Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Når gode ting uventet daler ned fra himlen

Kære Læsere,

CS er blevet stillet i en yderst favorabel situation, idet vores gode venner hos Danish Space Challenge har tilbudt at donere den ene af deres RIB både til os. Der er tale om en Norsafe Mako 655, dvs en 7 meter lang redningsbåd - Fast Recue Craft - med indenbords dieselmotor og jetdrev. Den har en 190 HK Yanmar motor og er SOLAS godkendt som Fast Recue Boat.Specifikationer samt flere "sexede" billeder af modellen kan ses her: https://norsafe.com/lifesaving-systems/rescue-boats/mako-655/

Jeppe fra DSC skriver:

"DSC skal flytte til mindre lokaler og er derfor ved at downsize. I den sammenhæng har vi besluttet, at den ene af vores RIB både med fordel kunne blive til jeres. Vi har besluttet at tilbyde den til jer som gave, fordi den vil gøre mere gavn hos jer end ved at stå på lager hos os."

Illustration: Danish Space Challenge

CS råder ikke over egne RIB både, men har alle årene lukreret på medlemmers private både, eller de der kunne stilles til rådighed af eksterne samarbejdspartnere. DSC deltog feks. i opsendelsen af Nexø I i 2016 med den anden af deres både.

Illustration: Carsten Olsen

Vi har valgt at takke ja til det generøse tilbud. CS vil have meget stor gavn af at have rådighed over egen hurtigtgående RIB båd, og netop denne model er særligt velegnet fordi:

1) Den er sødygtig til ESD139, såvel som til forlægninger

2) Den kan bære en tilpas høj radioantenne (stabilitet og hardpoints)

3) Den kan medføre nok personer til alle RIB opgaver på opsendelsesdagen

4) Den kan opnå tilstrækkelig hastighed.

5) Den kan landevejstransporteres på trailer <= 3500 kg totalvægt

Mht. brændstofforbrug så bliver det aldrig billigt at sejle en så tung båd. Specielt ikke når man vil langt og hurtigt frem, men en indenbords dieselmotor er dog i den økonomiske ende af skalaen.

Den eneste hage det er ved dette arrangement er at DSC gerne vil have lidt penge for den trailer som båden transporteres på. Så derfor mangler der 20.000kr, som vi ikke lige havde regnet med at skulle hive ud af budgettet.

Vi har iværksat en indsamling internt blandt CS medlemmer og flere medlemmer har tilbudt både lån og donationer, men jo flere vi kan være om det desto billigere for alle. Så derfor kaster vi nu lige linen ud til alle jer derude:

Er det nogen der vil være med til at smide i puljen så vi kan overtage traileren fra DSC? Pengene går 100% til raket relaterede formål, CS får en fin RIB på trailer, og DSC får frie midler til at støtte deres aktiviteter.

Jeg tænker at en passende belønning kunne være at de glade givere bliver iført redningsvest og sikkerhedsudstyr og får en eller flere ture i Øresund når RIB båden er ankommet til København.

Vi har iøvrigt allerede besluttet at båden skal hedde "DSC RIB" - som gestus til den glade giver :)

Hvem vil være med? Skriv gerne i kommentarfeltet eller send en mail til contact@copsub.com


Opdatering 14-06-2018: HURRA! Vi har nået målet og er landet på 20700 kr! Så vi kan både betale DSC og har også til en tur med traileren over Storebæltsbroen. TUSIND tak til alle jer derude! Vi har talt om at lave en lille navneplade på RIB'en med navne på alle dem der har bidraget.

/Wilson

Mads Wilson er et af flere medlemmer af Copenhagen Suborbitals, der skriver på denne blog.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Igen er det mig en gåde at I ikke har et femcifret MobilePay nummer knyttet til foreningen som man sende penge til. Ja, det er en lille smule bøvlet at få oprettet, da bestyrelsen skal hvidvaskes, men efterfølgende er det en supernem løsning, hvor man nemt kan se hvem der har doneret hvad i en app.

 • 5
 • 0

“Gumpetung”??? Det kan du vist selv være hr. Rasmussen! Du er bare blå(rib) af misundelse ;o)

Flemming deltager hvis opsendelsen falder på de rigtige datoer, hvor han kan. Vi bliver jo nød til at have ham med for hvem kan ellers sige med mandig (skipper) stemme: “Den kommer ikke herned” mens andre siger med lille bitte piv stemme: “Den kommer herned, den kommer herned!”

Tusind tak for al den support og støtte vi har modtaget til dette lille projekt indtil nu. Vi er helt overvældet af den støtte vi har fået fra jer. Tak!

Mange hilsner
Carsten, formand i CS.

 • 7
 • 0

Klaus:

Forklar endelig den tekniske forskel mellem Blå RIB og den RIB som CS har fået tilbudt.

Hej Klaus

Først: Det er en særdeles velegnet RIB, CS har fået tilbudt. Den er bygget som redningsbåd og er et ekstremt solidt og driftsikkert fartøj - kender ikke stand på maskine, med regner med, at det er en Yanmar diesel, og de har et særdeles godt ry. Afhængig af driftstimer kan der være noget vedligehold på vandjetdrevet, men der jo masser af kompetente tekniknørder i CS.

Når jeg skriver "gumpetung", er det rent bogstaveligt ment. Den vejer cirka 3 gange så meget som Blå RIB og er dermed langsommere accelererende og har (noget) lavere topfart, selv om den har 160 seje indenbords diesel heste mod Blå RIBs "kun" 115 udenbords benzin.

Skulle jeg objektivt vælge, hvilken båd der er bedst egnet til opgaven, vil det være den, CS nu har fået, men jeg er jo et legebarn, og "den hurtigste knallert på havnen" jeg da have.

Og JA: Blå RIB har meldt sig under fanerne i de weekender, der er i spil til launch :o) - og jeg vil da ikke forsømme at sejle i cirkler et par gange rundt om CS RIB ;o)

mvh Flemming

 • 6
 • 0

Det var nu mere pivstemmen jeg tænkte på. Man du har ret...

...og gaffatape om munden er hermed standard udstyr for Foto #1 på fremtidige missioner ;o)

 • 4
 • 0

Hvor langt er vi nået i indsamlingen??
Meget tyder jo på, at I kan støtte DSC med det ønskede beløb (meget ærværdigt træk!!) og at I derfor slipper for at sejle/bære DSC RIB til Bornholm... ;-)
Lars

 • 1
 • 0

...og gaffatape om munden er hermed standard udstyr for Foto #1 på fremtidige missioner ;o)

Se det er vi faktisk ret mange der vil se frem til :-)

 • 2
 • 0

Vi er landet på 20.700 - og der drypper stadig lidt ind. Så vi er i hus! Alt hvad der måtte komme ind over de 20.000 bliver brugt på brobillet og evt. til lidt diesel til båden!

TAK! I er simpelthen fantastiske!

 • 6
 • 0

Stort tillykke med båd og trailer.

Jeg sendte en email for 2 dage siden, men har ikke fået noget svar ang. hvordan jeg kunne overføre penge til støtte køb af trailer. Godt I har fundet pengene alligevel.

 • 4
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten