Pirater på de digitale bølger

Nørj, hvor blev en masse folk vrede, sure og skuffede, da jeg for nogen tid skrev om mulighederne for at knække kopisikringen på udlån af digital musik via de danske Folkebiblioteker. Et par dage i min nylige ferie brugte jeg til på opfordrimg at skrive en artikel om sagen til et tysk institut for teknologivurdering, som kører et forskningsprojekt med navnet The INformed DIalogue about Consumer Acceptability of DRM Solutions in Europe (Indicare). Artiklen kom til at hedde Net music the Danish way: Locked down and easily cracked.

Det digitale udlånsprojekt fortsætter ufortrødent herhjemme. Sympatisk udtænkt men håbløst bundet op på diktater fra den internationale musikbranche omkring valget af tekniske løsninger.

IDC-analytikeren John Gantz har skrevet en underholdende og afbalanceret bog om emnet, Pirates of the Digital Millennium: How the War Over Intellectual Property Is Destroying Companies, Economies, and Personal Freedoms. Den er stærkt anbefalelsesværdig, hvis man ønsker at få et indblik i slagsmålene mellem musikindustriens massive lobbykrig og ophavsretslovgivingens udvikling gennem de sidste par hundrede år.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten