fablab ruc bloghoved

Opgaven Open Source robotten skal løse

Open Source robotten skal ud af FabLabbet og løse en rigtig opgave

Flemming har været flink og optage en video med hvad det er for en opgave den skal løse. Se videoen her:

Det bliver sjovt - og lidt udfordrende.

Der er ikke eksplosiv eller brandbar gas i dåserne :)

Vi glæder os over videoen, der det er lige sådan en gentagende opgave vi synes en robot bør løse i stedet for et menneske. Det kan godt være robotten er langsommere, måske endda fejler en gang imellem, men så kan mennesket forhåbentligt lave noget spændende imens.

I eftermiddag går vi i gang med at forberede robotten, og så prøver vi i næste uge komme på besøge i virksomheden og optage endnu en video som anskueliggør hele arbejdsprocessen - bl.a. skal dåserne i en fyldestation, som tager 30 minutter, 96 ad gangen - så enten to frasætningsborde eller et rullebånd ville være lige sagen, så robotten kan arbejde videre i rolig tempo mens fyldestationen arbejder.

Hovedindgang til Open Source robot projektet

Blogindlægget som skyder det hele i gang

Nicolas Padfield er laboratorieleder på FabLab RUC, teknologiguru på Humtek, datalog, kunstprogrammør og en af skribenterne her på bloggen.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvordan tester man at der er fejl på ventilen, sådan så dåsen kan kasseres?

  • 0
  • 0

i kan få robotten til at gøre det hurtigere end på videoen, er i dygtige. Men hastigheden er måske ikke så afgørende, hvis robotten bare kan stå og passe sig selv, og blot giver besked, når den er færdig. Det bliver rigtig spændende at følge projektet - held og lykke

  • 2
  • 0

Grunden til at ventilen tjekkes er primært, at der i sjældne tilfælde forekommer dåser med tryk på eller en rest af vand i. Der kan evt. monteres en lille air flow sensor i form af et lille løbehjul og en fotocelle, hvormed overtryk kan registreres. Vand kan der også kontrolleres for med en sensor : http://www.instructables.com/id/Simple-Wat...

Desuden kan det forekomme, at dåse-ventilen slet ikke kan sættes ned over studsen - denne fejl ses ca 1 gang om måneden. Vi kan eventuelt med en kontakt sensor verificere at dåsen er i bund.

Som det ses i videoklippet, foretages der også en visuel kontrol af om en o-ring sidder rigtigt. At installere et visionsystem for dette vil nok være overkill. Vi foretager en tryktest af hver flaske efter fyldning, så dåser med defekte O-ringe vil blive frasorteret her.

Det er helt korrekt at det vil være svært at gøre lige så hurtigt med robotten -men som påpeget er takttiden ikke den begrænsende faktor og robotten kan blot passe sig selv.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten