close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Nyd det gode vejr!

En sjælden gang lykkes det for forskere at lave et stykke grafik der er langt mere værd end 1000 ord og derfor er det dybt frusterende at støde ind i et 999 ords billede.

Denne kurve er fra et nyt stykke klimaforskning:

Illustration: Privatfoto

Der ligger en enorm mængde forskning bag den kurve og derfor er det frustrerende at de ikke skubber den i mål:

Den moderne civilization kravler ud af stenalderen for ca. 8-9 tusinde år siden, da vi begyndte at smelte metaller.

Selv RCP3PD kurven, en klimapolitik der helt præcist kan opsummeres "de grønne kører helt vildt med klatten", vil medfører et klimaudsving der er i samme størrelsesorden som den seneste istid, blot med modsat fortegn.

Pt. kører vi dog tæt på RCP8.5 kurven, noget der ligner 5-6 gange sidste istid, med modsat fortegn.

Og det sker mens vores børn lever.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

.....PHK´s frustration over at de ikke skubber kurven i mål, men er vi ikke lige der på kurven hvor RCP3PD kurven starter med at forlade den stigende kurve uden at jeg tror at det er et muligt scenarie, medmindre som PHK udtrykker det:"de grønne kører helt vildt med klatten". Men CO2 procenten angiver at det er der vi er på nuværende tidspunkt som jeg opfatter det.

  • 5
  • 4

Lige nu har vi ca. 400 ppm CO2 i udeluften.
Hvis det stiger ret meget, kan det blive temmelig svært at holde niveauet i vores bygninger under de 1000 ppm som bygningsreglementet kræver.
Og det er nok et af de mindste problemer...

Jeg ser et spændende og udfordrende marked for teknologier der kan optage og lagre CO2 fra atmosfæren.

  • 1
  • 1