close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
ingternt blog

Nu holder I FANDME op*##!!!

Det er så trættende igen og igen at skulle mødes med fattige ord som sgu, fandme og for ind i he... i debatten her på ing.dk. Efterhånden er det svært at læse en tråd uden at en debattør liiige skal understrege sin egen mening med et bandeord.

Det virker nogle gange som om, at man ikke rigtig kan komme igennem med sit eget budskab i debatten - det eneste rigtige vel at mærke - uden at støje med børnehavesprog, som muligvis imponerede dengang i daginstitutionen, men som ikke hører hjemme i et sagligt debatforum for voksne mennesker.

Eksempler (ikke for at hænge nogen ud, men for at gøre det tydeligt):

"Hvad i den hede hule h.....bruger vi så 7 milliarder..."

"Fy for..."

"Hvorfor H.... åbnede..."

Dels overtræder det vores debatregler om at bevare den gode tone. Men det skaber også en rigtig dårlig og negativ stemning, som absolut ikke fremmer en konstruktiv debat. Hvis man virkelig ikke mestrer det danske sprog bedre end som så, så skulle man måske overveje, om man overhovedet hører hjemme som debattør på ing.dk.

Vi har ikke i sinde at udstede en definitiv liste over, hvilke ord man må skrive eller ej, men det er heller ikke forbudt at variere sit sprogbrug lidt og lade sig udfordre af ikke at bande i hver eneste sætning.

Vi vil heller ikke foreløbig direkte formulere dette ind i debatreglerne, men håber at debatten her løser problemet. Vi vil dog fremover fandeme(!) ikke finde os i flere overløb direkte fra den sproglige kloak, så den type indlæg fjerner vi.

Betyder det så, at man aldrig må bande? Hvad synes I?

Tine Havkrog Brandenborg

For S**** i H****** jeg tror s** i får mange forp***** bandeord i denne her tråd.

Slap af. Et godt bandeord i ny og næ understreger blot en mening. Så længe man undgår decideret tilsvining (som "lurvede bagbordsindianer") af andre debattører, så går det nok. Og de fleste kan da godt klare sig uden at svovle helt over.

  • 0
  • 0

"Det virker nogle gange som om, at man ikke rigtig kan komme igennem med sit eget budskab i debatten - det eneste rigtige vel at mærke - uden at støje med børnehavesprog, som muligvis imponerede dengang i daginstitutionen, men som ikke hører hjemme i et sagligt debatforum for voksne mennesker."

Helt enig, og et godt indlæg fra redaktionen. Et præcist formuleret indlæg bør kunne stå alene uden broderier.
Men når vi nu taler om børnehavesprog, kunne det så udvides til ing.dk's skribenter?
Jeg tænker på f.eks.:
Smadrer
Tonser
Monster
Katastrofe
etc.

MvH,

Bent.

  • 0
  • 0