close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

På vandvognen...

Det er en anelse tørt her i Slagelse og flere af de træer vi har plantet i vores kommende have var begyndt at se mismodige ud.

Vi har naturligvis ikke nogen vandhane derovre endnu.

Resultatet blev en tur i Harald Nyborg efter 8 af deres 15 liter plastik vanddunke, fire til mig at fylde og på Det Orange Lyn II cykle over med, og fire som konen samtidig vandede planter med.

Jeg har ikke talt præcist hvor mange gange jeg har kørt frem og tilbage, men ialt er det i omegnen af en kubikmeter vand.

Harald Nyborg må normalt høre meget for deres skrammel, en ofte helt retfærdig kritik, men varenummer 1016 (25kr stykket), får 5 sumpcypresser herfra.

Jeg overvejer faktisk om jeg skulle købe et par til at have på lager, næste gang planlagt ledningsarbejde lukker for vores vandforsyning.

phk

Note til mig selv: Find ud af hvad "byggevand" går ud på.

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Havde det ikke været nemmere at besøge naboen med en kold øl og låne hans haveslange?

Da jeg byggede hus, blev der opsat en vandhane fra starten. Bare 2 meter af det blå rør fra målerbrønden med en vandhane dinglende i enden over jorden. Om vinteren frøs det selvfølgelig til, men ellers virkede det fint.

  • 3
  • 0

Du kommer til at betale vandafledningsafgift for det vand, som kommunen ikke renser, fordi du hælder det i jorden. Vær dog en ægte oprører og lav en illegal boring til din vander.

  • 2
  • 3

Vi har teknisk set tørke på Møn.
De nyplantede frugttræer bliver vandet med en pensioneret glykol dunk der bliver fyldt mens den står i børen, så bliver låget skruet af og man kan vande ved at tippe børen. Kartoflerne blev hypet med gammelt halm, det gør det nemmere at holde vandet til lerjorden har suget det fremfor fordampning. Der er en sø på grunden men vi må ikke, og vi vil heller ikke tage vandet derfra, de truede frøer skal have en chance for at lægge deres æg.
5 gange hver aften der bliver kørt 150m hver vej, det er motion der vil noget.

De store dunke med glykol kan oftest fås gratis af en landmand eller en vognmand.

God sommer, lad os håbe på lidt regn.

/bj

  • 1
  • 0