Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
den levende maskine bloghoved

Nye chips kan accelerere AI algoritmer

Det skal ikke være nogen hemmelighed at den menneskelige hjerne er en fremragende enhed for beregning. Den kan udføre utrolig mange beregninger i parallel uden at bruge ret mange watt. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed at selv om der er mange spændende og gode algoritmer i AI-verdenen, har beregningskraft altid været en udfordring. Men måske der sker noget nu.

Vi er alle vokset om med den traditionelle CPU som har en plads i så at sige alle datamaskiner vi kan huske. Den er god til nogle ting, og knap så god til andre.

Så fik vi GPU'en (de som har haft en Amiga fik den tidligt). Den vidste sig rigtig god til matricemanipulationer som mange AI algoritmer godt kan lide at gøre.

Nu i år har vi hørt fra Google om deres TPU. De har konstrueret en Tensor Processing Unit (TPU) som ikke har så høj precision på beregninger. En typisk chip i dag har enten 32bits eller 64bits precision. Men det har mange maskinlæringsalgoritmer egentlig ikke behov for. TPU'en har 8bits precision.

Ikke nok med det, så har IBM også i år lanceret deres TrueNorth chip som kan replikere 16 millioner neuroner med 4 milliander synapser - og kun bruge 2,5 watt!

Jeg ved næste ikke hvad jeg skal sige - andet end jeg ved hvad jeg ønsker mig til jul.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg mener, TPU'ere bliver betydningsfulde nok til at sådan en co-processor kan blive standard ved siden af GPU'en i mobiltelefoner og laptops. GPU'en kan udføre de samme opgaver, men er væsentligt mere strømkrævende.

Med så meget mindre et strømforbrug kan mange opgaver der ellers delegeres til cloud løsninger istedet udføres lokalt.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten