phloggen

Neutrik: stik den, AMP, Tyco og Harting

Jeg roder med en ny lavspændingsforsyning til mine computere i lab'et og i den forbindelse skal der kobles et par blyakku'er på som backup.

Altså ledte jeg efter nogle fornuftige stik til at klare 12-15V og 20-30A.

Der findes en del af den slags, men alt hvad jeg kunne finde var, mildest talt, noget klodset skrammel der krævede underligt specialværktøj og en masse andet bøvl.

Så kom jeg heldigvis i tanke om Neutriks højtalerstik.

Det er påfaldende hvilken forskel der er på de stik de "rigtige" fabrikanter tilbyder og dem Neutrik har lavet.

Neutriks stik er lavet så begge ender er beskyttet imod kortslutning, hverken den mest afsyrede koncertgænger eller voldelige roadie kan komme til skade, heller ikke selvom græsset er vådt.

Men samtidig kan kablet skrues i, bare man har en eller anden tilfældig skruetrækker eller lommekniv og kablet kan være fra 1.5 til 6mm^2.

Derudover: Der skal ikke skubbes eller trækkes hårdt, men kun drejes let for at forbinde stikket, der har en simpel og letforståelig låsemekanisme. Fra 2 til 8 kontaktben og op til 40A rating.

Og prisen ?

40 kr. stykket for et firepolet der passede til mit behov.

Varmt anbefalet.

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hmm, Harting stik findes også med forskellige størrelser fra 6+g til 36 afair, hvad mener du problemet er med dem? Så vidt jeg ved er de da ikke særlig klodsede, prisen er overkommelig, og så er de tætte. De er heller ikke lige til at brække af. Når kablet er afsluttet er stikkene nemme at sætte i.

Mvh Brian Josefsen

 • 0
 • 0

Jeg vil som Flemming har skrevet ovenfor også anbefale PowerCon af Neutrik. Det er rigtigt nok at Speakon stikkene er rare at have med at gøre, især fordi speakon4 version jo, smart nok, har 4 poler. Standard PowerCon har kun 3, hvilket jo normalt også er tilpads. Forskellen er desuden at PowerCon stikkene er blå og den ene styretap er forskudt 20-30grader i forhold til tappen på speakon stikket.

(Vi bruger også Neutriks stik i Scenelys på DTU) Mvh Hans Peter

 • 0
 • 0

Det er rigtigt nok at Speakon stikkene er rare at have med at gøre, især fordi speakon4 version jo, smart nok, har 4 poler.

I mit tilfælde er det et krav: jeg skal have to ledere til arbejdsstrømmen og to til at måle polspændingen.

Poul-Henning

 • 0
 • 0

Det er jo meget betryggende at personer der burde være kompetente anvender stik der er beregnet til signalformål til at føre forsyningsspændinger blot for at spare ussel mammon. Der sker en del ulykker når fuskere anvender f.eks. netstik til højttaler o.lign. Hvad med som teknisk kyndig at gøre tingene efter bogen, så lever du selv og de stakkels mennesker der kommer til at anvende dine konstruktioner længere. MVH Frank Pedersen

 • 0
 • 0

Det er jo meget betryggende at personer der burde være kompetente anvender stik der er beregnet til signalformål til at føre forsyningsspændinger blot for at spare ussel mammon.

Det er jo meget underholdende, når folk der ikke har sat sig ind i sagen, fordømmer andre fra stor moralsk højde alene på egne fordomme, uden at opnå andet end at gøre sig selv til grin :-)

Hvis du vil kalde stiksystem med 250V/30A rating for "beregnet til signalformål" er du da sådan set velkommen til det, men det forandrer ikke det faktum at det passer perfekt til mit behov, som det opfylder med en meget stor elektrisk og fysisk sikkerhedsmargin.

Poul-Henning

 • 0
 • 0

Hvis PHK's DC-forsyning blev brugt i nærheden af højttalere/forstærkere med SpeakOn, ville der være fare for fejlbetjening pga. de ens stik. (man kan nok godt finde højttalere, der vil blive meget varme af 12 V DC.

For at undgå fejlene helt, skal man vel enten finde en passende standard, eller lave en stiktype ingen har brugt før, fx med en unik kodning med tappe. Men det er jo træls, hvis der er et stort behov for service-venlighed, fx at kunne skifte stik mens man er på tur/tour/job med sit isenkram.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten