opfinderbloggen blog

Ny vindueshaspe holder tyvene ude af danske hjem

Illustration: Privatfoto

Virksomheden Lindrucker lancerer en ny stærk vindueshaspe, som er med til at holde tyvene ude af danske hjem. Haspen kommer på markedet efter, at ingen har udviklet på den lille dims i 150 år, trods dens betydning for en tyverisikker bolig

I disse dage rammer en ny og stærk vindueshaspe markedet, som resultatet af et godt udviklingsarbejde mellem iværksætter-virksomheden Lindrucker og opfinder og finmekaniker Jan Pedersen. Haspen er usædvanlig stærk og modstands dygtig overfor indbrud. Den er lavet af stål og konstrueret, så den ikke knækker. Den er monteret med store skruer og kan ikke underbores.

Traditionelle vindueshasper er lavet af støbt metal, kan knække på få sekunder og er hæftet i vinduets karm. Den nye haspe kan modstå indbrudsforsøg i over 11 minutter, hvor en almindelig haspe, som er det svageste punkt i et vindueskonstruktion, giver op på under 20 sekunder.

Terkel Lind

Vindueshasper er ikke blevet udviklet i 150 år

”Det er pudsigt, men vindueshasper er ikke blevet produktudviklet i omkring 150 år, selv om stort som småt i boligen er blevet redesignet gentagne gange. Med opfinderens afsæt og vores udviklingsarbejde står vi nu på markedet med en stærkere og mere sikker haspe end hidtil set. Den er produceret i et tidssvarende dansk design fra designfirmaet NORM ARCHITECTS,” siger direktør Terkel Lind fra Lindrucker Aps.

Terkel Lind har selv oplevet indbrud i familiens hus en håndfuld gange, ligesom opfinder Jan Pedersen er kommet hjem til en gennemrodet lejlighed flere gange. Udgangspunktet er ikke til at tage fejl af. De har eftersøgt bedre produkter til at sikre hjemmet.

Opfinderrådgivningen bragte dem sammen

Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut har bragt de to sammen og bistået ved licens- og optionsaftalen indgået mellem virksomhed og opfinder. Vindueshaspen sælges i udvalgte bygge- og boligmarkeder samt gennem Lindruckers samarbejdspartner Verisure. Den kan købes hos låsesmede og på Lindruckers webshop. Lindrucker har endvidere truffet aftaler med de største danske forsikringsselskaber, som anbefaler haspen til deres kunder.

”Vi ser desværre alt for tit, at tyve har for nem adgang til hjemmet pga. utidssvarende løsninger på døre og vinduer. I Alm. Brand synes vi godt om, at der udvikles produkter, der kan hjælpe kunderne med at passe godt på deres værdier. Lindruckers nye vindueshaspe er en af dem, der ved at ”forsinke” tyven i sit gøremål måske forhindrer indbrud” siger privatdirektør i Alm. Brand, Pia Holm Steffensen.

Lindrucker sendte sidste år Europas stærkeste vindueslås på markedet, der er testet på Teknologisk Institut og opfinder Jan Pedersens nye type vindueshaspe passer rigtig godt ind i konceptet, Safe Home Solutions.

Jan Pedersen

”Da jeg så Jans prototype første gange, tænkte jeg, at den både var troværdig, stærk og effektiv. Den passer rigtig godt ind i vores ambition om at hjælpe danskerne til en tryggere hverdag i deres boliger med stærkere løsninger til at holde tyvene ude - i et design der passer til moderne boliger,” siger Terkel Lind.

Link til indbrudstest af vindueshasperne - her

Lindruckers hjemmeside: http://www.lindrucker.dk/ - Opfinderrådgivningens hjemmeside: www.opfind.nu

Supplerende citater

Verisure - ”Verisure er den mest avancerede tyverialarm på markedet og giver høj sikkerhed for, at der bliver reageret hurtigt og korrekt, hvis uheldet er ude. Men det holder trods alt ikke tyven ude, hvis han virkelig vil ind. Derfor var vi meget glade for i 2013 at kunne supplere vores sortiment til det smarte opkoblede hjem med en mekanisk sikring i form af Lindruckers vindueslåse.

Det har givet os muligheden for ikke kun at sikre vores kunder via effektiv overvågning, men også fysisk gøre det overordentligt svært for tyven overhovedet at komme ind. Vi har derfor også store forventninger til den nye haspe fra Lindrucker, der giver os endnu flere muligheder for effektiv sikring mod, at tyven får held med at komme ind,” siger Martin Hansen Head of Sales & Marketing, Verisure.

Bagger Låse & Alarm A/S - ”Lindrucker har udviklet den vindueshaspe, som vi som låsesmede har manglet. Det vil formentlig gøre tyverisikringen meget nemmere og bedre. Vi tror på, at haspen virker og kan gøre en forskel i markedet. Vindueshaspen er nok et af de mest simple sikringsprodukter, vi har oplevet i mange år, men de test og prøver, vi har set, viser, at det er et stærkt produkt”, Thomas Bagger indehaver af Bagger Låse & Alarm A/S.

Dette er Opfinderrådgivningens blog som ordningen bruger til at formidle historier og budskaber omkring opfindere, opfindelser, idéudvikling og opfinderi.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej Lars,

Tak fordi du tager dig tid til at kommentere. Lad os bare slå fast, at hvis en tyv vil ind skal det nok lykkes på den ene eller den anden måde. Tyve er generelt ikke glade for at smadre vinduer, det larmer, det tager tid og der er risiko for at de afsætter DNA spor. Se vores nye haspe som et af mange bidrag til hvordan vi kan gøre det lidt mere besværligt for tyven at bryde ind i vores hjem. Vi har forsøgt fokusere på det svageste sted i vindueskonstruktionen og lave design der passer ind i det moderne hjem.

Hilsen

Terkel Lindrucker Aps

 • 5
 • 0

Hej Kurt,

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg har forstået dine kommentarer, men jeg giver den lige et skud.

Man kan ikke underbore haspen, som man kan på traditionelle hasper, da den åbner til siden og ikke ind i rummet, du kan se haspen i de forskellige positioner på nedenstående link.

http://www.lindrucker.dk/collections/all/p...

Der er allerede indbygget et pres mellem vrideren og beslaget i karmen således, at vinduet trækkes til og vrideren er forankret i en reces når vinduet er lukket

Tak for kommentarerne

Terkel

 • 2
 • 0

Hvis du borer et hul lige ud for enden af den lange side og stikker en skruetrækker ind til at påvirke haspen vil den vel slippe sit fæste, ok den er væsentlig bedre end den gamle model haspe og man skal så slæbe en batteriboremaskine med sig.

 • 0
 • 0

Vil tyven ind skal han nok komme, men jeg mener, at metoden er meget konstrueret og at det iøvrigt ikke kan lade sig gøre. Jeg vil gerne sætte en iskage på højkant, hvis du har lyst til at komme forbi og gøre et forsøg, vi har masser af bor, akkumaskiner, skruetrækkere, hasper og vinduer :-)

Tak for anerkendelsen af forbedringen

Terkel

 • 2
 • 0

Den kan pricipielt godt monteres på døre. Indenfor ca 3 uger kommer der et specielt monteringsbeslag som muliggør montering af vores lås på terrassedøre - jeg tror det vil være en bedre løsning, idet der så også er en låsefunktion med i løsningen.

Men godt tænkt !

Terkel

 • 0
 • 0

en form for mulighed for at kunne aflåse haspen, når monteret. Sådan at vinduet fysisk ikke kan åbnes. Tænker hængelås eller systemnøgler.

edit: havde ikke set dit sidste svar.

 • 0
 • 0

Hvis du borer et hul lige ud for enden af den lange side og stikker en skruetrækker ind til at påvirke haspen vil den vel slippe sit fæste

Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår, hvad du mener. Når du har boret hele vejen gennem rammen, har du ikke meget sideværts bevægelsesmulighed med skruetrækkeren. Jeg gætter på, at du skal op omkring et 20 mm bor for at kunne udføre dit nummer. Og med så stort et hul kan man vel åbne hvad som helst, der ikke kræver nøgle.

 • 0
 • 0

Fedt tiltag. Håber den holder nogen tyve i ave. Dog ved jeg at tyve nu operere i dagtimerne, hvor ingen nærmest er hjemme, og der ved er støj næsten ligegyldig. Ellers ved jeg fra et gammel folkeskole bekendt skab, som senere blev det vi alle forventede Dennis blev til. At det at smadre et vindue uden lyd er ret nemt, Pakketape -som samtidigt holder det meste glas fra at flyde over det hele.

Det værste ved den slags gøre det sværere for tyven at komme ind opfindelser, er at de gør vores døre/vinduers oprindelige funktion væsentligt ringere, nemlig at kunne åbnes nemt.

 • 1
 • 1

Tyve begår indbrud på alle tidspunkter af døgnet, dog foretrækker de stadig at operere når det er mørkt. Hvis de vil ind kommer de ind - den simple tyv har ikke ret meget værktøj med, typisk en lang skruetrækker eller et kort koben.

Vores løsning skal helst ikke gøre hverken sværere at betjene vinduet eller forringe dets funktioner - vores haspen erstatter de eksisterende hasper og er bestemt lige nemme at betjene.

Terkel

 • 0
 • 0

Kommentaren omkring det at komme hurtigt ud i tilfælde af brand er interessant nok. Men hvis vinduet er lige så nemt at åbne som idag, er der vel ikke noget i det.

Men - det som jer er lidt usikker på, er hvad denne "dims" erstatter? Nogen der kan komme med et eksempel? Er det dem her man tænker på? http://www.moloas.com/Produkter/Beslag/For...

Men dem synes jeg da ikke jeg ser på moderne vinduer? Eller måske det er fordi jeg stort set kun opererer med kip/vende vinduer og næsten ikke med vinduer der er hængslet lodret. Det er måske kun på sidstnævnte at man bruger disse stormhasper??

 • 0
 • 0

Hej Hans,

Du behøver være luren ved haspen, den er præcist ligeså nem at åbne i tilfælde af brand som alle andre hasper.

Vores lås er endvidere konstrueret sådan, at den være låst uden at koden er stillet, dette kan ikke ses, men brugeren kommer meget nemt ud i tilfælde af brand.

Terkel

 • 0
 • 0

Hej Thorvald,

Vinduet er ligeså let at åbne indefra i tilfælde af brand, essensen er at tyven har meget svært ved at brække vinduet op udefra, hvor han angriber fra.

Vores haspe/anverfer erstatter de traditionelle hasper som du har linket til. De kan også se således ud : http://www.outline.dk/admin/renderimage.as...

På nye vinduer bruges ofte en paskvillås som er en skinne med et håndtag, vores haspes kan også monteres på denne type, men som ekstra sikring, ikke som erstatning.

Terkel

 • 0
 • 0

En tyv kan sikkert gøre det hurtigere. Et lille hul, kulde spray på og så knækker armen der holder ved et lille slag med en skruetrækker udefra. Det er det de gør ved de ekstra monterede ratlåse. Det tager mindre end 11 minutter. Mvh Kim

 • 0
 • 1

Tak for indlæg - tyven skal nok komme ind, men jeg har nu ikke hørt om den metode ved indbrud i private hjem. Det forekommer mig også noget omstændigt for tyven.

Terkel

 • 0
 • 0

Lindrucker vindueshaspen her er bestemt en æstetisk elegant løsning, og det er utvivlsomt også en virkelig sikker løsning (og langt bedre en vippeanverfere i sprøjtestøbegods af tvivlsomme legeringer), men ér den også meget bedre end et PN sikringsbeslag med sikkerhedstap, som jo også giver en udskyderfunktion?

Selv om de to beslag/hasper ikke har helt ens funktionalitet, så vil en del brugere sikkert vælge i mellem dem. Havde jeg ikke brug for udskyderen, ville jeg med sikkerhed vælge denne haspe (og gerne i messing).

 • 1
 • 0

De ser fine ud. God ide!

Mit problem er dog mere at huske at få lukket alle vinduerne. ;-) Det håber jeg dog snart at få hjælp til. Der kører en fundraising på Kickstarter for projektet LILA. Basalt set er det Bluetooth-opkoblede magnetkontakter, og forbindelse til min smartphone, så jeg får en alarm hvis jeg forlader huset uden at alle kontakter er sluttede. Til cirka 75kr pr sensor virker det ret overskueligt at udstyre hele huset med sensorer. Jeg tænker at andre ing.dk-læsere måske kunne være interesseret i projektet: https://www.kickstarter.com/projects/81593...

/Søren Thing PS: Jeg har ikke noget med LILA at gøre - synes bare det virker smart.

 • 1
 • 0

Hej Søren,

Jeg er ikke helt klar på kommentaren, men man smadre ikke knoerne på vores vindueshaspe.

God weekend

 • 0
 • 0

Jeg tænker bare, at der ikke er meget plads til fingre mm., mellem håndtag og beslag, og at man kan "komme i klemme" mellem disse.

 • 0
 • 0

Håndtaget drejes væk fra karmen, så der er heldigvis ikke noget der kommer i klemme.

 • 0
 • 0

Det må vist prøves. Hvis man har godt fat i håndtaget, og lukker vinduet i, kan jeg forestille mig, at højre tommelfinger kommer i klemme.

 • 0
 • 0

Du er velkommen til at kigge forbi og prøve - jeg er sikker på, at du får meget svært ved at få noget i klemme

 • 0
 • 0

Er dimsens der omtales ikke rettelig en anverfer?

Som jeg husker det, er en haspe en anordning til at fastholde et åbent vindue i hængselsiden til forskel for en stormkrog der sidder på samme side som anverferne.

 • 0
 • 0

den er smart og ser fin ud

men den burde have passet i de gamle huller efter hvad jeg ved har de set ud som de gør i mange år som i skriver og de er næsten ens

det kan hurtig blive en dyr en , hvis der skal en tømmer - låsesmed ud for at sætte dem på plus der skal lukkes huller og males for man ikke kan se hvor de gamle har været

 • 0
 • 0

Hej Carsten,

Helt enig i at det ville have være rart hvis vores hasper kunne dække over de gamle huller - det kan de ikke med den konstruktion vi har valgt desværre. Når det er sagt, er det rigtigt, at de gamle hasper ligner hinanden, men vi har fundet 6 forskellige placeringer af hullerne i de gamle hasper alt afhængig af producent - de gør det lidt besværligt. Når de gamle hasper er fjernet inden montering af de nye tager det ikke mange sekunder at spartle de gamle huller og det kan næsten ikke ses. For dem der ikke vil spartle har vi lavet dækplader i akryl, som man kan få der hvor man køber sine hasper.

Hilsen

Terkel

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten