phloggen

NasaTV og Galathea

Jeg sidder her med NASA-tv i et lille xine vindue og ser på blåklædte astronauter der ser ud til at hygge sig gevaldigt nogle hundrede kilometer over vores dagsregn.

og så slår det ned i mig at Galathea er vores rumfærge her i Danmark.

Ligeså patetisk som NASAs forsøg på at tromme bred folkelig opbakning bag deres dybt seriøse forskning er den danske presses dækning af Galathea og kun nogle få smuttere i pressedækningen afslører for den vakse læser, at begge dele bliver serveret som et forlorent glansbillede af virkeligheden.

Prøv at sammenligne NASAs dækning af rumfærgen med f.eks denne franske site.

Bare billederne, ikke sandt ?

Men et sådant råt billede kan vi ikke vise offentligheden, vel ? Der skal vi have glansbilledet frem.

Jeg læser her til morgen at Anders Lund Madsen har afmønsteret Vædderen og et eller andet sted er der sikkert en presse-meddelelse der siger at "parterne skilles i bedste forståelse" og at Anders "har valgt at søge nye udfordringer" og andet CorpSpeak bavl.

Lad os være ærlige, Anders sagde: "de har jo ikke noget tøj på" og det kan man naturligvis ikke tillade sig.

Når jeg alligevel har åbnet NASAtv i et hjørne af skærmen, (mens en 44 år gammel vinyl-Mestersangerne fordriver dagsregnen) er det fordi jeg gerne vil se om ham svenskeren har hurmor eller ej.

Hvis han har humor, så kommer lydsporet til hans afprøvning af Arlas produkter til at lyde:

 Yorn desh born,

der ritt de gitt der gue, Orn desh, dee born desh, de umn børk! børk! børk!

og det vil så gå over i historien som det mest populære klip fra rumfærgen, nogensinde.

 phk
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Arh, Poul HenningDu må lære at lave din research lidt bedre mht. Nasa. Alle billederne der er på den franske (i øvrigt meget gode site) er taget fra Nasa officielle billeddatabser som alle og enhver kan downloade fra Nasas egen hjemmeside univers. Bevares nogle skal man lede et stykke tid efter, men de er der allesammen.Desuden viste den omtalte Nasa TV (som jeg selv benytter meget ofte) stort set ikke andet end billeder om ulykken, rapporter, høringer, analyser etc. i et halvt år efter ulykken (en betydelig forbedring i forhold til Challenger ulykken). Det kalder jeg ikke patetisk.Når du så mener det er patetisk så forstår jeg ikke din logik. Vil du hellere ha at Bush bruger miliarderne på krudt og kugler?Glæd du dig hellere over at både Nasa og Galethea får politikkerne til at fokusere på andet end at gribe lansen i tide og utide og drage på korstog Desuden har svenskeren betydelig mere humor end de fleste af de kosmonauter og astronauter der har været på ISS.MVH NielsPs. Husk lige at i mange lande er kokken ikke svensk men DANSK!!!! 

 • 0
 • 0

Niels,Det er rigtigt at du kan finde de rå data og billeder hos NASA hvis du leder længe nok, det er de lovmæssiget forpligtigede til.Men når de selv går ud til pressen er det aldrig den slags billeder de bruger.  Derimod fylder de enhver videnskabelig opdagelse med "kunstneres opfattelse" så ungerne indimellem må undre sig over "hvem har så taget billedet ?" Min anke er ikke på den forskning der foregår, men at man foregøgler et glamourøst billede af den, i et forkvaklet forsøg på at engagere en offentlighed, der er mere interesseret i om den exploderer eller synker end hvad den måtte have med hjem af viden.Jeg synes man skal holde forskning og underholdning for sig. Istedet for at fylde Galathea med journalister og skoleelever kunne man have fyldt en håndfuld forskere mere om bord og så sat en enkelt kompetent formidler, f.eks Ingeniørens egen Jens Ramskov, til at formidler på et intelligent niveau, istedet for de evendelige rapporter om at kronen på porcelainet skal vende opad i opvaskemaskinen.Jeg ved godt at "reality TV" er et hit, men det betyder ikke at forskning bliver et hit hvis det bliver formidlet på samme vis. Der findes ikke noget bedre end at opleve et intelligent menneske der tænker sig om, men netop det er pressedækningen fra både NASA og Galathea klinisk renset for.Pånær lige Anders Lund Madsen altså. Poul-Henning  

 • 0
 • 0

OK, Poul Henning - Godt ord igen.Jeg må da også indrømme at jeg selv er efter f.eks. Jyllands Posten når der går for meget useriøst (set med tekniske øjne) journalistik i den. Det har bare den ulempe at de beder en om at skrive artiklerne selv.Meeen helt enig er jeg dog ikke i at en Ingeniør er den bedste til at formidle interessant forskning til befolkningen. Der skal mere til end tørre tal. Ellers sidder der jo kun folk som os tilbage og hvem skal have glæde af det (for ikke at tale om: Hvem skal betale). Og ja den lettilgængelige pressedækning fra Galethea og Nasa ER alt for overfladisk. Det er godt der er lærere og forlæsere som kan præsentere emnerne dybere rent fagligt for ellers så det slemt ud.Nu er der jo heldighvis andre on-line kilder som kan forsyne en med reel teknisk information. Jeg må dog indrømme at det er lidt spændende at følge med i dokningen af Discovery med ISS lige nu (via det før udskældte Nasa TV). Jeg kunne dog godt tænke mig en bedre kvalitet end 151 Kbit/s.MVH Niels

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten