Microsoft vil hjælpe Mozilla

Ifølge The Inquirer vil Microsoft nu hjælpe Mozilla-udviklerne med at få Firefox-browseren og e-mailprogrammet Thunderbird til at køre ordentlig på det kommende Windows Vista-styresystem.

Ifølge artiklen har Microsoft sågar stillet kontorlokaler til rådighed for Mozilla-folkene, mens Microsoft-folk vil stå til rådighed.

Gad vide, om Microsoft har nok kontorlokaler, hvis alle softwareudviklere og -firmaer der udvikler applikationer til Windows skal igennem det samme for at sikre ordentlige programmer til Windows Vista?

Emner: Mozilla (ing.dk) | Microsoft (ing.dk) | Firefox (ing.dk) | Thunderbird (ing.dk) | Vista (ing.dk)

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Men det er da et stort skridt, at Microsoft ligefrem invitere udviklere fra Mozilla m.fl. til at komme derover og få indblik i Windows Vista. Jeg havde ellers ikke troet jeg skulle sige dette, men respekt til MS (for en gangs skyld) 

  • 0
  • 0

Ja det er da pænt af dem at invitere dem ligefrem. Men er det fordi platformen er så radikalt anderledes fra NT platformen, at MS er nødt til at hjælpe? For FF og TB kører da, så vidt jeg hører ganske udmærket på NT platformen.   Man kan jo frygte, hvordan det skal gå andre (mindre) virksomheder og software udviklere, hvis Mozilla udviklerne ligefrem skal "hjem hos" Microsoft for at sikre et godt og solidt produkt til Windows Vista? Hvordan vil små software huse så stå, hvis/når de ikke får tilbudt et privat Kontor hos Billyboy & co?   Og til sidst, kan jeg stadigt ikke undgå at spekulere på.. Hvorfor?? Microsoft har altid satset meget hårdt på deres egne browser og mail clienter. Hvorfor så invitere konkurrenten på besøg? Det strider mod al naturlig konkurrence fornuft.. Hvad kan Microsoft få ud af det, ud over lidt god omtale (som de måske mangler af og til)? For tror næppe bare de gør det, fordi ex. Bill Gates har fødselsdag og er blevet i godt humør ;)

  • 0
  • 0

Hvorfor? Det er hjælp til selvhjælp. Endda en meget nødvendig en af slagsen.

Når nu Vista kommer engang (er det stadig januar 2007?), skal der ikke være for mange problemer for folk, i at skifte fra XP over på Vista. Hvis brugeren får indtrykket af at det er besværligt og at der ikke er meget ny at komme efter (hvilket meget tyder på) så køber de ikke Vista. En måde at mindske dette besværd er ved at sikre, at de vigtigeste applikationer fra XP virker mindst lige så godt i Vista. Firefox og Thunderbird er gået hen blevet nogle meget udbredte applikationer i XP og det er derfor naturligt at de også skal virke uden problemer i Vista.  Med et lille glimt i øjet kan man måske sige, at MS står over for samme problemstilling med XP/Vista, som man kan se med XP/Linux. Nemlig at hvis det opfattes som om at der er for meget ny læring og besværd forbundet med at skifte, så kan de sælge Vista til kr. 1,- og der vil stadig ikke være nogen der skifter.

Nu ved jeg ikke hvordan det ser ud med kompatibilitet mellem XP og Vista, men netop denne nyhed, kunne tyde på at de to systemer ikke er helt kompatible. Det betyder at det overordnede skifte til Vista skal derfor foregår med et stort momentum fra starten, så 3. parts softwareleverendørere ikke bliver i tvivl om hvorvidt det kan betale sig at udvikle til XP eller Vista.  En situation hvor Vista ikke hurtigt vinder majoriteten af markedet vil være den værst tænkelige for MS. Det kan bringe dem i en situation hvor de har to produkter der kanabaliserer hinandens kunder. Kombineret med en stigende opmærksomhed på Linux, kan det hurtigt betyde fatale ændringer i markedsbalancen.

Skiftet fra Windows98 til XP, gav brugerene et mere brugervenligt og stabilt system. Dette inciatament er ikke så stærkt denne gang og derfor har MS stor opgave med at sikre en overgang til Vista der ikke efterlader nogen tvivl om at Vista er bedre end XP.  

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten