Prop et website i baglommen

Jeg har tidligere skrevet her om transportabel software til memorysticken - men det er jo selvfølgelig også godt at kunne tage sine data fra det store indernet med sig i baglommen.

Samtidig appellerer det unægteligt til ens naturlige begærlighed virkelig at få blæst den dyre adsl-forbindelse igennem og opnå maksimal båndbreddeudnyttelse.

De behov klarer et lille stykke software, som udover at gøre brugeren til bredbåndssvin også har flere nytteeffekter. Blandt andet bliver det praktisk muligt at navigere igennem voldomme flashgrafikker og mængder af lyd og videomaterale fra WWW med fuld hastighed.

Data bliver blot downloadet til offline-browsing via den langsomme netforbindelse - det kan ske i løbet af natten og det lille stykke software kan sørge for at slukke pc'en efter manøvren.

Og selvom den trådløse verden er kommet tættere på, er det meget behageligt at vide, at vigtige websites nu kan ligge på det lokale datalager og man ikke er afhængig af tilfældige trådløse forbindelser.

Således blev jeg temmelig forbistret over at forsøge at kontakte Japan National Tourist Organization i går aftes. Langsomme asiatiske webforbindelser og andet knas, gjorde det til en håbløs affære.

Men nu har jeg lydefrit overført 134 MB nyttige informationer til den lokale harddisk. Jeg brugte det fremragende fri Open Source program HTTrack Website Copier, som kan downloades til Windows og en række andre operativsystemer, heriblandt flere Linux-distributioner.

De downloadede data til off-linebrowsing skal over på min bærbare sammen med programoversigten fra et andet konferecesite og den downloadede høst af dagens artikler fra Ing.dk.

Besøger du eksempelvis www.ing.dk dagligt med din offline-browser, kan du hurtigt sørge for at få programmet til at opdatere det lokale mirrorsite med de nyeste artikler og andet stof.

Den velfungerende software kan downloades her: www.httrack.com.

HTTrack Website Copier vil jeg ikke tøve med at udnævne til ugens nyttigste program. Det overgår langt de indbyggede muligheder for at kopiere webdata lokalt i Internet Explorer og Firefox.

For tålmodige brugere, der sætter sig ind i de avancerede indstillingsmuligheder, er der tilmed ekstra sjov skjult i brugen. Den lille søgerobot, som programmet anvender til at høste websider finder under tiden sjove opsætnings- og logfiler, som de forskellige web-udgivere ikke lige havde tænkt på ligger til offentlig beskuelse. Røde ører hos udbyderen og et godt lokalt grin.

En anden intrikat detalje ved den slags offline-browsere er jo også hvor længe de ligger under radaren for skrappe røgtere af ophavsretslovene. Men der er ingen tvivl i mit sind om, at offline-browsing er en behagelig og luksuspræget udgave af et internet uden trafikpropper.

Jeg ser frem til at se dine bud på andre favorit-høstere og læse øvrige kommentarer. Du skulle derfor overveje at klikke på linken og kommentere her. Er du håndsky, så send mig en email.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej Kurt

Du har ret, HTTrack Website Copier er en fornøjelse! Det er også rigtigt at den kan bringe sjove filer frem i dagens lys. Næsten lige så godt som at lege lidt med ftp. Så vidt jeg husker skal man dog lige indskrænke den til ikke at fortsætte i eksterne links... ellers bliver det nok FOR sjovt på harddisken.

Men din lille illustration er da også svært underholdende. Uden den havde jeg nok slet ikke skrevet denne kommentar. For der er jo et kig til et par mapper, som man så kan gætte med på indholdet af.

Altså mappen matrix - det giver næsten sig selv alt for meget. Det er nok ikke en eller anden kedelig matrice, men Kurts 700 MB avi-udgave af filmen/filmene. Og BFS - det er nogle mp3-filer med Big Fat Snake. Derimod muddy - det kan være så meget. Mit gæt er denne (aldeles lovlige) fil: http://www.archive.org/movies/movies-detai...

Så er der så LAURA-R-mappen - den er jo lidt mere tricky, når man ikke kan se hele titlen. Sørg lige for det en anden gang Kurt! Det kan selvfølgelig være Laura Romeiro fra A Place For Mum: http://www.aplaceformom.com/laura_R.htm Eller denne mø med næsen: http://www.unc.edu/~ottotwo/partner.html Googlism har også et bud: http://www.googlism.com/who_is/l/laura_r./

Men mit foretrukne gæt er nu http://www.dartmodels.com.pl/m_laura_r.html. Altså - hvis man selv kan bestemme, så vælger jeg denne polske model.

Hvis jeg har vundet noget, så lad mig det vide!

mvh. Jørgen

  • 0
  • 0

Tsk, tsk! Tak til skarpøjede Jørgen. BFS er faktisk lovligt indkøbt via nettet sammen Bikstok Røgsystem. Om Muddy-mappen refererer til Muddy Waters eller ej vil jeg gøre afhængig af læserens fantasi, men de forskellige bud er da både underholdende og inspirerende.

/kurt

  • 0
  • 0

Spørgsmål i kategorien og allligevel ikke.

I de sidste indlæg har der været diskuteret hvad der kan ligge på en memorystik og hvad man ellers kan stoppe i baglommen, små computere, mv.

Hvad med en komplet web-server?

Jeg prøver at få en hjemmeside op at stå, men er stødt ind i problemer. Officielt har jeg adgang til 10 MB hotel på tdc i kraft af mit abbonement, men da jeg vil lave siderne i CMSimple (www.cmsimple.dk) kan det ikke bruges. Hvis tdc skal huse min side forlanger de at jeg skifter til professionelt abbonement til minimum +75kr/måneden.)

Så kan jeg jo ligesågodt ha serveren stående hjemme, hvor bredbåndet kommer ind. Men som energibevist ingeniør vil jeg ikke ha mit store skrummel af en pc'er kørende i døgndrift.

Programmerne:linux, Apache, etc. ligger jo ude på nettet og venter på at blive brugt.

Jeg kom så til at tænke på at en lille webserver inklusiv nødvendige programmer kan ligge på en memorystik = megetlidt energiforbrug. Og så kan jeg huske noget om en artikelserie som Kurt lavede om en Liab for 4-5 år siden.

Hvordan er status?

Kunne det være et emne her i webloggen?

(Jeg ved godt der findes webhoteller fra 0kr/måneden og op, men det er for nemt.)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten