hackerspace blog

Og der blev vist frem ...

... ting og sager i Labitat til Kulturnatten. Bland andet min nye 3D printer som omtalt i forrige blog. Desværre var den ikke 100% færdig, så besøgende måtte nøjes at se armene bevæge sig rundt, men ikke printe. Det imponerede ikke særligt, undtagen 3D printer kyndige, der nød at se på magnet ophænget - og røre. Vi "ser med fingrende", os hackere.

Og hvad var årsagen? Den missede steps i ny og næ, som betød at den fejlagtigt kom til at køre ud over kanten da hovedet var et andet sted end firmware kontrolleren troede. Der var fin dialog med producenten, også på deres Forum. Det tog dog et par dage at finde problemet. Stepperdriver chippene blev for varme, og gik kortvarigt i Thermal Shutdown (hvor de missede steps). Årsagen til det, var at den nye batch af driver boards ikke var indstillet på samme måde som den forrige batch producenten havde fået. Og nogle andre små fejl, en del som jeg selv var skyld i. Men det var sjovt og ubytterigt at samle den.

Illustration: Privatfoto

Det tog omtrennt 2 dage at samle den. Det var fordelt over en uge, og spise bordet skulle ryddes ind i mellem. Jeg har bland andet printet et sæt fødder til den, så dens alumuminium skinner ikke ridser noget. Printeren er meldt den ind på en dele ordning (lidt som bil deling) hvor man kan bestille et print hos mig.

Nu har printeren været i fin funktion i en uge. I forhold til alle låne- og fælles-3D printere jeg har brugt er det en fornøjelse at den er som man forlod den, dvs med de indstillinger i software, firmware og mekanik der er de rigtige. Den har også været båret rundt til lidt fremvisning i privaten, og den er helt solid (og tung) på det punkt og klarer rejsen uden at noget bliver forskubbet. Den eneste reele anke er at den ikke kan køre uden en USB opkobling. Dels fordi den ikke har et lokal kontrolpanel, dels fordi USB-stikket er det der forsyner firmware kontrolleren med 5V ! Men det kan jo udvides - der er ingen garanti der bortfalder :-)

Næste blog - som gerne også skulle indholde andet - vil der også være en bemærkning om dens Dual Head - printe med to farver/materialer eller en farve og støtte-plastik.

Hvad blev ellers vist frem i Labitat? Jo det samme som sidste år. Traditioner og alt det der.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten