close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Ministerlisten

Vi skal jo igennem det, så her er et blogindlæg hvor vi kan diskutere den nye ministerliste.

Som sædvanligt udviser vi alt bodegasnakken om hvor dumme de røde og blå er til EB's nationen: Her handler det om "vores" ministre, dem der direkte får indflydelse på de tekniske ingeniørtunge virksomheder.

Af samme grund ignorerer vi alle djøf-ministerierne, hvad enten de hedder erhvervs-, beskæftigelses- eller "by, bolig og landdistrikt".

Umiddelbart synes jeg det mest bemærkelsesværdige er at aviserne finder EU ministeriet underlødigt og en ligefrem kalder det en "afstraffelse" for Wammen. Er det ikke noget med at 60% af alle lovforslag starter i EU nu om dage ?

Ida Auken som Miljøminister lyder temmelig tyndt, men det er formodentligt OK, taget i betragtning at klimastoffet går til Martin Lidegaard, hvor det på den anden side dåligt kunne komme i mere kompetente hænder.

Henrik Dam Kristensen i Transportministeriet tyder på at der faktisk skal ske noget der, men om der gør det handler naturligvis mere om finanslov end noget andet.

Og i forhold til de sidste 10 år kan Morten Østergaard dåligt falde igennem som Videnskabsminister og jeg ville have svært ved at pege på nogen MF'er, uanset parti, der er bedre egnet til jobbet. I mine øjne er han sandsynligvis den minister der får størst indflydelse på landets fremtid på den lange bane, skarpt forfulgt af:

Folkeskolen og gymnasiet havner hos Christine Antorini og hvis hun kvitterer ved at nationalisere hele showet ud af kommunernes kassetænkning og hæver den tunge faglighed nogle etager op, skal der ikke lyde skyggen af kritik herfra.

phk

Poul-HenningKamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Jeg blev positiv overrasket da jeg hørte at vi skal have en EU minister.

Efter 38 års medlemskab af EF/U vil Europa politikken endelig (forhåbentlig) blive taget seriøst.

Det er ikke længere et spørgsmål om at være indenfor eller udenfor EU, for i dag er der ingenting udenfor. (selv Norge som ikke medlem må tilpasse stor del af sin lovgivning til EU for at kunne klare sig.)

Du har nok ret at 60% af forslagene starter i EU, men reelt tror jeg at 90% af al lovgivning handler om at tilpasse sig EU regulativer.

Med hensyn til de øvrige ministerier, så synes jeg at der nu er for mange, men det var jo for at gøre partnerne tilfredse.

Jeg havde gerne set nogle nye super ministerier der kunne flytte nogle holdninger ligesom dengang vi fik Aukens Miljøministerie og Bjerregaards Fødevareministerie. F.eks. et kombineret undervisning og forsknings ministerie.

 • 0
 • 0

Børne & undervisningsministeren bør gøre folkeskolen den tjeneste at gøre dem til selv ejende institutioner som finansieres med en pose penge pr barn. Læg ansvaret der hvor det høre hjemme, i klasselokalet og på den enkelte skole. Og lad forældrerne vælge den skole som passer bedst til deres barn. Det værste jeg kan forestille mig vil være hvis undervisningsministeren fortsat tror at man kan styre hvad der sker klasselokalerne fra et sted i København.

De sidste 10 år er folkeskole-loven blevet ændret i gennemsnit hver 4. måned. Folkeskolen skal ud af politikernes klamme greb. Ud med symbol politik ind med læring.

Ansvaret bør altid ligger der hvor beslutningerne tages.

VH Toke

 • 0
 • 0

Børne & undervisningsministeren bør gøre folkeskolen den tjeneste at gøre dem til selv ejende institutioner som finansieres med en pose penge pr barn. Læg ansvaret der hvor det høre hjemme, i klasselokalet og på den enkelte skole.

Sorry, den køber jeg ikke.

Det virker ikke med vuggestuer og børnehaver, der bare er kommunale sokkedukker uden nogen egentlig indflydelse.

 • 0
 • 0

Få minutter efter at de nye ministre var tilbage fra Amalienborg har de haft gang i scanneren i Statsministeriet, for der kunne man læse den kongelige resolution på deres hjemmeside:
http://www.stm.dk/multimedia/Kgl._resoluti...

Den fastslår hele ministerlisten og nok så væsentligt hvilke resorts der hører under hvilke ministre.

Og så er det jo ellers et dokument der sikkert allerede er ved at blive registreret i Rigsarkivet.

Nyd sproget!!!!

Ærbødigst Deres Michael Deichmann

 • 0
 • 0

Hele ansvaret for bygningsmassen inkl. bygningsreglementer havnede i Klima/Energi istedet for ministeriet med "bolig" i sig navn ?

 • 0
 • 0

Du har længe plæderet for nye unge ansigter i folketinget og en foryngelse på taburetterne. Det må siges at være sket nu.

Jeg er enig at undervisningen er for vigtig til at blive overladt til kommunalpolitikere.

Der er sket en omfordeling af ministrenes resortområder som jeg lige skal have fordøjet før end jeg mener at man kan tale om rene Djøf ministerier......men hos min bror og kone begge matematiklærere er der stor glæde over at Harder forlader posten......jeg skal have dem til middag idag, det kan gå hen og blive morsomt:o)

Christine Antorini kan gå hen og blive en god undervisningsminister.

Morten Østergaard kan kun vokse med opgaven som minister for forskning, innovation og videregående uddannelser,
idet de tekniske områder og innovation ligger lidt langt væk fra hans spidskompetancer ,som er statskunskab.

 • 0
 • 0

Nick Hækkerup er DJØF'er

Det er ikke derfor jeg ignorerede forsvarsministeriet.

Det gjorde fordi der kommer ikke til at foregå andet end nedskæringer, skrotninger og fyringer de næste fire-fem år.

Som andre medier har bemærket, er Hækkerup sandsynligvis perfekt til posten fordi hans hjemby ikke har en base eller kasserne, hvorfor man må forvente en mere saglig sagsbehandling med sparesablen i hans hånd.

 • 0
 • 0

at ressortansvaret for lov om Dagbladsnævnet overføres fra Statsministeriet til Kulturministeriet

Betyder det at statsministeren ikke længere er "pressens minister"?

 • 0
 • 0

[quote]at ressortansvaret for lov om Dagbladsnævnet overføres fra Statsministeriet til Kulturministeriet

Betyder det at statsministeren ikke længere er "pressens minister"?[/quote]

Jeg formoder at ytringsfrihedsspørgsmålet bliver tilbage og kun portostøtten mv. flyttes.

 • 0
 • 0