Bortset fra et ekstra e i Støvlebæk, så virker det som den samme person som tidligere prøvede ca det samme, men blevet vejet for let af NKT. https://www.motormagasinet.dk/article/view...
En dansk privatperson (Claus Støvlbæk Clausen) har Indgået en licensaftale med Nilfisk A/S, som ejer rettighederne til Nimbus relateret til motorcykler. Det betyder, at han de næste 25 år (foreløbig) kan benytte brandet Nimbus.
Der skal nu bygges en elektrisk version af C-modellen og finansieringen skal ske via Rewardbaseret crowdfunding.
Læs mere her: https://nimbus-motorcycles.com/
Men det rejser også en masse spørgsmål, som: Hvor skal den bygges? Hvem skal levere komponenter? Hvornår vil den være klar og hvad skal den koste?
Moderne teknologiudvikling er ikke billig og elmotorcykler er stadig en bekostelig affære.
Bortset fra et ekstra e i Støvlebæk, så virker det som den samme person som tidligere prøvede ca det samme, men blevet vejet for let af NKT. https://www.motormagasinet.dk/article/view...
Det er den samme.
Vi har tidligere skrevet om det her:
https://ing.dk/blog/ingen-ny-nimbus-i-denn...
og her:
Det Nimbus design han viser på sin hjemmeside som det han gerne vil bruge er et klassisk eksempel på, hvordan form og funktion kan gå op i en højere enhed.
Det er på ingen måde tilfældet når der er tale om en el-motorcykel.
Min første MC var en 748 cubik benzindrevet Nimbus, med 26 hk. Det med hestekræfterne var tvivlsomt, men cylindrenes volumen var mindst 748, for den var boret ud en gang før jeg fik den.
Den var ikke nogen stråleglans om mit profane hoved, og jeg scorede heller ikke hos de unge kvinder, som jeg beundrede og havde med ude at køre på den (Det var ikke kun Nimbussens skyld). Alligevel tænker jeg tilbage på den med en sær form for kærlighed.
Hvis jeg skal have en elektrisk, så vil jeg nok kaste mine spareskillinger efter noget, der er lidt tættere på realisering. Synes, at det er længe at vente et helt år på at produktionen går igang, især når man tager i betragtning, hvor mange navne og muligheder der lige som ikke rigtigt vil ramme markedet.
Det er altså underligt, at der ikke for længst er et større udbud af funktionelle billige elektriske MC´er på vejene. Teknikken er der, den er moden, kan plukkes. Det sker bare ikke.
Skal de så også have en eller anden Star Trek lyd? For når jeg høre kommunens små biler tøffe rundt her i byen. Så har de en højest mærkværdig lyd, som ikke hænger sammen med normal kørsel og derfor lægger man desværre mere mærke til den/dem. Der kører alle typer Tesla, hybrider, sportsvogne og klassiske biler her. og når jeg kommer på cykel, så larmer en Tesla model X absolut lige så meget, som enhver anden stor bil ved omkring 40-50km/t. - dækstøj.
Dækstøj er der jo bare ikke meget af på en motorcykel.
Det skal også lige pointeres at jeg bestemt elsker god motorlyd. Der vil nok altid bo en lille drenge der siger vroom vroom, inde i mig. Men det ændre dog ikke på at jeg også vil elske den dag, at den sidste tunede og ulovlige lydpotte på en motorcykel endelig kommer. For hold nu fest, hvor kan sådan en kværn larme - og det er endda på flere kilometers afstand. Og de kører for det meste med ørepropper i alligevel. Skulle man evt have lyd i hjelmen og lidt vibration i sadlen? For vibration er jo netop en stor del af opfattelsen af lyd. Og jeg nyder bestemt lyden fra en god motor. Meeen..... f.eks en 6 benet BMW motor, kan jo sagtens lyde godt... uden at lyde højt.
Min første MC var en 748 cubik benzindrevet Nimbus, med 26 hk.
@ Steen
Jeg har en årg. 35 og 39. Henholdsvis sidevogns- og solomaskine. Og kan garantere for at de aldrig har nået 26 hk. Fra ny af har der måske været 18 hk, og Nimbus har aldrig opgivet mere end 22 hk ?
Nimbus har aldrig opgivet mere end 22 hk
Det er min svage hukommelse, der spiller mig et pus. Det er også ca. 35 år siden, at jeg kørte på den sidst.
Lidt søgning vser at Claus Støvlebæk Clausen er shipping uddannet og har levet af salg af dyre ejendomme. Altså ikke noget der umiddelbart tyder på den store tekniske indsigt, ejheller omtales en teknisk afdeling.
Man kan ikke undgå at tænke på el-cyklen Mate, som blev lanceret under pomp og pragt. Men hvor narrativet om de to coole og opfindsomme søskende, viste sig at være et no-name produkt med et Mate klistermærke.
Det vil være trist hvis den gode Claus, køber en "kineser" cykel, klasker et Nimbus mærke på og sælger det på en drøm om gammel dansk innovation og industri.
Lidt søgning vser at Claus Støvlebæk Clausen er shipping uddannet og har levet af salg af dyre ejendomme. Altså ikke noget der umiddelbart tyder på den store tekniske indsigt, ejheller omtales en teknisk afdeling.
Og hvad så? Kan man ikke være iværksætter udenfor sit fagområde?
Kan man ikke være iværksætter udenfor sit fagområde?
Hvad i mit indlæg får dig til at stille det retoriske spørgsmål?
Hvad i mit indlæg får dig til at stille det retoriske spørgsmål?
Den del jeg citerer. Spørgsmålet er ikke retorisk. Du stiller spørgsmål ved mandens evne til at gennemføre projektet med henvisning til hans uddannelse. Derfor vil jeg gerne vide om det kun gælder Claus eller om du helt generelt ikke mener at man kan være iværksætter udenfor sit fagfelt.
Du stiller spørgsmål ved mandens evne til at gennemføre projektet med henvisning til hans uddannelse
Nej, det kan du på ingen rimelig måde udlede af det du citerer.
Derfor vil jeg gerne vide om det kun gælder Claus eller om du helt generelt ikke mener at man kan være iværksætter udenfor sit fagfelt.
Måske du skulle prøve at læse hvad jeg skriver.
Hej Bjørn Agger
Jo!
Er du enig eller uenig i, at det lader til at Claus Støvlebæk Clausens er shipping uddannet og har levet af salg af dyre ejendomme.
Er du enig eller uenig i,at der ikke umiddelbart er noget, der tyder på den store tekniske indsigt
Er du enig eller uenig i, at der ikke omtales en teknisk afdeling.
Er du enig eller uenig i, at Baldur henviser til nedenstående.
Lidt søgning vser at Claus Støvlebæk Clausen er shipping uddannet og har levet af salg af dyre ejendomme. Altså ikke noget der umiddelbart tyder på den store tekniske indsigt, ejheller omtales en teknisk afdeling.
Bare sådan at vi er enige om hvad vi er uenige om.
Er du enig eller uenig i, at det lader til at Claus Støvlebæk Clausens er shipping uddannet og har levet af salg af dyre ejendomme.
Niels du troller. Hvorfor er det relevant at nævne?
Hvorfor er det relevant at nævne?
Tak fordi du spørger.
Jeg overvejer hvilket projekt Claus Støvlebæk Clausen kommer op med.
Er det:
A) et innovativt projekt med nye ideer og snedige tekniske løsninger.
B) en kommerciel rovdrift af navnet Nimbus, hvor man finder en eksisterende motorcykel, giver den lidt opshining og et Nimbus klistermærke.
Et pejlemærke kunne være Claus Støvlebæk Clausens baggrund i en ikke teknisk verden.
Vi har før set det lidt uheldige eksempel med de to Mate søskende.
en kommerciel rovdrift af navnet Nimbus, hvor man finder en eksisterende motorcykel, giver den lidt opshining og et Nimbus klistermærke.
Det vil alligevel være godt klaret givet at han vil tage designet fra en Nimbus og montere den med batterier og elmotor: "Der skal nu bygges en elektrisk version af C-modellen"
Et pejlemærke kunne være at læse artiklen.
Mandens baggrund siger intet om hvilket produkt han planlægger. Men måske at han har en bedre end gennemsnitlig chance for at sælge det færdige produkt.
Der vil nok altid bo en lille drenge der siger vroom vroom, inde i mig. Men det ændre dog ikke på at jeg også vil elske den dag, at den sidste tunede og ulovlige lydpotte på en motorcykel endelig kommer.
Jeg melder mig straks ind i din klub:-) Elsker lyden af godt pumpet motorcykel og lugten af benzin ... samtidig med at jeg bander larmen fra græsslåmaskiner langt væk og helhjertet advokere for bilismens endeligt (ikke bilens endeligt!). 'Man kan få for meget af alting', 'alting med måde' osv. Nu håber jeg bare, at der i fremtiden kan blive plads til lidt af det hele.
,,,var den en sensation. Den var pæn, den var solid og let at reparere , men også dyr. Men dens holdbarhed og dens specielle lyd har gjort den til an klassiker. I 1958 kostede den det samme som en VW boble.
Men den når ikke en moderne motorcykel til sokkeholderne idag og en direkte pladestelskopi med uaffjedret baghjul har ikke en chance.
Men i 2002 havde vi en diskusssion her på stedet, netop om Nimbussen.
Jeg havde udviklet en kabine, som let kunne monteres på en el-motorcykel, men blev lidt overrasket over at den billigste kostede 100.000 kr. Det kom så meget bag på mig, at jeg droppede alle mine planer i den retning. Mange kører alene langt på arbejdet, vores søn kørte dagligt, fra Odense til Sønderborg, og fyrede som andre en masse diesel af. Med min kabinemotorcykel kunne han køre som normalt, og ellers bare slå kabinen op, når det regner.
med uaffjedret baghjul har ikke en chance.
Hvis den er uaffjedret, vil ingen have den.
Hvis den er affjedret, er det ikke en Nimbus.
Et mærkeligt projekt.
Kakkelovnsrøret var affjedret på baghjulet
Kakkelovnsrøret var affjedret på baghjulet
hvilket enhver kan se og læse her: https://da.wikipedia.org/wiki/Nimbus_(moto...
Jeg har aldrig brudt mig om Nimbus - den var forlængst forældet, da jeg tog kørekort i 1967. Sideventilet, skramlende motor med et manglende krumtapleje, stel af blafrende fladjern osv ... Den har uden tvivl været på forkant, da den blev konstrueret tilbage i starten af 1930erne, men siden er der jo sket et og andet .
.........har været udsat for Lean, designernes bløde blyanter og sælgernes supelativer. Men hvor mange af disse nye vidundere kan slå den 84-62 årige med at en trediedel af den totale produktion kører og stadigt er indregistreret?
Her kan vist kun BMW og Harley-Davidson være med
Spøg til side. Nimbussen var ikke beregnet til at køre på en moderne motorvej, men til at være en driftsikker, hjemmereparabel motorcykel med en kørehastighed der sjældent kunne blive højere en 50 km/timen på grund af toppede brosten.
Som dreng elskede vi drenge lyden af politiets Nimbusser, når vi kørte uden lygte og eller havde detoneret vort hjemmelavede fyrværkeri. Så kunne vi komme i dækning i god tid ?
Men som Søren Ploug skriver var Nimbussen for dyr og delvist forældet ved produktionsstop. Den blev overhalet på pris og komfort af efterkrigstidens mange motorcykelmærker og modeller
Jeg har aldrig brudt mig om Nimbus - den var forlængst forældet, da jeg tog kørekort i 1967. Sideventilet,
Den var topventilet med overliggende knastaksel
Her kan vist kun BMW og Harley-Davidson være med
50% af de producerede Harleyer er stadig på gaden - resten nåede hjem igen.
I dag tro jeg at Honda er et bedre bud på langlivethed
HøHø Ebbe :)
Jja jeg har også tillid til Hondaer. Både deres motorcykler og biler. Junior har haft tre Honda biler. Civic, Accord og en CRV som han var meget glad for at eje, men hans højde er for stor og ben for lange til hondaer .
En typisk motorcykel kører 3.000 km/år, mens en bil kører 25.000 km/år. En god motorcykel kan køre over 35 km/liter. Og der er langt færre motorcykler end biler. Sammenliges motorcykler og biler, forurener motorcyklerne mindre, fordi der køres færre kilometer, der køres flere kilometer per liter, og der er langt færre motorcykler end biler. En elektrisk motorcykel, forurener mere i produktionen, end den gør i dens levetid.
Alt i alt er forureningen fra motorcykler ikke et stort problem - måske foruener elektriske motorcykler endda mere end benzindrevne på grund af forureningen ved produktionen. Det er langt vigtigere, at få elektricificeret bilerne, end at elektricificere motorcykler. Måske er endda tåbeligt, at elektricificere motorcykler, ud fra et miljøsynspunkt.
For motorcykler, er sikkerheden derimod et problem. Risikoen per kørt kilometer, er stadigt stor for motorcykelister i forhold til biler.
Alt i alt er forureningen fra motorcykler ikke et stort problem
I London bliver også små motorcykler og scootere - også 4-taktere med benzinindsprøjtning, der ikke lever op til Euro 3 motorcykelkravene, dvs. indregistreret før ca. 2007, pålagt £12,50 = 104 DKK pr. døgn i ULEZ, skønt de kører over 40 km/l og optager 1/10 plads af en bil.
Der skal jo være råd til at gøre det gratis for the Chelsea Tractors af nyere årgang
Skulle være moms og afgiftsfrie og skulle kunne købe benzin uden afgift....derved ville Danmark blive den "grønneste stat" i verden hurtigere end Dan Jørgensen kunne skrive sin underskrift på loven?
Den var topventilet med overliggende knastaksel
Du har ret , den er topventilet - jeg undskylder, at jeg ikke undersøgte det ordentligt.
Se nederste foto her: http://kjellander.dk/index.php/motor/17-ni...
Firetakts Motorcykler på 125 CCM Skulle være moms og afgiftsfrie og skulle kunne købe benzin uden afgift.
Med 40-50 km/literen er det egentlig ligemeget. Til gengæld er det himmelråbende vanvittigt at den årlige "grønne" afgift er højere end for mange biler - 710 kr/år. VW Up! og lignende betaler 660 kr/år
I Tyskland er den årlige afgift på op til 125CCM lig nul, til gengæld er de plaget af årlige syn, hvor de skal betale for at få noteret latterlige ting som uoriginale støddæmpere og vindskærme i papirerne.
I år er der også indført det såkaldte B196 kørekort, hvor indehavere af kørekort til bil, efter et weekendkursus uden officiel prøve, må køre 125CCM indenfor Tysklands grænser. I Danmark skal selv den mindste scooter med MC-nummerplade betale fuld bilpris for parkering.
I Tyskland er den årlige afgift på op til 125CCM lig nul, til gengæld er de plaget af årlige syn, hvor de skal betale for at få noteret latterlige ting som uoriginale støddæmpere og vindskærme i papirerne.
Et årligt syn giver dog mening, i modsætning til en "tom" afgift. Det kan diskuteres kravene, og indholdet til syn - men, et årligt syn, eller hvert 2. år som for biler, syntes jeg vil være et plus. Og så kan man jo fjerne afgiften til gengæld for de små motorcykler.
Den havde altså overliggende knastaksel.
Hvilket er ret let at se eftersom vippearmene og toppen af ventilerne er fritliggende!
:-)
Just saying!
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard