phloggen

Overdragelse

Så har vi officielt fået vores hus overdraget, efter en hektisk sidste uge.

Det var lidt underligt at gå fra byggerod og håndværkere overalt, til spritnyt tomt hus på nogle få timer, lidt ligesom når man pakker en gave ud.

Tømrer-Henrik insisterede på selv at støvsuge stuegulvet som det næstsidste, så han samtidig kunne checke det for mærker, skrammer og pletter:

Illustration: Privatfoto

Der mangler nogle få ting endnu, f.eks spejlskabene i badeværelserne:

Illustration: Privatfoto

Her er det billede af køkkengulvet jeg lovede for lang tid siden:

Illustration: Privatfoto

Det andet badeværelse er grønt og hvidt:

Illustration: Privatfoto

Og som prikken over i'et fandt vi for nogle dage siden en tæpperest til ingen penge, som indiskutabelt hørte til i vores entre:

Illustration: Privatfoto

I morgen kommer et rengøringsfirma og gør hovedrent, søndag kommer maleren og fixer diverse små skavanker, mandag flytter vi hele indboet & os selv.

phk

Emner : Huse
Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Nu begynder jeg at kunne se et sammenhæng i husets stil: maximalisme, med mange farver og mønstre - og det kræver sin mand (eller kvinde) at turde det i disse ellers minimalistiske fantasiløse tider!

Nu mangler du bare nogle rokokkomøbler, en lyserød plys-sofa, en udstoppet fugl af en slags (gerne en struds eller en påfugl) og forskellige farvede 'nips' - så er det lige til en artikel i 'Wallpaper' :)

 • 7
 • 2

Stort tillykke med at komme at I er kommet i mål.

Nu begynder huset at ændre karakter af byggeri til et hjem. Specielt bemærker jeg tæpperesten der råbte efter at komme hjem til jer. Tæpperesten har selvfølgelig helt ret.

... men det er bare begyndelsen. Du vil blive overrasket over hvordan ens behov og smag ændrer sig ved at flytte i en ny bolig. ;-)

 • 0
 • 0

Hvor i alverden har du fået fat i den grønne håndvask og det grønne WC. Det er ren 1970er-stil, jeg troede ikke man kunne købe sådan noget i dag.

Og vi mangler stadig et billede af det hemmelige projekt i badet...

 • 4
 • 0

Hvad er baggrunden for at vælge netop det toilet? Det ser da ud til at være besværligt at rengøre.

 • 2
 • 0

men kors hvor var der mange ting der skulle rives ned og ændres hvis jeg skulle bo der :) Ligner noget fra 70'erne hvor mit køkken var brunt og gult. Gad vide hvad de to nørder fra DR TV's program I hus til halsen ville mene om det?

 • 13
 • 0

Ja når man bygger sit hus selv skal man fandme fyre den af på alle punkter. Vil man have det på en bestemt måde så er det svaret. Som med så mange ting er der noget at lade sig inspirere af og noget at undre sig over Tak fordi vi måtte kigge med og glæder mig til at der måtte komme en 1års status med der som virkede efter planen, det som ikke gjorde og krydret med de sædvanlige suveræne tekniske data og analyser. Nyd det !

 • 8
 • 0

Det er et eller andet sted befriende at se at I har bygget et hus helt efter jeres egen smag og ønsker og ikke efter hvad en arkitekt siger er smart i dag og/eller efter hvad der er nemt at sælge i morgen.

Det er der ikke mange der tør/gør/vil nu om dage, og uanset om jeg kan lide jeres smag eller ej, kipper jeg med hatten for at I er kommet i mål med jeres hus :)

Med lidt held kan I nå at nyde sommeren på terrassen (hvis den er der eller er på vej) og ellers lære huset at kende :)

 • 7
 • 0

Det er et eller andet sted befriende at se at I har bygget et hus helt efter jeres egen smag og ønsker og ikke efter hvad en arkitekt siger er smart i dag og/eller efter hvad der er nemt at sælge i morgen.

Det kan vi netop fordi vi overhovedet ikke har nogen planer om at flytte igen.

Hvis vi f.eks havde drømme om at blive pensionister på en sejlbåd, eller et sted med solskin, ville vi helt sikkert have gjort mere for at gøre huset salgsattraktivt indenfor den relevante horizont.

Jeg kan også sagtens se hvorfor mange vælger at læne sig op ad, eller ligefrem totaludlicitere design og indretning: Det er ikke alle der har interessen, tide eller evnerne til at gøre det selv.

 • 7
 • 0

Tillykke med det nye hus!

Men gensalgsværdien mindskes.

Kunst, veteranbiler og huse skal der investeres i som man holder af dem. Man skal selv se på det, køre i det og bo i det. Den der fokus på om det kan sælges kan jeg brække mig over. Uanset hvad - jeg undres nogen gange over hvad folk ofrer på et nyindkøbt hus OVEN på købsprisen, så det bør ikke være noget problem.

