Overblik over API dokumentationer

Som IT udvikler kommer man ikke udenom, at skulle slå op i en API dokumentation for et givent programmeringssprog en gang imellem. Opbygningen og kvaliteten af disse varierer meget, men en fællesnævner ved dem er, at de somregel ikke har en ordentlig søgefunktion. For det meste har jeg derfor anvendt google, når jeg hurtigt skulle slå noget op. Det fungerer i og for sig også fint nok, men det er langtfra optimalt da der selvfølgelig også dukker en masse irrelevante resultater op.

Online API oversigter

Efterhånden er der begyndt at dukke sites op, som giver en samlet oversigt over API referencer og samtidig giver mulighed for let at søge i dem. Den jeg indtil videre bedst kan lide er: gotApi.com, der udover et stort udvalg, også har en god auto-complete søgefunktion lavet i Ajax. Den eneste ulempe ved dette er, at loadtime for eksempelvis Java inklusiv Swing er uhyggelig lang. Det er dog noget man må leve med for at få auto-complete funktionaliteten.

Hvordan plejer I at gøre? Jeg ved der findes nogle firefox plugins, som jeg dog ikke selv har fået prøvet endnu. Nogle som har erfaringer med disse

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten