phloggen

Mikrobølger er et non-issue

Rolf forventede at jeg ville ryge helt op under loftet over den der historie om EUs energiagentur og mikrobølger, men der måtte jeg skuffe ham.

Men man kan ikke vinde med den mand, han beordrede mig at skrive hvorfor i min blog, men det er hurtigt gjort.

Miljøagenturet har sammenlignet mikrobølgeforureningen med CFC/Freon/Ozonhuls sagen og det er simpelthen lodret forkert.

Problemet med CFC'er og alle andre miljøfremmede stoffer og for den sags skyld CO2 er, at når først vi har spredt stadset er der ingen måde at få det samlet ind på igen.

Med andre ord, skal man være satans sikker på langtidseffekterne inden man begynder at forurene.

Med mikrobølgerne fra mobiltelefoner, wifi, DECT, Bluetooth, 3G osv osv kan vi bare slukke og så er det problem løst.

Fra det øjeblik vi beslutter at der er en fare, kommer der ikke flere uoverskuelige langtidsvirkninger. Dem der er skadet er skadet, men der bliver ikke skadet flere, når vi først har slukket.

Den eneste fodnote jeg vil tilføje er, at de "Ultra Wide Band" teknologier der f.eks foreslås i forbindelse med trådløs USB er af en anden karakter end den nuværende mikrobølgeforurening.

Idag har vi nogenlunde styr på hvad der foregår på hvilke frekvenser og hvis det viser sig at stråling på 4.28733 GHz giver blondiner fregner, så kan vi dømme frekvensen ude og lade være med at give tilladelse til dens brug.

Med UWB enheder, bruges der imidlertid et meget bredt stykke spektrum, op til 25 GHz i visse scenarier, så hvis forskning efterfølgende finder specifikke skadelige frekvenser, vil vi være nødt til at dømme hele UWB teknologien ude.

Til de der har lyst til at måle hvor mange mikrobølger de udsættes for, kan jeg sige at jeg opdagede det tyske firma Aaronia der har nogle tilsyneladende fornuftige produkter, men jeg ved ikke mere om dem, end jeg har set på hjemmesiden.

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

PH, det er langt fra altid jeg er enig i dine udmeldinger :-) men denne gang ramte du plet.

Produkterne fra Aaronia ser gode ud, til trods for den begrænsede nøjagtighed (f.eks. +/-4dB for HF-2025).

Interesserede brugere, kan også prøve at installere 'Netstumbler' på PC'en (http://www.netstumbler.com/downloads/) og udlæse signalstyrkerne fra omkringliggende Wi-Fi netværk. Ganske vist er nøjagtigheden jo begrænset til kalibreringen(?) af det WLAN kort man har siddende i PC'en, men mon ikke også det ligger indenfor et 8dB's vindue ;-)

Eller må vi have fat i en rigtig analyzer, som nævnt i en tidligere tråd.

de bedste hilsener og god weekend Søren Kjærsgaard

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten