phloggen

Ondets rod

Det er sjældent at jeg henviser til andre blogs, men den her kommentar må I ikke gå glip af.

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det var Venstres statsminister som i fortvivlelse over et skatte-nederlag i sidste måned ville ha et nyt forslag om skattelettelse gennemført i håb om at vinde næste folketingsvalg.

Derfor havde Fogh-Rasmussen bedt sine to venner: Skov fra DI og Krause-Kjær fra Berlingske om at diskutere sit nyeste forslag inden han selv fremlagde det.

Uddrag fra Statsministerens åbningstale: "...Men regeringen vil allerede her i efteråret fremlægge en ambitiøs plan for at skaffe mere arbejdskraft i Danmark. Dels ved at få endnu flere mennesker her i landet flyttet fra overførselsindkomst til arbejde. Dels ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet.

Planen indeholder 10 hovedpunkter: ... 3. Vi vil give folkepensionister bedre mulighed for at arbejde uden at blive trukket i pensionen. Og vi vil gøre reglerne om opsat pension mere fleksible, så det bedre kan betale sig at udsætte pensionsalderen.

  1. Vi vil indføre et særligt nedslag i skatten af arbejdsindkomst på maksimalt 100.000 kr. for skatteydere, der er 64 år. For at få skattenedslaget skal man have været fuldtidsbeskæftiget fra 60 års alderen. ..."

Konspirations teori?

Mikael Boldt ingeniørdebat.dk

  • 0
  • 0

Måske. Men det er da klart at den politiske proces er kompleks. Det er jo ikke sådan at man i DI sidder bag lukkede døre og skriver på et forslag, som man så sender som pressemeddelelse sen august-eftermiddag (eller hvornår det nu var). Man har naturligvis diskuteret og analyseret forslaget i længere tid. Hvor det oprindelligt kommer fra er jo svært at vide, men det er jo også ligegyldigt. Hovedsagen er, at det er blevet til en forhandlingsspillebrik.

  • 0
  • 0

Jeg troede egenligt bare at det var et af de der forslag som bliver stillet, men som ingen lytter til. Lidt som når IDA fx. foreslår dobbelt SU til ingeniørstuderende...

Men så kan man da se at det virkeligt er pensionisterne der bestemmer i dette land...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten