forskningsingeniøren bloghoved

Nyt navn til bloggen: Forskningsingeniøren

Som forudsagt allerede sidste år har min blog nu - i forbindelse med at jeg er blevet færdig med min ph.d. på DTU - fået nyt navn; bloggen hedder fra i dag af Forskningsingeniøren.

Sidste gang at min blog her på siderne skiftede navn var i 2012, da DTU Studenten blev til DTU Indefra. Efter mere end otte år havde jeg i december min sidste tid som studerende og ansat på DTU, og det var derfor oplagt, at bloggen nu skulle til at hedde noget, som ikke indeholder DTU (om end mit hjerte fortsat banker for DTU).

Jeg startede i januar i en ny stilling som forskningsingeniør hos TICRA i København, og dette er inspirationen til bloggens nye navn.

Illustration: Privatfoto

Selvom jeg med dette karriereskridt har forladt akademisk forskning, føler jeg mig ikke færdig med forskning. Omvendt er jeg mere ingeniør nu, end jeg var i min tid på DTU, og forskningsingeniør er derfor, i egen optik, et godt kompromis - både hvad angår min nye stillingsbetegnelse og navnet for min blog.

Min blog har i de forgangne fire år dækket en del forskellige emner, men med et primært fokus omkring ph.d.-uddannelse, forskning, fysik og fotonik.

Fremover vil jeg på Forskningsingeniøren fokusere på tre emner: Forskning, fotonik og rumteknologi. De to førstnævnte emner er, som beskrevet ovenfor, velkendte og altså en fortsættelse, mens det tredje er nyt og tæt relateret til min nye, post-ph.d. faglighed.

Jeg glæder mig til at fortsætte min blog under disse nye rammer - og ser frem til at skrive til og debattere med jer!

Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob bloggede fra 2012-2022 om forskning, fotonik og rumteknologi.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten