close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Ministerlisten

Vi skal jo igennem det, så her er et blogindlæg hvor vi kan diskutere den nye ministerliste.

Som sædvanligt udviser vi alt bodegasnakken om hvor dumme de røde og blå er til EB's nationen: Her handler det om "vores" ministre, dem der direkte får indflydelse på de tekniske ingeniørtunge virksomheder.

Af samme grund ignorerer vi alle djøf-ministerierne, hvad enten de hedder erhvervs-, beskæftigelses- eller "by, bolig og landdistrikt".

Umiddelbart synes jeg det mest bemærkelsesværdige er at aviserne finder EU ministeriet underlødigt og en ligefrem kalder det en "afstraffelse" for Wammen. Er det ikke noget med at 60% af alle lovforslag starter i EU nu om dage ?

Ida Auken som Miljøminister lyder temmelig tyndt, men det er formodentligt OK, taget i betragtning at klimastoffet går til Martin Lidegaard, hvor det på den anden side dåligt kunne komme i mere kompetente hænder.

Henrik Dam Kristensen i Transportministeriet tyder på at der faktisk skal ske noget der, men om der gør det handler naturligvis mere om finanslov end noget andet.

Og i forhold til de sidste 10 år kan Morten Østergaard dåligt falde igennem som Videnskabsminister og jeg ville have svært ved at pege på nogen MF'er, uanset parti, der er bedre egnet til jobbet. I mine øjne er han sandsynligvis den minister der får størst indflydelse på landets fremtid på den lange bane, skarpt forfulgt af:

Folkeskolen og gymnasiet havner hos Christine Antorini og hvis hun kvitterer ved at nationalisere hele showet ud af kommunernes kassetænkning og hæver den tunge faglighed nogle etager op, skal der ikke lyde skyggen af kritik herfra.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Jeg blev positiv overrasket da jeg hørte at vi skal have en EU minister.

Efter 38 års medlemskab af EF/U vil Europa politikken endelig (forhåbentlig) blive taget seriøst.

Det er ikke længere et spørgsmål om at være indenfor eller udenfor EU, for i dag er der ingenting udenfor. (selv Norge som ikke medlem må tilpasse stor del af sin lovgivning til EU for at kunne klare sig.)

Du har nok ret at 60% af forslagene starter i EU, men reelt tror jeg at 90% af al lovgivning handler om at tilpasse sig EU regulativer.

Med hensyn til de øvrige ministerier, så synes jeg at der nu er for mange, men det var jo for at gøre partnerne tilfredse.

Jeg havde gerne set nogle nye super ministerier der kunne flytte nogle holdninger ligesom dengang vi fik Aukens Miljøministerie og Bjerregaards Fødevareministerie. F.eks. et kombineret undervisning og forsknings ministerie.

  • 0
  • 0