 • 9
 • 0

Tillykke med gennemført projekt. Det som jeg aldrig har lært i egne projekter er, at når den sidste liste er sat på skal man allerede dagen efter igang med vedligehold. Måske det er derfof mange gds'ere tit lige mangler lidt hist og pist.. Godt i har folk på.

 • 2
 • 0

Tillykke med resultatet. Spm den omhyggelige bygherre du er, har du vel fået det hele testet ? Virkning, effektivitet og funktion. Mv.

Nå ikke.

Du kan hente inspiration om performancetest på bygningsstyrelsens hjemmeside. Bygst.dk

 • 0
 • 2

på en ydelsestest kunne være varmt vand: - indstil varmtvandstemperaturen til 55 grader, som er den anbefalede af hensyn til legionella. - aftap varmt vand, som tappeprogrammet i Norm for Vandinstallationer.

Hvad blev resultatet. - varmtvandstemperatur ved start og slut ? Var den over 45 grader ved slut, som er Normens accept.? - varmepumpens COP ved produktion af varmt vand ? Lever den op til leverandørens lovede COP ved varmt vand. ?

og tilsvarende for rumvarme og for ventilation.

At anlæggenes automatik virker, er jeg sikker på du har tjekket. Men det er kun en del af en test, som kommer hele vejen rundt.

Derfor min henvisning til Bygningsstyrelsens performancetest, som netop behandler begge dele indgående. ( automatik og den fysiske ydelse / balance )

 • 0
 • 0

Har du fået testet anlæggene. Og hvad var resultaterne ?

Jeg har kun "OK, der er varmt vand og det kolde vand er dejligt koldt" testen endnu, for vi overtog først huset til frokost igår.

Personligt er jeg mest fokuseret på at huset virker for os og jeg er ret sikker på at det kan det bringes til, uden unødvendigt energispild, for netop varmt/koldtvandsdistribution var et designkriterie i fokus.

Min primære tilgang til emnet er en detaljeret konstant energimåling (Se: https://ing.dk/blog/elmaaling-194924), for det er i sidste ende den relevante metrik: Hvor lidt CO2/elektricitet/penge skal der til at opretholde acceptabel/god/excellent komfort. Derudover vil både ventilation og jordvarme blive nådesløst udspurgt via MODBUS om alt hvad der lyder bare en lille smule interessant.

Jeg kan godt forstå Bygst's fokus på og deres performance-test-strategi er bestemt værd at emulere i alle store byggerier, men det er jo en lidt anden skala de arbejder på.

Jeg tvivler f.eks på at jeg ville kunne trænge igennem til producenten af min jordvarmeunit hvis jeg ikke brød mig om indsvingningsforløbet når jeg ændrer setpunkt for varmtvandsproduktionen.

Omvendt, I forhold til Bygst's situation er brugerne af vores bygning meget nemmere at få til at samarbejde og f.eks kan man sagtens forestille sig at et af døgnets typisk to brusebade i husstanden placeres nogenlunde optimalt i forhold til solcelleproduktionen, mens jeg har svært ved at forestille mig et allekald i KU's nye fysikbygning om at "Nu vil være et godt tidspunkt at bruge varmt vand".

Men i det omfang jeg kan gennemføre officielle testscenarier uden at købe mig fattig i lukkede standarder, engangsudstyr og kalibreringer er der da bestemt nogle interessante projekter man kan overveje.

 • 3
 • 0

Jeg er halvberuset og tænker, hvor er alle de hemmelige rum, samt et panic-room med konserves? Kæmpe tillykke med det fantastisk at kunne følge processen og blive lidt klogere undervejs.

 • 1
 • 0

Jeg har selv haft sådan en i snart 5 år (kører på 4. batteri) og vil aldrig undvære den igen, men det fungerer også kun fordi hele vores plan (120 m2 ) kan tages på en gang - selvfølgelig når man ikke er hjemme. Er dine dørtrin lave nok til en robotstøvsuger?

 • 0
 • 0

Men i det omfang jeg kan gennemføre officielle testscenarier uden at købe mig fattig i lukkede standarder, engangsudstyr og kalibreringer er der da bestemt nogle interessante projekter man kan overveje.

Det er slet ikke nødvendigt at købe sig fattig i udstyr for at tjekke nogle få centrale emner. Varmt vand koster vel 150 liter varmtvand at teste. 3 * 50 liter varmt vand tappet hhv. kl 6, kl 12 og kl. 18.

Et andet emne, som har indflydelse på dit kommende forbrug. Opvarmningsanlægget. Den foreslåede test er: - fjern rumtermostaterne. - sørg for at der er de rette mængder vand til de enkelte vandkredse. - lad klimakurven levere en fremløbstemperatur, afstemt udetemperaturen. - lad anlægget køre natten over, og: - tjek alle rumtemperaturer om morgenen, inden solen kan virker rumtemperaturerne. - Hvis der ikke er mere end +/- 1 grad afvigelse i rumtemperaturerne, er der tilstrækkelig god balance i varmeafgivelsen, og din varmepumpe kan køre med lavest mulige fremløb, hvilket jo er helt afgørende for COP-værdien ved rumopvarmning.

 • 3
 • 1

Den foreslåede test er: - fjern rumtermostaterne.

Det har undret mig at man kræver termostater på de enkelte radiatorer samtidig med at man kræver styring af fremløbstemperaturen. Der er en smule seler og livrem i det. Termostaterne kan selvfølgelig modulere varmen til de enkelte rum, hvis der er brug for den, men i et godt isoleret hus, kan vandkredsløbet faktisk udjævne varmen (fra varmt rum til koldt rum) hvis ikke vandstrømmen var afbrudt af netop termostaterne i det varme rum.

 • 1
 • 1

Hvor må det være dejligt for Jer- det har taget sin tid, synes jeg (flere år ikke?). Men nu kan du da krydse folk af, som gættede forkert på, om du (og konen) ville flytte ind i år.

Men altså gul sanitet?! Hvorfor ikke grøn matchende fliserne? Og køkkengulvet virker noget uroligt/flimrende, men det er måske bare billedet. ;-)

Ellers ser det da meget vellykket ud- så til lykke!

Mvh Tine- der så til gengøld er ved at male sin stue hvid, halvblank og vaskbar. Og tæller på knapperne om endevæggene skal tones igen. Hvidt er da meget pænt- men nu skal resten også males, det ser slidt og grimt ud. Og dyrt!

 • 1
 • 1

gul ud på min pc, og på tabletten kunne jeg slet ikke se farven.

Så: farvekalibreringstid, tror jeg. ;-)

Mvh Tine

 • 2
 • 0

Når der tilføres gratisvarme er opgaven for termostaterne at lukke ned for varmen.

Klart nok, hvis der behøves varme. I et godt isoleret hus behøver varmeafgiverne (gulv eller radiatorer) ikke at være meget varmere (/koldere) end den ønskede temperatur, og vil derfor i sig selv virke som termostater. Hvis ikke du har en ventil der lukker for vandstrømmen, så kan det virke begge veje. Et varmt rum bliver kølet af vandet, der så afgiver den optagne varme i en køligere del af huset, men det kræver at ventilen i det varme rum stadig er åben. Om det så er ønskværdigt er en anden sag. Eksempel: Min fremløbstemperatur er i øjeblikket 22,8 og i stuen er der 23,5. Jeg kunne godt ønske at noget af temperaturen i stuen blev fordelt til de køligere dele af huset på visse tider. På grund af sol og andet kan stuen blive meget varm, mens nordvendte værelser kræver opvarmning. Det er ikke tit det er tilfældet, men tit nok til at gentænke et "varmeanlægs" funktion.

 • 0
 • 1

Eksempel: Min fremløbstemperatur er i øjeblikket 22,8 og i stuen er der 23,5. Jeg kunne godt ønske at noget af temperaturen i stuen blev fordelt til de køligere dele af huset på visse tider.

Jeg tror at du vil bruge mere el til pumpen end du får flyttet varme.

Husk på at et gulvvarmeanlæg har en temperaturforskel mellem rum og vand på 15 - 20 grader, for at aflevere måske 30 w/m2. Et radiatoranlæg vel 30 - 40 grader for at opnå det samme. 0,7 grader vil med andre ord i bedste fald afkøle med en effekt på 1 W/m2.

Ventilationsanlægget er meget bedre til at udligne mellem rummene. Til tider endda for godt, hvis der er rum man ikke ønsker så varme som de øvrige.

 • 3
 • 0

Okay, min er også Jotun, men den hedder "Jota Proff"- og kostede lige under1200 kr for 2 dåser, der så ser ud til ikke er nok, hvis der skal males 2 gange (og det skal der).

Men her er blevet dejligt lyst i den tredjedel, der er malet til nu. Jeg overvejer som sagt om endevæggene skal tones, den ene er allerede hvid (var lyseblå). Den anden er gul.

Iøvrig: Nu kan vi godt se at saniteten er gulgrøn. Men ikke vægflisernes farve. ;-D

Mvh Tine

 • 1
 • 1

De fleste toiletter har et sindrigt mekanisk system i cisternen til udskylning. Det er ofte det der går i stykker. Kumme og cisterne holder næsten evigt.

Disegno Ceramica har en smart erstatning. Udskylning virker ved hjælp af vaccum. Ingen bevægelige dele og kan let tilpasses eksisterende cisterner. Det eneste der skal skiftes med års mellemrum er nogle standard pakninger der fås på ethvert gadehjørne.

Som reservedel kan den købes hos Bellistri i Bredgade 69B, København.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten