Ny JavaScript-motor skal sætte turbo på Firefox 3.1

Da Google præsenterede deres Chrome-browser snakkede vi meget om især deres nye JavaScript-motor 'V8', som er udviklet herhjemme, og er rigtig hurtig.

Folkene bag Firefox ligger imidlertid ikke på den lade side, hvad det angår, og arbejder i øjeblikket med JavaScript-motoren '[TraceMonkey](https://wiki.mozilla.org/(script removed)TraceMonkey)', som man regner med bliver lanceret sammen med Firefox 3.1.

TraceMonkey skulle sågar være målt til at være hurtigere end Chrome, og det er jo i den grad interessant.

På [Mozilla Wiki-siden om TraceMonkey](https://wiki.mozilla.org/(script removed)TraceMonkey) kan du læse, hvordan du kan aktivere TraceMonkey. Det kræver "bare", at du kører en af builds'ne i Firefox 3.1-trunken. Bemærk, at der som regel er ingen support på disse builds, hvis du løber ind i problemer.

I går forsøgte jeg mig med TraceMonkey, og må erkende, at den er hurtig. Jeg forsøgte mig med Gmail og Google Maps, som begge bruger en del JavaScript, og det gik over stok og sten.

Til gengæld kunne jeg ikke få den til at vise Google Maps-kort, som bruger Google Maps-API'et, dvs. fx Findvej.dk og andre kort, som folk selv laver via API'et.

Det er dog også værd at bemærke, at både TraceMonkey og Firefox 3.1 stadig er under udvikling.

Læs mere om TraceMonkey.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten