supermaterialer bloghoved

Min TEDx talk om grafen, science fiction og kejserens nye klæder

En skræmmende oplevelse at skulle stå foran et publikum og kamera, og skulle holde en TED talk. Min første reaktion da jeg blev spurgt var: "nej det kan jeg ikke". For hvad er budskabet? Jeg er elendig til at sige nej, som jeg bandede godt over den store dag, den 17 Maj. I et anfald af panik lavede jeg foredraget helt om samme morgen - hvilket er stor fy-fy i et så strømlinjet show som et TEDx arrangement. Normalt plejer jeg blot at stille mig op og fortæller om min forskning, og så synes folk enten det er spændende eller ej. Hvis de synes det er spændende, går alle glade hjem. Done deal! Men her drejede det sig åbenbart om at sige noget til folk de kunne *bruge *til noget - aka take home message aka "budskab".

Jeg arbejder med grafen, og der er bestemt masser af gode grunde til at JEG gør det, og at danske forskere og firmaer skal tage bolden op. Men hvad har det med DIG at gøre, derude i salen, min ukendte ven?

Her er mit forsøg på at vikle mig selv, tilhørerne i salen og i hele verden ind i et tyndt lag grafen:

Det endte med at være en fantastisk oplevelse, på trods af en smule panikangst, på grænsen af "jeg melder mig syg". Jeg kan anbefale at klikke ind på de spændende foredrag fra dagen. Cool stuff.

Peter Bøggild er professor i nanoteknologi på DTU. På bloggen Supermaterialer skriver han om stort, småt og tusind gange mindre.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tak for et fremragende foredrag. Jeg ved ikke hvad du oprindeligt havde forberedt, men med din smittende formidling, havde det sikkert også været interessant :-) PS: Tak fordi du ikke lagde dig syg...

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten