Microsoft bag ugens bedste program

Det kan nærmest kaldes en lancering i stilhed og ihverfald uden den store mediebevågenhed: Ved udgangen af januar gjorde Microsoft et produkt tilgængeligt for download, som jeg har sukket forgæves efter i årevis.

I mange år har jeg nemlig været tvangsbruger af Outlook. Og i lige så mange år har jeg ærgret mig over den rent ud sagt håbløse søgefunktion, som Microsoft har belemret os brugere med.

Derfor blev jeg meget glad for Googles Desktop Search, som på brøkdele af sekunder kan finde word- pdf og maildokumenter. Det program ramte en særdeles tør plet på min harddisk, da jeg installerede det sidste år.

Og Googles velfungerende produkt er uden tvivl årsagen til, at Microsoft nu har frigivet Lookout, et velfungerende tillægsprogram, som sørger for at indeksere indhold på harddisken og gør genfinding af Word-dokumenter, tekstfiler og indhold fra mail-, kalender- og adresselister mulig.

Lookout har noget nær perfekt funktionalitet og kan downloades hos Microsoft.

Den udvikling efterlader to hovedindtryk.

Det positive er, at konkurrencen fra Google gavner Microsoftbrugere. Og så kan man håbe på, at konkurrencen fra Firefox vil betyde en forbedret version af Internet Explorer.

Det negative er, at Windows bevæger sig mod at være et kludetæppe. Søgninger efter indhold på Windowsbrugeres harddisk baserer sig efterhånden på flere og flere lappeløsninger. I øjeblikket kører indekseringen for Google Desktop Search og Microsoft Lookout parallelt og kræver cpu-tid på min pc. Samtidig er min virusscanner aktiveret og billedhåndteringsprogrammet Picasa indekserer også harddisken i jagten på nye fotos.

Det ville være pragtfuldt med en integreret virusscanner og filindekseringsfunktion, som kun brugte beskedne computerressourcer fremfor et stadigt stigende antal tillægsprogrammer, som løser overlappende opgaver.

Har du erfaringer med ovenstående produkter eller andre og endnu bedre løsninger, så kommenter med en linie eller to.

..Og som en lille tilføjelse efter første udgave af denne posting, kan jeg sige at MS har skiftet downloadadresse (det har jeg korrigeret) og at det nu fremgår, at der er tale om et Microsoftopkøb af teknologi fra et mindre firma. /kurt

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Der er ikke meget liv i dit link, og man kan slet ikke finde noget om lookout hos Microsoft.

 • 0
 • 0

Lookout har her i huset været hot i nogle måneder og er helt sikkert idel lykke. Indgår nu i Microsofts sandkassse med sjove/gode programmer: http://sandbox.msn.com/ mvh Lars

 • 0
 • 0

Niklas: kan ikke være mere enig! Spotlight er fantastisk!

Og min nye powerbook kommer i midten af næste uge :)

 • 0
 • 0

Kurt, jeg syntes det er lidt forkert at du påstår at Microsoft er bag ugens bedste program. Det eneste de jo egentlig har gjort (som så ofte før) er at købe et godt produkt for at forbedre deres kludetæppeprodukt.

Jeg skal ikke udtale mig om kvaliteten af det, da jeg tvivler på at jeg kan få det installeret på min PC :-)

 • 0
 • 0

Jo, Microsoft har blot købt et produkt. Men virksomheden kan vel godt siges at stå bag det gratis udspil. Jeg har kigget lidt på de produkter, som macbrugere har adagang til, og det kan man jo godt blive lidt misundelig over.

Iøvrigt var det forkert, som jeg er blevet korrigeret om, at google desktop kan indeksere pdf-filer.

Blinkx kan søge i pdf'er + meget mere og ser ud til at være et interessant produkt - findes både i Windows og Mac-udgave:

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten