close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Murværk

Det begynder efterhånden at ligne et rigtigt hus:

Illustration: Privatfoto

Murstenen hedder "PT109 Valmue" og er fra Wienerberger.

Den første mursten vi overvejede så rigtig godt ud på hjemmesiden osv. men da HJ Huse skaffede os en prøvekasse med seks sten var den dumpet på nogle minutter.

Efter en rekalibrering samlede interessen sig om "Valmue" og efter en prøvekasse gik jagten ind på et sted hvor vi kunne set den "live".

Det endte med at blive den sidste tilbygning på Andersvænge i den anden ende af Slagelse og der så den også godt ud.

Og nej, der bliver ikke brugt funktionsmørtel, det ville være synd hvis de gode mursten ikke kan genbruges en gang i fremtiden.

Således ser en BR2020 ydermur ud i tværsnit:

Tiden må vise om det kan ses på varmeregningen...

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Først, det er en flor farve på stenene. Jeg kan godt lide spillet i farverne.

Der er en ydermur der er isoleret med ca. 20 cm glasuld. Hvordan er soklen isoleret? Spørgsmålet bunder i at min ydermur, fra 1962, har 7 cm Rockwool i muren men en massiv sokkel! Det gør at soklen er ret klart 'lysende' når jeg ser på huset udefra med mit termokamera. Er der en lille kuldebro øverst på muren, eller er det p.g.a krav til udluftning / fordi det ikke er færdigt endnu.

Er der en speciel grund til at der bruges glasuld og ikke rockwool? Mit eget hus er også isoleret med glasuld og det er også brugt til efterisoleringen. De fleksible glasulds-bats er nemmere at håndtere, selv om det kradser.

  • 0
  • 0