Når nørdernes værktøjer bliver mainstream

Det er i sandhed spændende tider vi lever i her på det hæderkronede indernet. Enten har nogen puttet sjove medikamenter i min kost eller også har de sidste seks måneder rent faktisk budt på ryk, der bringer netbrugerne ud af det dødvande, som har hersket siden den famøse internetboble brast.

Microsoft har fået kam til sit hår på browsermarkedet. Firefox buldrer i sandhed frem og er jo et langt federe produkt - ikke mindst i form af den veritable underskov af plugins, som spænder fra det trivielle til det dybt geniale. Hvis Internet Explorer ikke debuterer i sin næste inkarnation her til efteråret med features der i det mindste matcher Firefox, så er der banet vej for en veritabel deroute for Microsofts rolle på browsermarkedet. Jeg tvivler på at de kan lære det, gør jeg. Har Windows Media Player for eksempel lært af Winamp?

Men lad nu det ligge, den aktuelle uge har været opløftende. Som min gode kollega Henrik Skov har anmeldt kom Google Talk, som kompletterer Googles efterhånden omfattende arsenal af desktop-widgets, kan man vist kalde det. Produktet til multimedie-chat virker, og er enkelt. Men der er masser af plads til forbedringer.

Min anden gode kollega Lars Jensen har leveret en fremragende omtale af den nyeste betaudgave af Google Desktop.

Det produkt er efter min mening af en skelsættende kaliber. Hvorfor? Jo, det gør nogle af nørdværktøjerne for alvor tilgængelige for bredden af internet-brugere. Internet har jeg og andre i et par år fablet om hvor fedt det er med RSS-feeds. Nu har vi dem på Ingeniøren, men jeg aner, at det er ganske få af vores brugere, der hidtil har brugt muligheden for at få nyhederne præsenteret direkte på desktoppen på den pushede men samtidig fuldt personligt styrbare måde.

Ja, jeg ved at Sage og andre feedreadere er fine, men det er alligevel lidt seminørdet at anvende.

den slags udenomstale er passé nu, for det er bare at installere Google Desktop - en forbilledlig nem installationsprocedure, som er intelligent nok til at finde mine indstillinger og bruge dem.

Med fare for at blive mistænkt for at være Googles personlige DK-pusher vil jeg sige, at det er er et betaprodukt, som er helt oppe at ringe blandt årets væsentligste nyskabelser.

Ikke blot kan jeg nu på nemmeste vis abonnere på et RSS-feed, som for eksempel for denne aktuelle blog, som du læser nu. Jeg får også bundet min Gmail-konto, med generøse mængder plads til mine email sammen med mit andet personlige informationsrum, som drejer sig om de op mod 250.000 filer, der befinder sig i informationssumpen på min pc.

Det skal også lige nævnes at Google Desktop installerer indexering og søgbarhed direkte i Outlook, så jeg nu har smidt MS-produktet Lookout langt væk.

Google er inde i en stærks strime af kvalitetssoftware - det er næsten skræmmende godt!

Danske medier har generelt en ulyst til at bruge nyere internetteknologier og er inde i et udviklingsmæssigt vakuum, som er mindst lige så skræmmende, men bare på en meget mere ufed måde.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten