close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Nexø II flyver ikke i år...

Kære Læsere,

*** UPDATE ***

Da jeg skrev denne blog for et par timer siden i værkstedet var der fuld drøn på de sidste test og klargøring af Nexø II. Et hold testede DPR systemet mens andre var i fuld gang med at samle og pakke og gøre klar til at sejle Sputnik til Nexø i starten af næste uge.

På vejen hjem fra værkstedet ringende Kristian Elof til mig med en nedslående nyhed. Vi kan ikke få ryddet luftrummet i ESD139 i den planlagte weekend pga. den svenske Aurora 2017 øvelse som vi ikke havde været opmærksomme på.

Efter en kort rådslagning har vi besluttet at opsendelsen af Nexø II ikke bliver i 2017. Weekenden i slut september er udelukket pga. mandskabproblemer intert - og herefter tør vi ikke satse på vejret.

Det er virkeligt ærgeligt når vi nu er SÅ tæt på - men på trods af al den tumult der har været denne sensommer må vi også gribe i egen barm og erkende at vi bare ikke har været i god nok tid. Det er altid det sværeste at erkende når man selv følge at man kunne have gjort det bedre!

Vi skal lige have pusten og ha pulsen ned - men regn med at vi i stedet holder et brag af et åbent hus i September hvor alle er velkomne i værkstedet til en raketsnak!

Hvis der er nogen derude der går med en raketbygger i maven så kom forbi, vi kan rigtigt godt bruge flere folk - til i sær Elektronik og mekanik. Det er masser at lave!

Fra alle os skal der lyder en KÆMPE tak til alle de mennesker uden om CS der har kæmpet og korrdineret og båret over med os i denne her sommer. Og ikke mindst alle vores støtter. Vi håber meget at I hænger på - og vil hjælpe os med at få Nexø II i luften i foråret 2018 i stedet!

*** UPDATE ***

De sidste par uger har vi arbejdet med at få rettet de problemer i rakettens software, der blev identificeret under HAT testen forrige weekend. HAT står for "Harbour Acceptance Test" og er noget af det tætteste vi kan komme på en "all up" test af hele raketten og alle dens støttesystemer. I den foregående weekenden, og her til aften, har vi testet rakettens DPR system i værkstedet, for at få så præcise data til DPR algoritmen som muligt.

Testen udføres simpelthen ved at hænge raketten lodret fra loftet i værkstedet og så køre DPR "burns" med demineraliseret vand - for at simulere flyvningen så vi kan se at alle systemer opfører sig som de skal.

Illustration: Carsten Olsen

Nexø II hænger i loftet i værkstedet"

Illustration: Mads Wilson, Copenhagen Suborbitals

Thomas Madsen fylder demineraliseret vand på raketten med trykluft

Illustration: Mads Wilson, Copenhagen Suborbitals

*Kontrolsoftware, Mission Control boks tilkoblet Nexø raketten via Radiolink - selv i værkstedet. *

Der er flere billeder fra HAT testen her

Ad Astra

Mads Wilson
er et af flere medlemmer af Copenhagen Suborbitals, der skriver på denne blog.

Vil dagens blæsevejr ikke påvirke Sputniks muligheder for at gå mod Bornholm de næste mange dage?

  • 3
  • 0

Hej Mads,

Det så faktisk fornuftigt ud - men som du kan se i min opdaterede blog er der opstået et andet problem. Så vi må aflyse i år :-(

/Wilson

  • 6
  • 0

Skal i starte forfra med at rense raketten til flydende ilt i foråret? Går der meget arbejde tabt ved det eller kan den bare køres på lager og være 100% klar om et halvt år?

  • 2
  • 0