close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Plejers død

En af de ting man skal skrive under på, på tro og love, hvis man vil emigrere til USA, er at man ikke er og ikke har været Nazist.

Det var en helt naturlig ting at tilføje til listen - landet havde just ofret over firehundredetusinde borgeres menneskeliv på at nedkæmpe Nazityskland og Japan.

I denne weekend marcherede hjemmedyrkede nazister igennem Charlottesville i Virginia, hvilket udløste en moddemonstration og endte med flere dødsfald.

Charlottesville er ikke en tilfældig flække, men derimod byen hvor Thomas Jefferson boede og hvor han byggede sit universitet, University of Virginia.

Enhver præsident fra FDR til og med Obama ville have røget helt op i det røde felt.

Det kunne Trump af gode grunde ikke: Langt hen ad vejen var det hans vælgere og støtter der strakte armen og svingede hagekorset.

Det siger de i hvertfald selv.

Trumps første udmelding var "begge sider var lige gode om det", men efter et par dage blev han tævet ind på plads og har nu, med blikket stift rettet på teleprompteren, sagt noget der lyder som de "rigtige" fordømmelser men det var tydeligt for enhver at det slet ikke kom fra hjertet.

Illustration: Privatfoto

Nazist plejede at være et skelsord og Godwins lov sagde at når en diskussion nåede til nazi/hitler-sammenligningerne, var den for alle brugbare formål ovre.

Men her er der tale om den virkelige vare og der er tydeligvis nogen der har set det komme på lang afstand, for domænet "TrumpYouth.org" blev registeret allerede i starten af sidste år, længe inden Trump var blevet valgt til præsident:

Demonstrationen i Charlotteville er heller ikke nogen tilfældig enlig svale, det er kulminationen af årtiers hårdt arbejde fra folk som tidligere Ku Klux Klan leder David Duke og andre som vejrer morgenluft, fordi de nu, indiskutabelt, har en af deres egne i det Hvide Hus.

Og enhver der tror at det kan umuligt gå galt i et velordnet, demokratisk-ish samfund, har ikke hørt ordentligt efter i historietimerne.

Plejer er død, Nazismen er ikke.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Det er muligt, det er en anden form, end den jeg har fundet (I-485). Men i den jeg ser på, spørger de nu altså "kun", om man var nazist i perioden 1933-1945.

Til gengæld er det et helt generelt spørgsmål, om man har været medlem af "the Communist Party or any other totalitarian party".

  • 5
  • 0

Nazist plejede at være et skelsord og Godwins lov sagde at når en diskussion nåede til nazi/hitler-sammenligningerne, var den for alle brugbare formål ovre.

Godwin har aldrig udtalt sig om hvem der vinder en diskussion ved at trække nazi-kortet.

Mere korrekt er det: "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Hitler approaches 1"
Eller med andre ord: Jo mere vi snakker om et emne online, jo større er sandsynligheden for at nogen sammenlignes med Hitler.

Som du selv citerer ham for kan man sagtens sammenligne de nye alt-right fjolser med nazister (og nej, hans udtalelse skal ikke forståes sarkastisk.) Han har også tidligere udtalt at der intet er i vejen med at sammenligne fx. Trump med Hitler, så længe man husker på historien.

  • 5
  • 1