close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Oskarshamn3 overlever med nyt nødkølesystem

Oskarshamn 3 reaktoren var en af dem der ikke kom helskindet igennem post-Fukushima stramningerne og der var en del væddemål om den ville blive lukket.

Det bliver den tilsyneladende ikke, OKG har besluttet at installere to uafhængige, dieselmotordrevne nødkølepumper, formedelst 865 mio SEK.

Som jeg læser press-releasen består løsningen af en (stor!) pool med vand og to direktdrevne dieselpumper, en stor og en lille, der kan pumpe vandet ind i reaktoren hvis vandstanden falder under et givent niveau.

Den store pumpe lkan erstatte reaktorens vand på en time, den mindre pumpe tager over efter et par timer når henfaldsvarmen er kraftigt reduceret.

Det største problem bliver formodentlig at lave de regelmæssige afprøvninger, men de kan måske slippe afsted med kun at gøre det før hvert refuel-stop.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Dejligt med en positiv nyhed om atomkraft i Skandinavien.

Tak for fraværet af "men og hvis nu" og negative tanker, og tak for en neutral holdning, til et emne der normalt får debatten op i det røde felt.

  • 8
  • 1