Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
phloggen

Når man har sejret ad helvede til...

PTO undrer sig ovre på version2.dk over hvad der blev af den grønspættebevægelse han var primus motor I for nogle få år siden.

Svaret er, for at citere Thomas Nielsen, LO's store mand: "SSLUG har sejret ad helvede til"

Jeg kender ikke det præcise antal Android telefoner eller fladskærme i Danmark, det er der næppe nogen andre der gør heller, men at der kører langt over en million Linux kerner i lommerne på og foran de sløvede øjne på danskerne idag er der ingen tvivl om.

Hvis der var nogen resterende tvivl om at Open Source er vejen frem for et lille land som Danmark, burde gidseltagningen af kommunernes Pas-automater og Microsoft & Apples medvirken til USAs spionageaktiviteter definitivt have ryddet tvivlen af vejen.

Fagforeningerne har mildest talt drevet for vinden, siden sultens slavehær begyndte at køre hjem i bilen for at spise frokost og det gør SSLUG også nu.

Der er stadig plads til og brug for nogle Open Source interesse grupper hvor nørder kan mødes, men "Folkebevægelsen imod Microsoft" som SSLUG blev kaldt i Vedbæk, er et overstået kapitel.

Der er også stadig brug for protester på IT området, men det er i langt højere grad politiske protester der nu er behov for:

Svækkelse af vores demokrati med usikkert eValg, overvågning af al vores gøre og laden, fra Logningsbekendtgørelsen til Rejsekortet, software-patenter ind via bagdøren, USAs snagen i vores penge og rejseforhold og den tilsyneladende kroniske inkompetence i offentlig IT, fra POLSAG til Schengensamarbedets ubeskyttede kørekortsregister.

Men den folkebevægelse der er brug for nu, bør have et helt andet sigte: Sikring af individets rettigheder og afsporing af refeudaliseringen.

De mest hjernevaskede, overrepræsenteret blandt Folketingets IT-ordførere, siger ligefrem "Jamen det er jo den vej vi skal!", mens andre noget mere resigneret noterer sig at "det er den vej udviklingen går". Rigtig mange har simpelthen givet op og dyrker gulerødder eller sejler en tur i stedet.

Og det bliver den vej vi kommer, styret ved ringen i næsen, med alskens attråværdige grøntsager dinglende forude som motivation for vores egen drivkraft, frem imod et feudalt myresamfund, hvor det ikke at have en FaceBook konto som kan overvåges udgør "mistænkelig adfærd" der effektivt forhindrer ansættelse.

Igår aftes, da vi endelig havde fået ild i det våde haveaffald, stod vi og sang "... skal hver udenvælts fjende beredte os kende," ihvertfald de af os der kunne huske teksten nogenlunde.

Hvis vi mener noget med det, der rejses bred folkelig modstand imod Microsoft, Apple, FaceBook, Linked-In, Google, NSA, CIA, PET, FET, Teleselskaberne, Rejsekortet, NemID og alle de andre magtcentraliserende overvågningsorganisationer. Der skal protesteres imod computer-trading, der udgør en privat skat på pensioner og opsparinger, der skal gøres op med virksomheders og virksomhedslederes ansvarsfrihed overfor Menneskerettigheder, Miljø og Samfundsøkonomi og der skal gøres op med kommerciel og politisk spin og manipulation af medier og befolkninger.

"Et demokrati, hvis I kan fastholde det." sagde Benjamin Franklin, da USAs fremmeste mænd forhandlede grundlov i Philedelphia og han blev spurgt hvad det blev til.

Der har aldrig været mere pressende behov for at holde godt fast.

phk

Emner : Politik
Poul-HenningKamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Men: Hvad skal vi dog gøre?

Nu var hovednyheden i forgårs, at man kan overføre penge via sin smartphone (Nå, så det er derfor Nets måske skal sælges?!), og det forekommer mig ikke spor betryggende, for hvor er sikkerheden?
Jeg kan ikke gennemskue den i min tablet (har ikke s-fon), der er jeg ret meget på Herrens Mark, men det er jeg også på computeren. Ja, jeg sidder med bag en Linuxserver, men jeg får stadig spam, også noget, der ligner min bank! (Som så ikke sender e-mail, men der er jo lige de der få sekunders tvivl!).

Som det er i dag, tror jeg ikke vi har noget privatliv- på nettet, og man kan ikke lige melde sig ud, og gå hjem i jordhulen. Selv jeg, der i årevis har præket for folk om sikkerhed på nettet, fik da en ubehagelig overraskelse over, hvor meget Google gemmer- om mig. Det kan jeg ikke fravælge/få slettet!

Eller at 180grader hugger et indlæg på et lukket forum. (Beklager: Jeg er stadig RASENDE på de der spader..!) Det kommer jo ikke alle ved, at man spørger folk til råds- i et lukket fora.

Mvh
Tine- der stadig kan overraskes over nettet- åbenbart!

 • 4
 • 0

Skal vi ikke kalde den tidligere LO-formand ved hans rigtige navn: Thomas Nielsen.

Thomas Jensen kender jeg ikke...

Bent.

 • 0
 • 0

"Vi har sejret ad helvede til- Godt!" En udtalelse jeg var for mange år om at forstå. For det var jo godt at have vundet, men der burde jeg jo nok have husket min klassiske dannelse: En Pyrrhus-sejr. ;-D

Mvh
Tine

 • 0
 • 0

Noget, at fagforeningene vandt. Men det var ikke specielt godt, for samfundet, derfor mener jeg, det var en Pyrrhussejr. Bare læs i dag, hvor alt med fagforeninger- er nærmest lig med Betonstalinisme. Fra det meste af samfundets side. Eller er det kun "den skinbarlige socialisme"- for nu at citere min (afdøde) tante.

mvh
Tine

 • 5
 • 0

"Kampen mod Terror" er efterhånden blevet til en kamp imod det rodfæstede demokrati og basale menneskerettigheder og friheder. I "Kampen mod Terror"s navn, løber man dermed i mange henseender selvsamme terroristers ærinde, ved at danne totalitære, magtcentrerede og undertrykkende stater. Det er uacceptabelt. Det er dumt. Det er forkert. Kunne man ikke kaste bare lidt af den iver man har for at overvåge, kontrollere og dominere ind i en mere progressiv og konstruktiv kamp for et reelt og rodfæstet demokrati hvor borgernes rettigheder tages alvorligt?

 • 1
 • 1

Det er da bekymrende, at bloggeren mener, at stort set samtlige IT-virksomheder aktivt bidrager til personfjendtlig spionage.

Bloggeren glemte i den uendelige paranoide remse af demokratiske statsinstitutioner og af privatvirksomheder at medtage samtlige forsikringsselskaber, forbyde aktuaruddannelsen + at mistænkeliggøre Brugsen + Falcks Redningskorps + samtlige hospitaler og (aktuelt) familielæger.

I stedet for mistænkeliggørelse var det bedre med konkrete tilfælde. Har bloggeren - eller andre - eksempler på, at medborgere uberettiget i Danmark er blevet udspioneret og havnet i suppedasen ?

Jeg er ked af at må sige det - men Benjamin Franklin er fejlciteret. Det korrekte citat er:

A Mrs. Powel of Philadelphia in 1787 asked Benjamin Franklin:
“Well, Doctor, what have we got, a republic or a monarchy ? ”
With no hesitation, Franklin responded:

“A republic, if you can keep it”

Info til bloggeren: Der er himmelvid forskel på en republik og et demokrati.

Du bør venligst rette fejlcitatet.

Jeg undrer mig: I forrige blog var Franklin en af USA’s rigeste mænd, ”… der ikke ville have for meget folkestyre, derfor lavede Senatet, hvor de selv kunne sidde og vende tommelfingeren nedaf, hvis det der kom ud af demokratiet i Repræsentanternes Hus”.

I denne blog er Franklin (også efter min opfattelse) et demokratisk forbillede.

Hvad mener bloggeren egentlig ? Begge dele er jo ikke rigtige.

 • 4
 • 3