close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Mur, mur, mur, lille bi omkring

Jo længere murværket når, jo mere ligner det et rigtigt hus:

Illustration: Privatfoto

Dagens sidste job var at oplægge de to teglbjælker der spænder over garageporten:

Det er ikke til at se på ovenstående billede, men allerede da de startede med at mure på den anden side af huset sigtede de på disse teglbjælker, så der ikke skulle blive spring i forbandtet.

Respekt!

phk

PS: Som altid, klik på billederne for at få den fokuserede version.

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Når man ser på huset er første tanke, at det har sat et eksceptionelt højt CO2 aftryk. Energiforbruget i forbindelse med brænding af mursten og tagsten, fremstilling af mineraluld, beton, plastic samt stål er tårnhøj.

Stenalderfolket forstod det. Nogle træpinde samt noget skind så var der bygget et hjem, og naturen nedbrød det hele på ganske kort tid. Der kunne vi lære meget.

  • 3
  • 22

Du skal huske at menneskelig anstrengelse også har et CO2 aftryk, at bygge et nyt hus hvert andet år er ikke CO2-gratis selvom du bruger stenalder teknologi.

Der er også andre miljømæssige fordele. Med hensyn til isolering f.eks. så er fremstillings-energien tjent hjem på under et år.

  • 7
  • 0