Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
bloghoved automation

På tidsrejse med din IT nørd, tør du tage med?

Lad os helt undtagelsesvis forestille os, at det faktisk er IT nørderne der har fat i den lange ende, og at det er os gæve automationsfolk, der i bedste fald er håbløst bagud, og i værste fald er helt galt afmarcheret.

I sig selv en skræmmende tanke, som nok kan få det til at gibbe i en erfaren automations hhv. produktions ekspert.

Tag med ca. 20 år frem i tiden, og se hvordan IT nørdernes OT verden ser ud i 2035

Illustration: Privatfoto

Lad os foretage et tankeeksperiment ved at forestille os, at vi er ca. 20 år ude i fremtiden, og at automation og industriel IT (Operational Technology, OT) nu endegyldigt er lagt i hænderne på IT nørderne.

Hvor er mit lokale SCADA system?

Det er nu mange år siden at IT nørderne afskaffede de proprietære og lokale PC baserede SCADA, DCS og MES systemer.

Der findes selvfølgelig fortsat systemer fra forskellige leverandører, men de arbejder typisk alle i et Cloud baseret miljø.

De er alle modulopbyggede og arbejder bl.a. ud fra principperne i efterfølgerne af de gamle hæderkronede ISA 88 og 95 standarder, der blev defineret af pionererne indenfor produktion, automation og industriel IT i fordoms tid.

Det er egentligt mest for, at vi som mennesker kan fastholde illusionen om, at vi fortsat kan gennemskue de komplekse sammenhænge i de moderne produktionsanlæg, at ISA 88 og 95 fortsat omtales.

Software engineerings robotter

Den bagvedliggende kode er jo selvsagt selvgenereret af software engineerings robotterne, på baggrund af bl.a. PLM data.

Strukturen (ISA 88 og 95) sikrer også en mulighed for et forenklet brugerinterface via vores personlige og stationære 3D virtual reality teknologier, vi mennesker har jo behov for, at kunne se tingene i en forenklet grafisk sammenhæng.

Industrial Internet of Things

Der findes fortsat dedikerede controllere i det produktionsnære miljø - det som i gamle dage blev kaldt PLC'er - men de bruges primært som ”front-end” mellem den fysiske proces og de overordnede OT systemer.

Controllerne er opbygget på en normeret industriel hardwareplatforme, og med modulopbyggede og standardiserede software objekter.

De kommunikerer via interfaces, der bygger på de grundprincipper, som OPC UA lagde grunden til for snart mange år siden.

Intelligente sensorer og handleorganer

Da al kommunikation jo i dag foregår trådløst via ekstremt sikre, pålidelige, hurtige og kraftfulde kommunikationskoncepter, er det nu mange år siden at de sidste uintelligente sensorer og handleorganer omsider forsvandt ud af produktionsmiljøerne.

Den store businessdriver var selvfølgelig muligheden for virkeligt, at kunne anvende Internet of Things (IoT) teknologien til at decentralisere sin intelligens, ja faktisk gøre brug af kunstig intelligens helt ude i processen.

Production-CPS'er

Både sensorerne (instrumenter, følere etc.), handleorganerne (ventiler, frekvensomformere etc.) og controllerne er jo i dag Cyber-Physical Systems (CPS), i daglig tale kaldet Production-CPS'er.

De indeholder både den fysiske komponent, men selvfølgelig også den virtuelle softwaremodel som drives af OT serviceleverandøren, som en del af OT systemet i "skyen".

Det fungerer egentligt OK, blot kan det være lidt tungt, at de uploadede ændringer kun bliver patchet en gang i døgnet, som en del OT service leverandørens opdateringsprocesser.

Prisen for en realtime onlineforbindelse til Production-CPS'erne er fortsat urimelig høj og bruges kun i helt ekstraordinære manuelle idriftsættelses- og fejlsituationer.

Det er dog noget der generelt arbejdes på, at få ændret i de kommende SLA'er med OT service leverandørerne, således at tingene bliver lidt mere fleksible.

Den frie konkurrence er endelig ved at slå igennem på dette område.

Hold fingrene væk, det går bare galt

Grundlæggende er det dog allerede gammeldags, selv at skulle arbejde med disse Production-CPS'er.

Ja faktisk er der pt. stor fokus på de forretningsmuligheder der er opstået omkring Production-CPS'erne.

OT service leverandørerne konkurrerer om markedet for drift (tilgængelighed, backup, it-sikkerhed, opdatering af operativsystemerne etc.).

Maskinleverandørerne/OEM'erne gør sig attraktive ved, at kunne tilbyde "Functionality on Demand" og samtidig kunne tilbyde deres kunder ny funktionalitet efterhånden som de udvikles og efterspørges.

Faktisk er nogle OEM'er begyndt, at tilbyde "Funktionality on Demand" til deres konkurrenters maskiner, hvilket selvfølgeligt blot har gjort fokus på Production-CPS'erne endnu større.

Ja faktisk opstår der løbende en række nye innovative virksomheder, der bl.a. tilbyder at kunne løse de lovpligtige ressourceoptimeringskrav, ved at tilføre Production-CPS'erne nye funktionaliteter og rapporteringsmuligheder.

Underforstået at forebyggende vedligeholdelse, diagnosticering og fejlretning, kvalitetssikring etc. også er forretningsområder der er interessante i en Production-CPS sammenhæng.

Vi er jo kun mennesker

Det er jo mange år siden at vi som mennesker måtte erkende, at vi måtte overlade det til "ting" at træffe de rigtige beslutninger i en ekstrem kompleks og dynamisk verden.

Internet of Things (IoT) var noget af det første der slog igennem, ja det er interessant at se at mange af de visioner som man havde tilbage i 2014, faktisk er slået hurtigere igennem end selv de mest fremsynede mennesker dengang regnede med.

Set i bakspejlet er det sjovt at følge, hvordan menneskernes interaktion med teknologien har ændret sig gennem tiden.

Da OT systemerne først blev lagt i skyen og outsourcet til en ekstern OT serviceleverandør, skulle driftspersonalet i første omgang jo lige vende sig til, at tale med en indisk serviceline medarbejder, når der var driftsproblemer i produktionen der skulle afhjælpes.

Dette var dog et kun et midlertidigt problem, da Artificial Intelligence (AI) hurtigt blev klar til at kunne yde en både tilgængelig og kvalificeret support på det lokale sprog.

Faktisk ser vi jo, hvordan både driftsoptimering og vedligeholdelsesopgaver, nu bliver løst betydeligt mere effektivt i samspillet mellem det lokale personale og AI.

Data var bundet til et fysisk medie, hvor dum har man lov at være?

Forleden fandt jeg i et brandsikkert pengeskab, en kasse med CD'er eller DVD'er - tror jeg nok at de hed.

Jeg tænker ofte på hvordan datidens produktionsvirksomheder kunne acceptere denne ekstreme store risiko i forhold til backup af drift og konfigurationsdata.

At tænke sig at data var bundet til et fysisk medie, og at backup skulle foretages mere eller mindre manuelt af mennesker.

O&IT systemerne er nutid

Jeg tænker ofte på hvorfor det skulle tage næsten 20 år før at vi holdt op med at tale om OT vs. IT, og nu endeligt kan tale om virksomhedens samlede O&IT systemer.

Alt i alt vil jeg mene, at vi nu endeligt har velfungerende OT systemer, der lever op til hvad moderne organisationer kan forvente af deres samlede O&IT systemer.

3D print er fremtiden, også i fremtiden

Nu hvor teknologierne for 3D print af kulfibre, metaller og organiske materialer er ved at være færdigudviklede til full scale industriel brug, bliver det spændende at følge hvordan de nye Production on Demand (PoD) faciliteter vil klare sig i den globale konkurrence.

Principperne med lokale PoD faciliteter i alle større byer, giver effektive muligheder for at virksomheder og privatpersoner kan bestille sine produkter via en Production as a Service (PaaS) når og hvor behovet for et produkt opstår.

Enkelte virksomheder vil dog fortsat have in-house produktion, med medfølgende behov for dyre specialmaskiner, specialuddannet personale, lagerbeholdning, komplicerede SCM processer, kapitalbindinger og transportudgifter.

Personligt ser jeg outsourcing af produktionen, til disse PoD faciliteter som den det næste kommende innovationsskridt indenfor vores branche.

Alt er jo digitalt, så hvorfor lade sig begrænse at fysiske rammer, tid og sted.

I sådanne PoD faciliteter vil O&IT systemerne virkeligt komme til deres ret.

Utopi eller drømme scenarie?

Tilbage til 2014

Tja, er ovenstående et realistisk scenarie for fremtidens produktion, automation og industriel IT?

Det er jo som bekendt svært at spå om fremtiden, men vi har faktisk et rigtigt godt pejlemærke.

OT er vel ca. 10 år bagud i forhold til IT, så tag et kik på hvordan IT nørderne allerede i dag arbejder med deres IT systemer.

Hvilke teknologier og forretningskoncepter bruger de allerede i dag indenfor IT?

Hvordan kan vi allerede nu begynde at tilrettelægge vores OT arkitekturer, således at de i en ikke alt for fjern fremtid, vil kunne håndteres på sammen måde som virksomhedens IT systemer?

Show stoppers

Findes ikke, men der er selvfølgelig nogle udfordringer der skal overvindes.

I bund og grund handler det om, at alt skal digitaliseres og frigøres fra hardwarens begrænsende rammer.

Når først alt er digitaliseret, vil den eksponentielle vækst indenfor computerteknologien, sørge for at innovationen accelereres til uhørte højder.

De nye teknologiske muligheder vil helt naturligt motivere os til at tænke anderledes.

Men vi vil ikke lykkes, hvis vi fortsat holder fast ved nutidens måder at tænke produktion, automation og industriel IT på.

Vi skal lære at tænke som en IT nørd, ja vi skal faktisk begynde at uddanne os som en IT nørd, og at arbejde på samme måde som en IT nørd.

Vi skal blive meget bedre til at håndtere vores softwareapplikationer på en meget mere professionel måde.

Vi må dog ikke glemme de særlige krav der gælder omkring tilgængelighed, realtime eksekvering etc. indenfor produktionsindustrien.

Vi skal omvendt blive meget bedre til at håndtere softwarediscipliner, som fx. hurtig rollout af sikkerhedsopdateringer, og opdatering til nye versioner af operativsystemer, system- og applikationssoftware etc.

Vi skal løbende evaluere om brugen af de klassiske lokale PC'er i produktionsmiljøet, er den rigtige hardware platform for vores SCADA, DCS og MES systemer.

Er en lokal virtualisering den optimale løsning, eller blot et skridt på vejen mod en rigtig Cloud løsning?

Er Internet of Things (IoT) og dermed også Cyber-Physical Systems (CPS) relevante begreber i vores branche?

Kan man out source sin industrielle IT?

Tør du lære at tænke som en IT nørd?

I samarbejde med IDA IT og IDA Automation, har DAu sat fokus på hvordan OT og IT både kan og skal ses i en større sammenhæng.

Vi sætter spot på hvordan og hvorfor den danske produktionsindustri, vores maskinbyggere/OEM’er, systemintegratorer, rådgivere og produktleverandører, allerede nu skal begynde at tage OT alvorligt.

Læs med om arrangementet og tilmeld dig via på DAu's hjemmeside eller via IDA’s hjemmeside.

Illustration: Privatfoto

Læs mere om DAu på vores hjemmeside og på LinkedIn.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten