parents, who thank him endlessly. A reporter has watched the whole event.
The reporter addressing the Harley rider says, 'Sir, this was the most gallant and brave

thing I've seen a man do in my whole life.'

The Harley rider replies, 'Why, it was nothing, really, the lion was behind bars. I just saw

this little kid in danger and acted as I felt right.'
The reporter says, 'Well, I'll make sure this won't go unnoticed. I'm a journalist, you know,

and tomorrow's paper will have this story on the front page... So, what do you do for a living

and what political affiliation do you have?'

The biker replies, ‘I'm a U.S. Marine and a Republican’
The journalist leaves.

The following morning the biker buys the paper to see if it indeed
brings news of his actions, and reads, on the front page:

“U.S. MARINE ASSAULTS AFRICAN IMMIGRANT AND STEALS HIS LUNCH!”

...and THAT pretty much sums up the media's approach to the news these days..."

 • 9
 • 19

Er det tilfældigt at dette blogindlæg kommer få timer efter at Thomas A.E. Andersen slutter 22 års dækning af rumfart og astronomi i Ingeniøren med følgende afskedssalut: "Ingeniøren havde brug for at spare i disse trange tider som mediebranchen befinder sig i".

 • 2
 • 0

"Forestil jer f.eks at Weekendavisens kernestab gik solo på nettet ? Frem for at være hæmmet af papirprisen, den ugentlige rytme og det kollegiale hensyn til Berlingske Tidende Søndag, kunne de give den hele armen, når de ville, om hvad de ville og hvordan de ville."

Nu koster Weekendavisen i forvejen så meget, at jeg ikke tror, at papirprisen har nogen indflydelse. Avistryk er iøvrigt billigere, end man næsten kan forestille sig.
Kald mig bare gammeldags, men jeg nyder at tage Weekendavisen frem og læse den i - netop - weekenden. Det er lange, uddybende artikler, som det ærligt talt ville være træls at skulle scrolle sig gennem på en pc eller tablet. Nettet er glimrende til korte nyheder, jeg tror mere det er formiddagsaviserne der for alvor har problemer med konkurrencen fra nettet.

 • 11
 • 0

Det store problem for medierne er at det er en strukturel ændring der underminerer hele deres indtægtsmodel.

I "gamle dage" købte en stor del af befolkningen en avis fordi det var en af de få måder at følge med i hvad der skete ude i verden. Hvis ikke du fik din daglige avis var det svært at følge med i nyhedsstrømmen. Det tjente de tykt på. Tænk at sidde i en monopollignende situation hvor du både tjener penge på at folk køber dit produkt, at annoncører betaler for at have reklamer, at firmaer betaler for jobopslag, at ejendomsmæglere betaler for husannoncer, og samtidig får statstilskud. Adresserne på Rådhuspladsen er et monument til hvor mange penge de tjente.

Men sådan er det ikke mere. Monopolet er brudt.

Hvis jeg vil vide hvad der sker i verden kan jeg finde ud af det på et hav af gratis sites på nettet. Både aviser, blogs, sociale nyhedssites, twitter, m.m. Jeg behøver ikke min avis for at følge med. Og jeg behøver slet ikke betale for det.

Det virker som om at aviserne nægter at indse dette, og bliver ved med at snakke om at det bare er et spørgsmål om at få folk til at betale det samme for berlingske.dk som de før har betalt for at få Berlingske ind ad døren derhjemme. Men sådan er virkeligheden ikke. De gode dage kommer aldrig tilbage. De har mistet deres status som den mellemmand man bliver nødt til at gå igennem for at nå til produktet.

Hvis jeg var chef for en avis ville jeg kigge grundigt på hvilke assets jeg var i besiddelse af (brand, eyeballs, og content) og se med helt friske øjne på hvordan man tjener penge på det .Det er en svær øvelse, og jeg tror ikke der er mange der overlever. Berlingske er i mine øjne allerede færdige. Med mindre en mæcen der ønsker den politikse magt der følger med at eje et dagblad vælger at pumpe penge i det.

Iøvrigt ville jeg nok også ansætte nogen der rent faktisk vidste lidt om websider og programmering. Berlingske.dk kører notorisk dårligt, ofte mangler billeder på forsiden, der kommer kryptiske fejlmeddelelser, etc. For et års tid siden crashede deres side safari browseren på min ipad hver gang jeg prøvede at besøge siden. Det stod på et halvt års tid inden de fik det fikset.

 • 3
 • 0

Hvis et teknisk magasin i den grad nedprioriterer deres online oplevelse er det sgu svært.

Nu har jeg ingen statistik på det, men det virker som om antallet af kommentarer på ing.dk er faldet voldsomt efter skiftet. Måske er det bare noget jeg bilder mig ind, men kun PHK, Copenhagen Suborbitals og artikler om klima får kommentarer, og det er i dén grad den gamle garde som bidrager.

 • 3
 • 0

Hvis et teknisk magasin i den grad nedprioriterer deres online oplevelse er det sgu svært.

Nu har jeg ingen statistik på det, men det virker som om antallet af kommentarer på ing.dk er faldet voldsomt efter skiftet. Måske er det bare noget jeg bilder mig ind, men kun PHK, Copenhagen Suborbitals og artikler om klima får kommentarer, og det er i dén grad den gamle garde som bidrager.

 • 1
 • 0

Når man abonnerer på Weekendavisen, får man både avisen tilsendt, mulighed for at læse/hente artiklerne elektronisk samt hente dem som podcast.

Jeg er ret sikker på, at de på Weekend avisen har et godt billede af hvordan deres læsere ønsker at konsumere deres avis.

 • 0
 • 0

Også min oplevelse - det med antal kommentarer efter omlægningen.

(Men så er det jo rart, at du får doblet dit svar op :-)

Skrev Jens, der stadigvæk savner den tid, hvor jeg kunne nå både Politiken, 'Informeren' og Tante B. hver dag!

Weekendavisen egner sig fortrinligt til de dage, jeg tager toget ind.

 • 0
 • 0

Når man abonnerer på Weekendavisen, får man både avisen tilsendt, mulighed for at læse/hente artiklerne elektronisk samt hente dem som podcast


- ja, men desværre kun for indeværende uge (hvor man oprindeligt kunne læse tre måneder bagud). Jeg synes også, det er blevet mere besværligt at hente artikler.

PS Jeg er opmærksom på, at 'tablet'-versionen adskiller sig lidt fra 'pc'-versionen, bla. kan man se flere numre på 'tabletten'.

 • 0
 • 0

Det kan ikke undre, at man ikke kan sælge aviser, der reelt intet indhold er i. Hvem vil give penge for afskrifter fra alle mulige andre medier, og hvad værre er, ukritisk viderbringen af alle mulige virksomheder pressemeddelelser. Særligt sidstnævnte er slemt i tiden, hvor der hver dag bringes nye pressemeddelelser omkring boligmarkedet.
De dage hvor der bringes to modstridende pressemeddelelser fra to forskellige banker/realkreditinstututter er særligt beskæmmende.

Hvem vil dog betale for den slags møg?

Dagen aviser mangler holdninger, de mangler kritisk stillingtagen til de de vidererbringer, og de mangler selvstændigt tænkende journalister, istedet for de ukritiske rapportere de p.t har ansat.

 • 6
 • 2

"Dagen aviser mangler holdninger, de mangler kritisk stillingtagen til de de vidererbringer, og de mangler selvstændigt tænkende journalister, istedet for de ukritiske rapportere de p.t har ansat."

Povl, du kan have ret i nogle af dine ytringer, men netop Weekendavisen, som har været nævnt flere gange her, har faktisk alt det, du efterspørger. Dybdegående reportager, politiske analyser af folk, der har stort ind- og overblik, og en kritisk dækning af bøger, kultur og musik. Nej, jeg er ikke på nogen måde forbundet med udgiveren, men vil gerne stå inde for at det pt. er Danmarks bedste nyhedsmedie. Også selvom jeg ikke altid er enig i redaktionens synspunkter. Giv den en chance - den udkommer hver fredag. På papir!

 • 4
 • 1

The Huffington Post...
Nogle af deres spændende nyheder på forsiden er f.eks:
"Beyonce Shares The Best Blue Ivy Photo Yet" eller hvad med denne perle "Uma Thurman Shows Off Post-Baby Body In A Bikini". Mange af deres nyheder er desuden ekstremt farvet.

 • 4
 • 0

PH skrev: "Trykket er ikke den store omkostning, omdelingen er.

Dagbladene er meget tæt på hvor det er billigere for dem at give dig en ePaper reader + mobil-SIM end at køre avisen ud og stoppe den i din postkasse.
"

Det er interessant for vi holderPolitiken og overvejede om vi kun skulle have e versionen men syntes at prisforskellen var for lille i forhold til den luksus papiret nu er (samt at man i papirudgaven OGSÅ har adgang til e udgaven).

 • 1
 • 0

Med fx "craced.com", men så lander jeg på en site, hvor de mener "cracked.com" er fulde af løgn, og beviser det i 5 tilfælde. Og?
Hvis jeg vil vide "sandheden"- så kigger jeg på wikipedia. Jeg tror ikke den anden site eller crackedcom. som er mere eller mindre sande.

De bruger begge ordet "douche" og "douchebags"- som jeg ikke ved, hvad betyder. Udover det nok er fornærmende. (Hvad betyder det, egentlig? )

Mvh
Tine- hvis navn på armerikansk, kan betyde tænderne på en gaffel. Slang. Derfor er jeg noget sat!

 • 0
 • 1

Prøv urbandictionary.com
Jeg slog lige efter, de fleste aviser taber 5-6% i oplag om året, Ekstra Bladet lidt mere, Kr.D. og Politiken lidt mindre. Der kan ikke gå mange år før det sætter sig alvorlige spor.

 • 0
 • 0

Ja, emnet er da spændende at debattere, bevares. Men det hele er bare så forudsigeligt og mekanismerne der har ledt til bladdøden, vil jo også rulle videre, når Berlingske er opkøbt. Det handler jo om en stadig stigende monopolisering. Gamle velkendte mekanismer. Nej, jeg er egentligt ikke ked af det og jeg bebrejder heller ikke kapitalismen for noget. Den gør bare hvad kapitalismen nu kan og gør. Jeg undrer mig bare over at så mange undres? Det kan da umuligt komme bag på nogen.

I dag læser vi mange af vores nyheder og informationer på engelsk. Og vi er ikke kun danskerne, men næsten hele jordens befolkning - hvilket meget nemt forklarer hvorfor Huffington Post kan klare sig mens dansk-sprogede ikke kan. Og i mange år før vi gjorde det, fik verdens nyhedsmedier alle sammen deres informationer fra ganske få bureauer - hvilket meget nemt forklarer hvorfor alle artikler og indslag ligner hinanden nærmest ned til hvert komma. Det ville ikke undre mig hvis fremtiden blev, at vores nyhedsmedier blot blev lokale underafdelinger af Ritzaus. Det ville kun være en naturlig udvikling.

Det egentlige problem er, at man har koblet behovet for at tjene penge og profit med behovet for og lysten til at lave lokal kvalitetsjournalistisk. Så længe der er den kobling, vil journalistikken køres rundt ved næsen af profit-jagten og vi vil se monopoliseringen gå sin vante gang med opkøb og alt hvad jeg lige har eksemplificeret ovenfor. Nu kan vi nok ikke udfase kapitalismen og behovet for at tjene penge og profit fuldstændigt sådan på en studs. Men det vil først være muligt at sende kvalitetsjournalistik på gaden, når kompetente og engagerede journalister og bladfolk med noget på hjerte sørger for at skabe deres eget økonomisk uafhængige bureau. Når de beslutter sig for at deres blad skal handle om kvalitet og at det økonomiske aspekt KUN har til formål at give dem en løn de kan leve af. Har man andre økonomiske ambitioner end det, ja så kender vi slagets gang...

 • 0
 • 0