Opgave for EU: Standardisér små USB stik

Jeg har lige købt en HTC Legend Android smartphone, og ikke en Nokia Android, som en ekspedient gerne ville have solgt mig. Det lykkedes mig selvfølgelig at smide USB kablet til den væk efter kun 3 timer, så det er umuligt både at sync'e den med min PC og lade strøm på den. To relativt vigtige ting, hvis HTC'en skal gøre nytte som andet dørstopper.

I første omgang regnede jeg med at problemet kunne løses når jeg kom hjem og kikkede i 'ormegården' - en flyttekasse i min garage, der indeholder kabler i alle afskygninger, troede jeg da. Jeg fandt et utal af forskellige Mini-USB-agtige kabler, der var mere eller mindre standard kabler. Flere egentlige Mini-USB'er, en type A og en type B, nogle 4-ledet andre 5-ledet. Dertil kommer kabler til mine døtres Nintendo DS og DSi gameboys, der selvfølgelig ikke er ens, og ingen af dem ser ud til at være kompatible med andre USB produkter. Jeg fandt USB kabler til min iPhone, flere til gamle Nokia mobiler, en SonyEricsson, kabler til downloads fra vores 3 forskellige digitale kameraer (ja, de 2 Lumix har også hvert sit stik!).

MEN...der er INGEN af alle de mange kabler, der tilsammen udgør 'ormegården', som passer i min HTC Legend! Hvorfor, jo jeg gik til Computer City, der kunne fortælle mig, at netop det stik jeg søgte var et Micro-USB, version xyz-et-eller-andet, og at de da frygteligt gerne ville sælge mig sådan et, de havde det desværre bare ikke på lager. Øv, øv og atter øv, som Anders And siger det så klart.

Jeg sidder nu med min flade HTC Legend, og tænker tilbage på Jacob Haugaards simple EU politik, fra hans politisk aktive år: "Hvis vi skal have det dér EU, kan de så ikke standardisere støvsugerposer". Det var sku da ikke nogen dårlig idé! Og når nu de er i gang med støvsugerposerne, kan de så ikke lave en standard for små USB stik, så vi andre kan slippe for en ormegård, der oven i købet må give fortabt i ekstreme tilfælde som dem HTC lige har udsat mig for.

Det er hammer hammer fedt, at bruge HTC(t), hvis der ellers lige var strøm på den...

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det er nu et ret standart USB stik, der benyttes til HTC. Der er to udgaver af micro USB, A og B.

Det stik, der sidder i mobilen er en B receptor. Type B er den mest normale.

Der findes også en AB receptor, der passer med både A og B stik. Dette bruges til at bestemme om enheden skal være host eller en alm. perifer enhed (som mobilen). Hvis man sætter et A kabel i vil enheden være host, og med et B kabel vil den være slave. Det kaldes USB On-The-Go.

Så vidt jeg ved er A stikket mere firkantet end B stikket.

Men det er altså et standart micro USB B kabel du skal have fat i.

 • 0
 • 0

Det smarte ved standarder er, at der er så mange at vælge mellem.

Anyway, Sydkorea kræver at alle mobiltelefoner, der sælges i landet, kan lades med micro-USB. De fleste producenter verden over har derfor valgt micro-USB. Det er naturligvis upraktisk at micro-USB er næsten nyt, men i det mindste er problemet løst fremover (bortset fra iPhone).

 • 0
 • 0

Som det også udmærket fremgår af Martin's henvisning er HTC's løsning ikke standard microUSB, det er "HTC ExtUSB". Jeg prøvede også at anvende eksisterende microUSB kabler til synkronisering på min HTC, og det virker ikke. De kan godt lade, men ikke andet..

 • 0
 • 0

Først skal vi lige holde miniUSB og microUSB adskilt - Det er 2 forskellige stik-standarter.

Og ja det er rigtigt at HTC lavede deres egen extUSB som en variant over mini USB. Men nu er de gået sammen med en mængde andre producenter mv omkring "universal charging solution" som foreskriver _micro_USB.

 • 0
 • 0

HTC ExtUSB er de stik som bla. blev brugt på Magic og Hero telefonerne, som man også kan sætte høretelefoner til via.

Hvis man ikke har HTC's kabel, kan man bruge et helt almindeligt mini-USB. Eller dvs. det virker ihvertfald for mig med min Hero. Jeg har dog hørt rygter om HTC Dream (den som også hedder G1) skulle være meget kræsen omkring kabel kvaliteten.

På nyere HTC telefoner, som f.eks. Legend og Desire, har de skiftet til et helt standard micro-USB stik, som også er det EU-standarden foreskriver.

 • 0
 • 0

Så mangler vi bare at få skovlen under Apples elendige proprietære iPhone connector...

Jeg har netop købt Samsung Galaxy S, og også den leveres med micro-usb. Dejligt :-)

 • 0
 • 0

Så mangler vi bare at få skovlen under Apples elendige proprietære iPhone connector...

Det kommer jo så nok ikke til at ske, Apple er jo lidt for afhængige af tilbehør med 99% dækningsgrad.

 • 0
 • 0

Og dog, det er skrevet i juni sidste år, og iPhone4 leveres stadig med "Apple Dock Connector" :-(

Well, måske i iPhone 14...

 • 0
 • 0

Det ender sikkert op med en micro usb til iphone dock connector adapter som skal tilkøbes til 299,- ved siden af...

 • 0
 • 0

Det ender sikkert op med en micro usb til iphone dock connector adapter som skal tilkøbes til 299,- ved siden af...

Tror du ikke nærmere man betaler 20kr/md i leje til Apple? ;o)

Mht. HTC Legend. Jeg har selv sådan en størrelse, og benytter en Lader til Nokia i bilen. Jeg har fra flere sider hørt rygter om at HTC skulle være med i den fælles standard man barslede med for et års tid eller to siden. Alternativt kan du jo benytte wifi eller bluetooth ;o)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten