forskningsingeniøren bloghoved

Nyt navn, samme blog. Og et par ord om god undervisning.

Som nogle måske har bemærket, har min blog fornylig skiftet navn - fra DTUStudenten til DTU Indefra. Dette skyldes, at jeg i august færdiggjorde min kandidatuddannelse som civilingeniør i fysik og nanoteknologi.

Så jeg er færdig som DTUStudenten og skal ud i verden og opleve en hel masse - eller dvs. det har jeg været den sidste gode måneds tid, og på mandag starter jeg som ph.d.-studerende på DTU Fotonik. Så helt færdig som DTUStudenten er jeg nok strengt taget ikke, men indholdet i de timer, jeg fremover skal tilbringe på DTU, bliver anderledes end i min studietid. Ligesom resultatet på bankbogen i slutningen af måneden også ændrer karakter. Derfor har bloggen altså fået sit nye navn, mens indholdet i store træk vil forblive, som det har været hidtil.

Og hvorfor har jeg valgt at fortsætte på DTU? Det er der flere grunde til.

På mit første studieår havde jeg i et månedlangt projektforløb en underviser, som jeg fandt kompetent, engageret og inspirerende. Da jeg på andet studieår skulle vælge et projekt, stod denne underviser på som medvejleder på et af de udbudte projekter, og sammen med en interessant projektbeskrivelse betød det, at jeg og et par medstuderende valgte netop dette projekt.

Projektets hovedvejleder var ligeledes dygtig og engageret, og da jeg senere skulle afslutte min bacheloruddannelse, valgte jeg at lave bachelorprojekt sammen med denne vejleder. På min kandidatuddannelse lavede jeg et nyt projekt sammen med vejlederen, hvilket førte til, at vi udgav en videnskabelig artikel med resultaterne fra projektet.

Tidligere i år undersøgte jeg mulighederne for at lave en ph.d., både på DTU og andre steder. Jeg fandt interessante muligheder uden for DTU, ligesom de to vejledere fra ovenfor udbød et ph.d.-projekt. I sidste ende valgte jeg kun at søge projektet på DTU, idet erfaringerne med mine tidligere undervisere og vejledere - og nu kommende ph.d.-projektvejledere - var positive. Valget skyldes ligeledes, at jeg føler, at forskningen på DTU Fotonik har et højt niveau, og at jeg ser fremtidsmuligheder i stedet og feltet.

Men uden den engagerede og vedkommende undervisning og vejledning på mine første studieår var jeg måske havnet et helt andet sted. Så tænk på dette, hvis du selv underviser og vejleder studerende.

PS: Jeg skal fremover være medvejleder på det projekt, jeg selv på mit andet studieår lavede - og håber, at jeg vil kunne inspirere de studerende, som jeg selv blev det.

PPS: Mit ph.d.-projekt skal gennemføres i gruppen Nanofotonik teori og signalprocessering - og vil omhandle udviklingen af simuleringsteknikker for nanofotoniske komponenter, eksempelvis fotoniske krystal membraner, der bl.a. kan bruges til enkeltfotonkilder og lysledere.

Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob bloggede fra 2012-2022 om forskning, fotonik og rumteknologi.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten