Min harddisk roder stadigvæk

Jeg ved det, jeg har allerede omtalt Googles gratis Picasa-program for knap en måned siden her på bloggen.

Men selvom min harddisk stadig roder, har jeg de sidste uger brugt den nye version 2 af billedhåndteringsprogrammet Picasa. Det er næsten for godt til at være gratis. Blandt de nye fornemme funktioner er nemlig muligheden for at brænde en backup af billedmaterialet direkte fra programmet ned på cd'er eller dvd'er. Backupppen gør det legende let at flytte billedkollektioner fra én pc til en anden.

Samtidig brænder programmet nu præsentationsdvd'er og cd'er. De kan så afspilles på en vilkårlig Windows-pc. Picasa sørger nemlig for at inkludere et viewer-program på skiven under brændingen, så fremvisning af foto bliver nem.

Endelig har Picasa forbedrede billedmanipuleringsmuligheder. Er faster ikke blålig nok i bøtten lader det sig meget nemt fixe.

Snedige billedkorrektionsalgoritmer er krydret med en passende dosis forloren intelligens og leverer som regel fornuftige semiautomatiske resultater via en brugergrænseflade, som på eksemplarisk vis forlener skurrile indslag med ophøjet elegance. Med andre ord: Den er bare mægtig du gamle, det er et pokkers dejligt stykke software, vi har med at gøre.

Derfor kan jeg med gravrøst og uden flakkende blik sige det samme, som jeg gjorde til min kollega Bjørn, da han foretog et nødopkald fra sin orlov med familien i Florida.

Hans problem var, at det nyindkøbte digitalkamera fabrikerede billeder, der var alt for store at sende hjem pr. email. Så jeg sagde:

"Du skal bruge

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Min kære svigerfar har købt en computer og en scanner. Og nu har han i de kolde vinteraftner scannet 828 dias ind ved hjælp af ArcSoft PhotoImpresion.

Til jul kom han så med en CD-rom skive med billederne.

En CD, en mappe, 828 billeder alle i PSF format af min kone fra hun blev født og til hun blev konfirmeret.

Og som han medelte glad så ar han i gang med en serie mere fra konfirmationen til brylluppet.

"Men jeg synes det er underligt min dvd-maskine påstår den kan se billed cd'er, men den vil ikke" sagde den gamle.

hvad gør jeg

ha en god dag

Mikael Boldt

 • 0
 • 0

PSF-format lyder som Paintshop pro. Jeg ville overtale svigerfar til at downloade en demo af det program og så batchkonvertere hele dyngen til jpgs. Dem kan de fleste nyere dvd-afspillere sagtens kapere.

/kurt

 • 0
 • 0

Måske jeg lige glemte at understrege, at jeg egentlig synes, at Picasa er et godt program?

Det understætter flg. filmformater ifølge programmets hjælpefil:

".TIF – A graphic image or photograph stored in the Tag-based Image File Format

.BMP – A graphic image stored in the bitmap file format.

.GIF – A graphic image stored as a Graphics Interchange Format file

.PSD – A graphic image or photograph stored in the Adobe Photoshop file format

Movies – A motion picture stored in a popular file format, including .AVI, .MPG, .ASF, and .WMV."

/kurt

 • 0
 • 0

Det var et effektivt lille program. 3,2 MB Zip-fil downloaded og pakket ud. Programmet startet og biblioteket med billederne fundet Billederne markeret, nyt format valg og 1 minut senere alle 828 billeder konverteret.

Jeg vil ikke engang besvære svigerfar med at forklare noget som helst, jeg vil lade ham lege og så kan jeg jo rydde op efter ham.

tak for hjælpen

 • 0
 • 0

Det er rigtigt, at Picasa2 er et smart program med mange spændende funktioner. Når (hvis?) programmet engang lærer at håndtere danske bogstaver i nøgleordene, så begynder det at kunne bruges til noget. Indtil da bruger jeg XnView.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten