Microsoft spilder vores spildtid

Jeg har i en god småsvedig uge har haft travlt med at passe Ingeniørens netudgave som både redigerende og skrivende.

Det er en en lidt bizar dobbeltfunktion, som måske kan afføde lidt skizofreni - det ville være fint med to sæt hænder, så man kunne tage kvælertag på sig selv, mens man haster med at blive færdig med dagens tekster, så det hele kan sendes ud ved tolvtiden i et nyhedsbrev.

Alle disse beskrivelser blot for at give baggrunden for, at jeg på trods af højsæson for ferie læser lidt flere pressemeddelelser end normalt.

Således fik jeg ad omveje en usædvanlig pressemeddelelse med afsender Microsoft/ MSN Search Danmark. Titlen var "Danskerne spilder næsten 19 timer på internetsøgninger årligt".

Men reaktion var sådan lidt nå-agtig. Hvor meget tid mon jeg spilder på mærkelige pressemeddelelser. Og hvad spilder vi på ligegyldige emails?

Men baggrunden for pressemeddelelsen var åbenbart, at MSN i Europa havde spurgt 12.000 mennesker om deres søgevaner på nettet. Og den undersøgelse skulle angiveligt have "afsløret" at vi bruger 18,3 timer om året i gennemsnitligt på fejlsøgninger.

Samtidig får den generelle chauvinistiske bøvethed så hatten passer. Spaniolerne er selvfølgelig Europas bundskraber og farer vild på nettet i mere end en hel arbejdsuge. Og vores mindrebemidlede norske fætre er selvfølig tre gange mere vildfarne end danske net-surfere. Suk.

Og her kommer så delkonklusionen fra Microsoft angående danskernes spildtid på fejlsøgninger: "Det er markant mere, end vi ifølge undersøgelsen i gennemsnit farer vild i bil (4,3 timer) eller til fods (7,2 timer)."

Tillad mig at tage mig til hovedet. Hvordan i alverden er disse tal dog fremkommet? Hvad har man spurgt om og hvilken relevans har de sammenligninger - ikke mellem pærer og bananer - snarere mellem gravkøer og mælkejunger?

Nåh, den let gennemskuelige hensigt med pressemeddelelsen var selvfølgelig blot at gøre lidt reklame for MSN Search - Microsofts indtil videre noget baghaltende forsøg på at rykke på Søgemaskineområdet.

MSN spildte min tid, og nu har du brugt tid på at læse om det. Latterligt synes jeg det er, at konkludere på mine og andres vegne at vi i snit spilder tid på at fare vild, og hvad ved jeg,

Med til historien hører, at Ritzau valgte at kolportere historien totalt ureflekteret til de fleste dagblade.

Selve pressemeddelelsen får du her, så du selv kan dømme:

"

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ja - du har ret Kurt. Hvor dumt. Bemærk dog at gælder undersøgelsen kun for fjolser, der også spilder tid på, at svare på net-undersøgelser og weblogs. Mvh Peter

 • 0
 • 0

Microsoft skulle holde sig for godt til at produsere såddant noget ----. Dette er en af grundene til at der er nogle der experimenterer med Linux.

 • 0
 • 0

"Bemærk dog at gælder undersøgelsen kun for fjolser, der også spilder tid på, at svare på net-undersøgelser og weblogs."

Peter, beklager at måtte afsløre det for dig, men du har ikke bare spildt din tid på en weblog - du har ovenikøbet besvaret en weblog ;-)

 • 0
 • 0

Det undrer mig i det hele taget, at Microsofts pressemeddelelser bringes videre i den grad, de gør.

Hvor ofte hører vi ikke om "fantastiske" ting, som at MS's kommende browser får faneblade?

Næ, når de en dag udsender en pressemeddelelse om, at de vil understøtte webstandarden og lade være med at styre hr. og fru Jensen til at bruge deres browser, så vil det være en interessant nyhed.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten