Prop dig med portabel påskesoftware

Lidt adspredelse til påskedagenes småbøvsende eftermiddage byder sig til i form af en rigtig smart software-tendens.

Siden jeg for et år siden skrev om "Transportabel software til påskefrokosten" er der virkelig sket noget. Et stigende antal windowsprogrammer foreligger nu i portable udgaver, så de lader sig fragte rundt på og afvikle fra en ganske almindelig usb-memorystick.

Så når påskefrokosten er overstået kan du hale usb-sticken frem af baglommen - proppe den i en tilfældig pc og bruge og beundre det imponerende arsenal af portabel software, der fylder op på den bette stik, som du har købt for få hundrede kroner.

Det er faktisk ret fedt at kunne afvikle Windowsprogrammer direkte fra en stick uden at skulle bekymre sig om moradset af en registreringsdatabase og alskens installationskrumspring.

Hvad stick'en gemmer

Min stick fra Aldi kan rumme 1 GB data og software. Og udover nøglen til min netbank og et par sentimentale feriefotos, som jeg ikke deler med dig, ser stick'ens indhold sådan ud:

En komplet webserverinstallation(!) (Hent WOS) på 63 MB bestående af: Apache 2.2.0, MySQL 5.0.18, PHP 4.4.2/PHP 5.1.2.2, PhpMyAdmin,2.8.0.3, Apache 2.2.0, MySQL 5.0.18, PHP 4.4.2/PHP 5.1.2.2,PhpMyAdmin 2.8.0.3, Typo3 (CMS). Iøvrigt kan man også vælge at tage sin Wordpress-bloginstallation med sig. Se her for en beskrivelse af Wordpress på Usb-Stick. Det er et helt vildt produkt, som tilmed fylder omkring 25 procent af en lignende installation på en harddisk. Min personaliserede portable Firefox-webbrowser 1.5.0.1, som John Haller står bag. John er ophavet til en lang række fremragende portable stykker software. Og Firefoxen er en af de bedste. Portable Gimp 2.2.10 Beta 1 er en fin portabel udgave af open source-grafikprogrammet. Og selvom opstart tager lang tid, er der masser af lækre faciliteter. Filezilla er en fornuftig ftp-klient, som er nem at installere på usb-sticken. Portable OpenOffice i den nye version 2.0.2 giver dig komplet tekstbehandling, præsentationshåndtering, regneark og databaser med på farten. Foxit Reader - fiks lille og gratis pdf-læser.

[µTorrent 1.5 Stable](http://www.utorrent.com/download.php) En lille on-the-roadfildeler til Bittorrent.

[HTTrack](http://www.httrack.com/page/2/en/index.html) website copier. Fin til at gemme kopier af websiteindhold på stick'en. Se eventuelt min detaljerede omtale [her.

 ](http://ing.dk/article/20050405/WEBLOG01/50405001)Til optagelser og afspiller hersker stadig mine tyske yndlingsprodukter [No23 Recorder og No23 Player](http://www.no23.de/no23web/MP3_OGG_Aufnahme_Player_Download.aspx). 

Nu går jeg så blot og venter på at den nye standard, U3, for USB-baseret software, kommer rigtig ud på markedet.

Fandt du ikke noget spændende på min Usb-stick, så se for eksempel på de to fine samlinger af on-the-go-software: The Freeware Collection og nedwolf - Best Free for Windows.

Har du favoritsoftware, som du gerne slæber med på din stick, så overvej at dele den med mig og de andre brugere. For eksempel ved at trodse logon-besværet og vælge at kommentere denne tekst Eksternt billede

God Påske!

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ja, det virker som om debatsiderne har lidt problemer med at gemme indlæggene...

Hvis PC'en kan boote via USB, så er Damn Small Linux, der kun fylder 50MB, et rigtig godt bekendskab, som jeg gerne anbefaler.

http://www.damnsmalllinux.org/ kan man se en oversigt over alle de applikationer, der følger med denne kompakte distribution.

Overraskelseseffekten hos påskefrokosterværterne, når Windows PCen pludselig booter Linux, er også et ganske morsomt indslag i familie- og vennesammenkomsten.

God Påske!

  • 0
  • 0

Hej Flemming. Tak for tippet om Damnsmalllinux og tak for din store tålmodighed med at gentage indlægget. Jeg så, at dit originale indlæg var forsvundet i morges og har fejlmeldt det.  Den slags kan vi ikke leve med, så jeg håber på at problemet kan blive opklaret og løst. God Påske retur.... /kurt   

  • 0
  • 0

Når nu skærmen ikke er bred nok kan du vælge linket alligevel og paste det i din browser. Eller du kan finde oplysningerne under Med Notes i Lommen fra linket: http://www.convergens.dk/hha

Hans Holt

Hans Holt skrev:

Man kan nemt lægge sin Lotus Notes klient på en USB nøgle - bare følg vejledninger her: http://www.convergens.dk/website/weblogs.n...   Andre programmer, som ikke kræver opsætninger i registry kan benytte samme metode.   Med venlig hilsen Hans Holt 

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten