close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Når man har sejret ad helvede til...

PTO undrer sig ovre på version2.dk over hvad der blev af den grønspættebevægelse han var primus motor I for nogle få år siden.

Svaret er, for at citere Thomas Nielsen, LO's store mand: "SSLUG har sejret ad helvede til"

Jeg kender ikke det præcise antal Android telefoner eller fladskærme i Danmark, det er der næppe nogen andre der gør heller, men at der kører langt over en million Linux kerner i lommerne på og foran de sløvede øjne på danskerne idag er der ingen tvivl om.

Hvis der var nogen resterende tvivl om at Open Source er vejen frem for et lille land som Danmark, burde gidseltagningen af kommunernes Pas-automater og Microsoft & Apples medvirken til USAs spionageaktiviteter definitivt have ryddet tvivlen af vejen.

Fagforeningerne har mildest talt drevet for vinden, siden sultens slavehær begyndte at køre hjem i bilen for at spise frokost og det gør SSLUG også nu.

Der er stadig plads til og brug for nogle Open Source interesse grupper hvor nørder kan mødes, men "Folkebevægelsen imod Microsoft" som SSLUG blev kaldt i Vedbæk, er et overstået kapitel.

Der er også stadig brug for protester på IT området, men det er i langt højere grad politiske protester der nu er behov for:

Svækkelse af vores demokrati med usikkert eValg, overvågning af al vores gøre og laden, fra Logningsbekendtgørelsen til Rejsekortet, software-patenter ind via bagdøren, USAs snagen i vores penge og rejseforhold og den tilsyneladende kroniske inkompetence i offentlig IT, fra POLSAG til Schengensamarbedets ubeskyttede kørekortsregister.

Men den folkebevægelse der er brug for nu, bør have et helt andet sigte: Sikring af individets rettigheder og afsporing af refeudaliseringen.

De mest hjernevaskede, overrepræsenteret blandt Folketingets IT-ordførere, siger ligefrem "Jamen det er jo den vej vi skal!", mens andre noget mere resigneret noterer sig at "det er den vej udviklingen går". Rigtig mange har simpelthen givet op og dyrker gulerødder eller sejler en tur i stedet.

Og det bliver den vej vi kommer, styret ved ringen i næsen, med alskens attråværdige grøntsager dinglende forude som motivation for vores egen drivkraft, frem imod et feudalt myresamfund, hvor det ikke at have en FaceBook konto som kan overvåges udgør "mistænkelig adfærd" der effektivt forhindrer ansættelse.

Igår aftes, da vi endelig havde fået ild i det våde haveaffald, stod vi og sang "... skal hver udenvælts fjende beredte os kende," ihvertfald de af os der kunne huske teksten nogenlunde.

Hvis vi mener noget med det, der rejses bred folkelig modstand imod Microsoft, Apple, FaceBook, Linked-In, Google, NSA, CIA, PET, FET, Teleselskaberne, Rejsekortet, NemID og alle de andre magtcentraliserende overvågningsorganisationer. Der skal protesteres imod computer-trading, der udgør en privat skat på pensioner og opsparinger, der skal gøres op med virksomheders og virksomhedslederes ansvarsfrihed overfor Menneskerettigheder, Miljø og Samfundsøkonomi og der skal gøres op med kommerciel og politisk spin og manipulation af medier og befolkninger.

"Et demokrati, hvis I kan fastholde det." sagde Benjamin Franklin, da USAs fremmeste mænd forhandlede grundlov i Philedelphia og han blev spurgt hvad det blev til.

Der har aldrig været mere pressende behov for at holde godt fast.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Men: Hvad skal vi dog gøre?

Nu var hovednyheden i forgårs, at man kan overføre penge via sin smartphone (Nå, så det er derfor Nets måske skal sælges?!), og det forekommer mig ikke spor betryggende, for hvor er sikkerheden?
Jeg kan ikke gennemskue den i min tablet (har ikke s-fon), der er jeg ret meget på Herrens Mark, men det er jeg også på computeren. Ja, jeg sidder med bag en Linuxserver, men jeg får stadig spam, også noget, der ligner min bank! (Som så ikke sender e-mail, men der er jo lige de der få sekunders tvivl!).

Som det er i dag, tror jeg ikke vi har noget privatliv- på nettet, og man kan ikke lige melde sig ud, og gå hjem i jordhulen. Selv jeg, der i årevis har præket for folk om sikkerhed på nettet, fik da en ubehagelig overraskelse over, hvor meget Google gemmer- om mig. Det kan jeg ikke fravælge/få slettet!

Eller at 180grader hugger et indlæg på et lukket forum. (Beklager: Jeg er stadig RASENDE på de der spader..!) Det kommer jo ikke alle ved, at man spørger folk til råds- i et lukket fora.

Mvh
Tine- der stadig kan overraskes over nettet- åbenbart!

  • 4
  • 0

Skal vi ikke kalde den tidligere LO-formand ved hans rigtige navn: Thomas Nielsen.

Thomas Jensen kender jeg ikke...

Bent.

  • 0
  • 0

"Vi har sejret ad helvede til- Godt!" En udtalelse jeg var for mange år om at forstå. For det var jo godt at have vundet, men der burde jeg jo nok have husket min klassiske dannelse: En Pyrrhus-sejr. ;-D

Mvh
Tine

  • 0
  • 0