close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
true cousins

Ny verdensrekord til Verdens Hurtigste El-bil (video)

Illustration: Privatfoto

Lørdag

Efter årets første omgang Test & Tune på Malmø Raceway i slutningen af april, så det ud til, at der var gode muligheder for en forbedring af vores egen rekord på 5,74 sek, sat sidste efterår. Som sædvanligt var Malmø Raceway rammen om rekord-forsøget og allerede lørdag eftermiddag kom den første gode tid med 5,40 sek.

En særdeles entusiastisk kommentator gjorde sit til at rekorden blev ekstra godt fejret (som det kan høres i videoen) For at rekorden skal kunne tælle, skal man dog have to kørsler under rekorden. Men allerede i løbet derefter kom rekorden endelig i hus med 5,39 og PR slut-hastigheden 219 km/h! Og dermed sluttede lørdagen på alle måder fremragende.

Team True Cousins kort før start

Søndag

Efter at have talt med og fået hjalp af Henrik Holmeren fra All-in Race Cars lørdag aften, var affjedringen nu sat op til en endnu hurtigere tid. Men da vi ønskede at være sikre på, at den nye opsætning ikke havde gjort tingene værre (hvilket sagtens kan være muligt), tog vi til det første run søndag formiddag med samme ampere indstilling som om lørdagen. Og tiden viste sig at blive endnu bedre alligevel med** 5,37 sek**, hvilket så var den nye rekord, da den bedste tid fra om lørdagen kunne bruges til back-up run.

Egentlig ville vi nu prøve at skrue op for ampererne, men vi nåede aldrig at prøve det af, fordi DR1 og Versus kom for at foretage de indledende optagelser til en duel, der skulle optages senere samme dag mod en hurtig benzin-bil i form af Mike Reymond, mange gange vinder af DHB (Danmarks Hurtigste Bil). Programmet vises en gang til september, men vi kan naturligvis ikke sige noget om, hvem der vandt duellen...

Optagelserne fyldte så meget tidsmæssigt, at vi ikke fik kørt mere ift. rekorden, men til gengæld fik vi en god oplevelse med film-teamet fra Mastiff (der arbejder for DR1 med at lave bl.a. Versus) - men 5,37 sek. kan vi nu også godt leve med - lidt endnu...

Optagelser til Versus

Herunder videoen med den nye verdensrekord, som vi selv mener er én af de bedste vi har fået lavet (klippet af Dan the Man):

Silver Bullitt

Dragbiken Silver Bullitt har gennemgået en del forandringer henover vinteren, herunder ændring af forgaflens vinkel til ca. 11° mere vandret, forstærkninger flere steder i stellet samt nyt ampere-håndtag (gas-håndtag i gamle dage) og launch system. Desuden er begge controllere blevet opgraderet til flere ampere.

Wheelie-baren stod måske en anelse for højt her...

Det blev dog kun til en enkelt dag på banen og en meget fin 5,30 sek. tid før den ene controller brændte af. Den er nu under genopbygning ligesom 2 nye - og kraftigere - controllere er på tegnebrættet hos Glenn.

Ved siden af er cellerne til en ny batteripakke til Silver Bullitt også kommet hjem, men det er tvivlsomt om denne pakke bliver bygget færdig til brug i denne sæson. Den nye batteripakke kommer til at veje 30 kg mindre end den nuværende og vil selvsagt betyde endnu bedre vægt-kraft forhold end nu.

Herunder en video fra Silver Bullitts indtil videre eneste køre-dag i 2016. Som det ses blev det til en del dæk-spind - og røg ned ad banen og vi skifter derfor nu tilbage til et "ægte" slicks bag-dæk:

Hans-Henrik Thomsen, True Cousins
fortæller sammen med sin fætter Glenn E. Nielsen om arbejdet med at udvikle og bygge deres lynhurtige el-motorcykler og -biler.

Tillykke med forbedringen - det var en stor en af slagsen.
I skriver også at I ville øge strømstyrken, men ikke gjorde det. Har I et bud på hvad I kan køre distancen på når I engang gør det?

  • 4
  • 0

JA bægge køretøjer kan køre hurtigere end 4,9sek men vi er derhenne, hvor det ikke er et spørgsmål om power , men mere et spørgsmål om kontrol , for bilens vedkommende , har det meget med opsætning af 4 link og støddæmpere, og med dragbiken der ikke har nogen affjedring på bagakslen, er det mere et spørgsmål om dæktryk , launch instilling, og så kørerens rutine.

  • 3
  • 0